רפואה משלימה

צמחי מרפא יעילים בטיפול בכאב גב תחתון (מתוך Spine)

ממחקר חדש עולה, כי טיפולים קצרי טווח עם צמחי מרפא מסוימים (כולל ציפורני השטן וערבה) הינם יעילים בהקלת כאב אקוטי בגב תחתון.

לדברי החוקרים, כאב בגב תחתון הינו מצב נפוץ המהווה עול כלכלי ניכר בחברות מתועשות. אחוז גדול של חולים הסובלים מכאב זה משתמשים ברפואה משלימה ואלטרנטיבית, ופונים למטפלים העוסקים בה. כיום מספר צמחי מרפא מיועדים לשימוש בכאב גב תחתון.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי נתונים אלקטרוניים שונים אחר מחקרים, מאמרי סקירה והנחיות שפורסמו בנושא. הקריטריונים לסקירה היו מחקרים אקראיים ומבוקרים בנושא צמחי מרפא, ומשתתפים מעל גיל 18 הסובלים מכאב אקוטי, תת אקוטי או כרוני בגב תחתון. צמחי מרפא הוגדרו כצמחים הנמצאים בשימוש רפואי, התוצאות העיקריות שנבדקו היו כאב ותפקוד.

עשרה מחקרים שענו על הקריטריונים זוהו ונסקרו. שני מחקרים בנושאHarpagophytum procumbens (ציפורני שטן) הראו עדות חזקה לשיפור קצר טווח בכאב במינון יומי של 50-100 מ”ג harpagoside, ומחקר נוסף הראה אקוויולנטיות יחסית עבור 12.5 מ”ג rofecoxib ביום.

שני מחקרים נוספים בנושא Salix alba (ערבה לבנה) הראו הוכחה בעוצמה בינונית לשיפור קצר טווח בכאב במינון יומי של 120-240 מ”ג salicin, ומחקר נוסף הראה אקוויולנטיות יחסית למינון יומי של 12.5 מ”ג rofecoxib.

שלושה מחקרים בנושא Capsicum frutescens (פלפל קאיין) שניתן במריחה באופן מקומי הראו הוכחה בעוצמה בינונית לעדיפות על פני פלצבו, ומחקר נוסף הראה אקוויולנטיות למשחה הומיאופטית.

לדברי החוקרים, Harpagophytum procumbens, Salix alba ו- Capsicum frutescensנראים כמפחיתים כאב יותר מאשר פלצבו. מחקרים נוספים שיבדקו צמחי מרפא אלה מול הטיפולים הסטנדרטיים יבהירו את האקוויולנטיות במונחים של יעילות.

לסיכום, צמחי המרפא הבאים הם בעלי עדות חזקה לטיפול קצר טווח באפיזודות אקוטיות של כאב גב תחתון כרוני לא ספציפי: תמצית מימית של H. Procumbens במינון יומי של 50 מ”ג harpagoside, ותמצית S. Alba במינון של 240 מ”ג salicin ליום. צמחי המרפא הבאים הם בעלי עדות בעוצמה בינונית לטיפול קצר טווח באפיזודות אקוטיות של כאב גב תחתון כרוני לא ספציפי: תמצית מימית של H. Procumbens במינון יומי של 100 מ”ג harpagoside, תמצית S. Alba במינון של 120 מ”ג salicin ליום, ופלסטר של C. Frutescens.

החוקרים מסכמים, כי יש צורך במחקרים נוספים באיכות גבוהה על מנת לקבוע האםH. Procumbens במינון של 100 מ”ג harpagoside, ו- S. Alba במינון של 120 מ”ג salicin ליום הינם טיפולים יעילים לכאבים בגב תחתון.

Spine. 2007;32:82-92

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • היעילות והבטיחות של Romosozumab ו-Teriparatide בנשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    היעילות והבטיחות של Romosozumab ו-Teriparatide בנשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב- Romosozumab (איבניטי) מלווה בעליה גדולה יותר בצפיפות העצם לעומת Teriparatide (טריפראטייד) לאחר שנה אחת, לצד שיעור גבוה יותר של חולים המשלימים תא הטיפול. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את היעילות והבטיחות של Romosozumab ו-Teriparatide. […]

  • מה המשמעות של דחיית ה-MDMA על ידי ה-FDA לגבי עתיד התרופות הפסיכדליות? (Pharmacy Times)

    מה המשמעות של דחיית ה-MDMA על ידי ה-FDA לגבי עתיד התרופות הפסיכדליות? (Pharmacy Times)

    כתבה חדשה שפורסמה ב- Pharmacy Times דנה בדחיית הטיפול ב- MDMA בהפרעת דחק פוסט-טראומטית על ידי ועדת ייעוץ עצמאית של ה-FDA והשלכותיה על המחקר וההערכה של תרופות פסיכדליות. יהונתן ניסן משתף את הכתבה בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • מחקר ישראלי מצא שטיפול באמצעות קרינה ממוקדת עשוי לסייע בכאב הנלווה לסרטן הלבלב (Lancet Oncology)

    מחקר ישראלי מצא שטיפול באמצעות קרינה ממוקדת עשוי לסייע בכאב הנלווה לסרטן הלבלב (Lancet Oncology)

    מחקר ישראלי חדש שנערך במרכז הרפואי שיבא,ופורסם לאחרונה ב- Lancet Oncology, עוסק בשיטת טיפול חדשה להקלה על כאב בקרב חולי סרטן הלבלב באמצעות קרינה ממוקדת. את המחקר הוביל ד"ר יעקב לורנס, מנהל מכון הקרינה במרכז לרפואת הסרטן ע"ש חוסידמן בשיבא.

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • הקלה דומה בכאב עם TENS או אופיואידים לאחר ניתוח כיס מרה (Eur J Pain)

    הקלה דומה בכאב עם TENS או אופיואידים לאחר ניתוח כיס מרה (Eur J Pain)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Pain עולה כי טיפול ב-TENS (או Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) בתדירות גבוהה ועצימות גבוהה הוביל להקלה דומה בכאב לאחר ניתוח לפרוסוקפי לכריתת כיס מרה כמו טיפול תוך-ורידי באופיואידים. מדגם המחקר כלל 163 חולים שעברו כריתת כיס מרה בגישה לפרוסקופית בשני מרכזים בשבדיה בין השנים 2019 ו-2023. חולים […]

  • טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Anesthesiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Vocacapsaicin במהלך ניתוח בוהן קלובה (Hallux Valgus) מפחית כאב ושימוש באופיואידים במהלך 96 השעות הראשונות לאחר-ניתוח, ללא רעילות מקומית או סיסטמית. החוקרים השלימו מחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל 147 חולים שעברו ניתוח בוהן קלובה. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת 14 מ”ל של Vocacapsaicin […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה