כירורגיה של הקולון והרקטום

היפותרמיה קלה ומבוקרת בטיפול בפגים עם NEC מתקדם / מאת ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה

היפותרמיה קלה למשך 48 שעות בפגים עם NEC (Necrotizing Enterocolitis) בדרגה חמורה הינה אפשרות טיפול בטוחה וישימה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסם ב-Pediatrics.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי NEC עם תסמונת MODS (Multiple Organ Dysfunction Syndrome) כרוכה בתחלואה ותמותה משמעותיים. יש עדויות נרחבות התומכות בהערכת היפותרמיה תרפויטית לטיפול ביילודים עם הפרעות אלו. במחקר הנוכחי הם ביקשו להעריך את הישימות והבטיחות של היפותרמיה קלה בפגים עם NEC ו-MODS.

מחקר הפיילוט הפרוספקטיבי, לא-אקראי, כלל 15 פגים שהופנו להתערבות כירורגית עקב NEC מתקדם וכשלון של לפחות שלושה איברים. קירור של כל הגוף נעשה ע”י התאמת טמפרטורת הסביבה, עם או בלי מזרון קירור. מדגם המחקר כלל שלוש קבוצות (5 יילודים בכל קבוצה), כאשר טמפרטורת היעד נקבעה על 35.5 מעלות צלזיוס, 34.5 מעלות צלזיוס ו-33.5 מעלות צלזיוס, בהתאמה, למשך 48 שעות לפני חימום לטמפרטורה של 37 מעלות צלזיוס. החוקרים ערכו הערכה זהירה של היילודים במטרה לזהות תופעות לוואי שעשויות לנבוע מקירור וחימום חוזר. קבוצת ביקורת כללה עשרה יילודים עם NEC כירורגי מתקדם ו-MODS.

גיל ההיריון בעת הלידה עמד על 27 שבועות (26-30), המשקל באשפוז עמד על 1.1 ק”ג (1.0-1.7 ק”ג) והגיל בעת האשפוז עמד על 31 ימים (12-45 ימים). טמפרטורת הגוף נשמרה בטווח היעד למשך 90% מהזמן המיועד. החוקרים זיהו קשר מובהק סטטיסטית בין טמפרטורת הגוף ובין קצב הלב (p<0.0001), ערכי pH (p<0.0001), Base Excess (p=0.003) ותפקודי הקרישה (זמן ממושך יותר עד ליצירת קריש ראשוני, קצב איטי יותר של יצירת קריש וירידה בחוזק הקריש, p<0.001). לא תועדו בעיות קליניות מג’וריות או סיבוכים מג’וריים במהלך הקירור או החימום מחדש. החוקרים לא מצאו הבדלים בין הקבוצות מבחינת שיעורי התמותה, אירועי דמם, זיהומים, או צורך בתמיכה יונו טרופית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי היפותרמיה קלה למשך 48 שעות בפגים עם NEC בדרגה חמורה הינה אפשרות טיפול ישימה ובטוחה. הם קוראים לערוך מחקרים נוספים להערכת תועלת הטיפול הנ”ל באוכלוסייה זו.

PEDIATRICS Vol. 125 No. 2 February 2010, pp. e300-e308

הערות עורך:

יתכן ויש השפעות מיטיבות להיפותרמיה, אך במקרה זה לא כך הדבר. בנוסף, הייתי מעט מודאג מהעובדה כי ישנה ירידה בתפקוד מערכת הקרישה בפגים הללו, במיוחד במצבם כאשר הם חשופים לדימומים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    כוח העבודה (Joint Task Force) של האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה עדכן את ההנחיות לטיפול ב-AD. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר מה-JAMA Pediatrics שריכז את ההמלצות העיקריות לגבי טיפול בדרמטיטיס אטופית, ומוסיף מהערותיו.

  • השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד מלווה בשיפור הישרדות ללא-התקדמות מחלה בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס ורקטום לא-נתיח עם פיזור כבד; עם זאת, ההשפעה על ההישרדות הכוללת ושיעורי ההישנות לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על תוצאות מבטיחות בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס […]

  • יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 עשויות להוביל לירידה של פי ארבע בסיכויי להתפתחות חסר תסמיני של הוויטמין בשנה הראשונה לחייהם, בהשוואה ליילודים שלא עברו בדיקות סקר אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מגרמניה שפורסמו בכתב העת Pediatrics. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסר וויטמין B12 עשוי לפגוע בהתפתחות יילודים, אך ההשפעה של בדיקות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה