כירורגיה של הקולון והרקטום

שיעור נמוך של סיבוכים חמורים ותמותה לאחר ניתוח בריאטרי (JAMA)

שיעור הסיבוכים החמורים במהלך ניתוח בריאטרי נע סביב 2.5%, עם סיכון מעט נמוך יותר בבתי חולים המבצעים פרוצדורות אלו בנפח גבוה ועם עליה בניסיון המנתח, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהדורת 28 ביולי של Journal of the American Medical Association.

לדברי החוקרים, בתגובה לחשש בנוגע לבטיחות ניתוח בריאטרי והוריאביליות בין מרכזים רפואיים שונים, ה-American College of Surgeons ו-American Society for Metabolic and Bariatric Surgery יישמו תכנית לאישור בתי חולים כמרכזי מצוינות (Center of Excellence COE) לביצוע ניתוחים בריאטרים.

בנוסף להשוואת שיעור הסיבוכים לפי פרוצדורות ובין בתי חולים, החוקרים בחנו את הקשר בין נפח הפרוצדורות, היתר COE ובטיחות בית החולים.

החוקרים אספו נתונים מ-25 בתי חולים ו-62 מנתחים במדינת מישיגן. הם בחנו את שיעורי התחלואה בטווח-קצר ב-15,275 מטופלים לאחר ניתוח מעקף קיבה, ניתוח כריתת שרוול קיבה וניתוח טבעת מתכווננת (Laparoscopic Adjustable Gastric Band), בין השנים 2006-2009.

7.3% מהמטופלים פיתחו סיבוכים במהלך הניתוח, בעיקר בעיות פצע וסיבוכים מינוריים אחרים.

ניתוח מעקף קיבה לווה בשיעור הסיבוכים החמורים הגבוה ביותר, עם שיעור של 3.6% (95% CI = 3.2%-4.0%). שיעור הסיבוכים עם ניתוח כריתת שרוול קיבה עמד על 2.2% (95% CI = 1.2%-3.2%), ועם טבעת מתכווננת עמד שיעור זה על 0.9% (95% CI = 0.6%-1.1%,  p<0.001).

מקרי תמותה היו נדירים, עם שכיחות של 0.12% מכלל המשתתפים. עם ניתוחי מעקף קיבה שיעורי התמותה עמדו על 0.14%, לעומת 0.04% עם ניתוח טבעת מתכווננת, אך לא דווח על מקרי תמותה עם ניתוח כריתת שרוול קיבה.

לאחר תקנון למאפייני החולים וסוגי הפרוצדורות, שיעור הסיבוכים החמורים השתנה בשיעור של למעלה מפי שתיים בין בתי חולים (מ-1.6% ל-3.5%).

ככל שבוצעו יותר פרוצדורות בבית חולים, הסיכון לסיבוכים חמורים היה נמוך יותר. בבתי חולים בהם בוצעו פחות מ-150 פרוצדורות שיעור הסיבוכים החמורים עמד על 4.1%, לעומת 2.3% בבתי חולים בהם בוצעו למעלה מ-300 פרוצדורות כאלו בשנה (p=0.003).

בדומה, התוצאות היו טובות יותר עם מנתחים מנוסים יותר; שיעור הסיבוכים החמורים עמד על 3.8% עם מנתחים שביצעו פחות מ-100 פרוצדורות בשנה, לעומת 1.9% בקרב אלו שערכו למעלה מ-250 פרוצדורות אלו בשנה (p=0.001). לא תועד הבדל בשיעור הסיבוכים החמורים על-סמך מינוי COE (2.7% לעומת 2.0% בבתי חולים עם ובלי מינוי COE, בהתאמה, p=0.41).

מגבלות המחקר כוללות את העובדה שרק 8 מבין 25 לא קיבלו מנוי COE עד לתום תקופת המחקר; לפיכך, למחקר אין עוצמה סטטיסטית מספקת להערכת הבדלים בין בתי חולים עם ובלי מינוי COE. כמו כן, ייתכן ולא ניתן להכליל את הממצאים על אזורים מחוץ למישיגן.

החוקרים מסכמים וכותבים כי שכיחות סיבוכים חמורים לאחר ניתוח בריאטרי במשיגן היא נמוכה. קיים קשר הפוך בין שיעור הסיבוכים החמורים ובין נפח הפרוצדורות של בית החולים ושל המנתחים.

