אכילה קבועה של יוגורט המכיל Lactobacillus acidophilus (La5) ו- Bifidobacterium lactis (Bb12) מפחיתה את פעילות האוראז של Helicobacter pylori לאחר 6 שבועות.
החוקרים מצאו כי in-vitro, ל- Bb12 היתה השפעה מעכבת על דגימות של החיידק שנלקחו מ- 8 חולים. ל- La5 לא היתה השפעה דומה.
לאחר מכן נמצא כי בחולים חיוביים לחיידק, שחולקו אקראית לקבלת תוספת יוגורט, נמדדה רמה נמוכה משמעותית של 13C-urea בתבחין נשיפה, בהשוואה לערכים ההתחלתיים. ביופסיה שנערכה ב- 14 חולים גילתה צפיפות נמוכה יותר של הליקובקטר באנטרום, ופעילות דלקתית פחותה.
הפסקת הטיפול הביאה לחזרה לערכים ההתחלתיים בתבחין הנשיפה, עובדה המצביעה על צורך בצריכה קבועה של היוגורט.
Am J Clin Nutr. 2004;80:737-741
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!