JAMA. 2010;304:435-442

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ארגון הרוקחות מפרסם מענה לשאלות מטופלים להבדלים בין התכשירים

    ארגון הרוקחות מפרסם מענה לשאלות מטופלים להבדלים בין התכשירים "אוזמפיק" ל"וויגובי"

    פרופ' אייל שוורצברג, יו"ר ארגון הרוקחות פרסם השבוע מכתב הממוען לצוותים הרפואיים בישראל, בנסיון לסייע במענה על שאלות המופנות מטעם המטופלים לגבי ההבדל בין התכשירים "אוזמפיק" ו"וויגובי", עם שינוי ההתוויה של משרד הבריאות. 

  • תרופות לטיפול בהשמנת יתר: סקירה קלינית (JAMA)

    תרופות לטיפול בהשמנת יתר: סקירה קלינית (JAMA)

    האזינו כעת: טיפול תרופתי בהשמנת יתר יעיל בשילוב עם שינויים באורח החיים להשגת ירידה במשקל ולשיפור בתוצאות בריאותיות.  כך עולה מסקירה קלינית בנושא תרופות לטיפול בהשמנת יתר שפורסמה בעת האחרונה ב-JAMA, מתוך מגזין הג'ורנאל המשולב מס' 4

  • הטיפול בחולים עם מחלת כלי דם כרונית (JAMA)

    הטיפול בחולים עם מחלת כלי דם כרונית (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 4:  מאמר שפורסם ב-JAMA מעדכן באשר להנחיות שפורסמו בכתב העת של ה-American Heart Association הכוללות מגוון היבטים בטיפול, כולל אבחון, החלטות לגבי ביצוע התערבות פולשנית לרה-וסקולריזציה, ייעוץ לשינוי אורח חיים, וטיפול תרופתי אופטימלי.

  • טיפול קצר בסטרואידים עלול להביא לעליה בסיכון לסוכרת (מתוך כנס ה-EASD)

    טיפול קצר בסטרואידים עלול להביא לעליה בסיכון לסוכרת (מתוך כנס ה-EASD)

    בחולים תחת טיפול בגלוקוקורטיקואידים סיסטמיים במהלך אשפוז קצר תועד סיכון גבוה יותר מכפליים להופעה חדשה של סוכרת, בהשוואה לאלו שלא טופלו בסטרואידים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס ה-European Association for the Study of Diabetes. החוקרים מבריטניה השלימו מחקר עוקבה תצפיתי שהתבסס על נתונים מרשומות רפואיות ממוחשבות של חולים שאושפזו בין תחילת שנת […]

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • למעלה משליש מהחולים מפתחים אי-ספיקת לבלב אקסוקריני לאחר דלקת לבלב חדה (eClinicalMedicine)

    למעלה משליש מהחולים מפתחים אי-ספיקת לבלב אקסוקריני לאחר דלקת לבלב חדה (eClinicalMedicine)

    למעלה משליש מהחולים עם דלקת לבלב חדה צפויים לפתח אי-ספיקת לבלב אקסוקריני לאחר 12 חודשים, כאשר הגורמים העיקריים המנבאים סיבוך זה כוללים דלקת לבלב אידיופטית, מחלה בדרגת חומרה בינונית-חמורה או חמורה והיסטוריה קודמת של סוכרת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת eClinicalMedicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אי-ספיקת לבלב אקסוקריני נקשרה באופן מסורתי עם […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות לופוס בנשים (Arthritis Care Res)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות לופוס בנשים (Arthritis Care Res)

    בנשים עם צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד נרשמה עליה של 56% בסיכון לאבחנה של לופוס, בהשוואה לנשים עם הצריכה הנמוכה ביותר של מוצרי מזון אלו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research. מבין כלל מוצרי המזון, משקאות ממותקי סוכר או עם ממתיקים מלאכותיים נקשרו בקשר הבולט ביותר עם לופוס. להערכת הקשר […]

  • צריכת פירות ושיבולת שיעול עלולה להוביל לעליה בסיכון לסוכרת מסוג 1 (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-EASD)

    צריכת פירות ושיבולת שיעול עלולה להוביל לעליה בסיכון לסוכרת מסוג 1 (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-EASD)

    בילדים עם נטייה גנטית לסוכרת מסוג 1, צריכה רבה יותר של פירות, שיבולת שיעול או שיפון עלולה להוביל לעליה בסיכון לסוכרת מסוג 1 ואוטואימוניות של איי לבלב עד גיל 6 שנים, בעוד שצריכת פירות יער עשויה להפחית את הסיכון הנ”ל, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-European Association for the Study […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה