יוגה עשויה לשפר תפקוד באי-ספיקת לב (HFA-ESC)

מחקר חדש שהוצג בכנס HFA-ESC מצא שהוספת יוגה מותאמת לטיפול הרפואי שיפרה משמעותית מדדים הקשורים לפרוגנוזה ארוכת טווח בחולי אי-ספיקת לב

מחקר חדש שהוצג בכנס 2024 HFA-ESC בליסבון מצא שהוספת יוגה מותאמת לטיפול הרפואי שיפרה משמעותית מדדים הקשורים לפרוגנוזה ארוכת טווח בחולי אי-ספיקת לב.

המחקר כלל 105 מטופלים שהוקצו באופן לא אקראי לקבוצת יוגה כתוספת לטיפול הרפואי ולקבוצת טיפול רפואי בלבד. עם זאת, עקב מעקב יומיומי ופרישת כרבע מהמטופלים לאחר 6 חודשים, המחקר היווה אתגר לחוקרים, לדברי המחבר הראשי של המחקר. שמונה סוגי תרגילי נשימה (פראנאיאמה), מדיטציה וטכניקות הרפיה הועברו למטופלים בקבוצת היוגה על ידי צוות מנוסה מבית החולים.

לדברי המחבר הראשי של המחקר, השילוב של יוגה עם הטיפול הרפואי עשוי להיות “משנה משחק” אם יתקיים לאורך זמן והוסיף כי עם זאת, “לשימוש קליני ביוגה נדרש מחקר אקראי”, שכן במחקר הנוכחי לא הוקצו המטופלים באקראי, מה שהוביל להבדלים בנתוני הבסיס בין הקבוצות. הוא ציין כי “עם זאת, יוגה הראתה תוצאות משמעותיות בקבוצת הנבדקים”.

לאחר 52 שבועות, נצפו שיפורים משמעותיים בלחץ הדם, דופק ומדד מסת הגוף בקבוצת היוגה בהשוואה לקבוצת הטיפול הרפואי בלבד. בנוסף, תפוקת החדר השמאלי השתפרה משמעותית בקבוצת היוגה, עם עלייה משיעור ממוצע של 41.5% ל-44.4%, בעוד שבקבוצת הטיפול הרפואי בלבד חלה ירידה. היוגה גם שיפרה משמעותית את מצבם של המטופלים לפי מדד NYHA עם עלייה משמעותית בשיעור המטופלים בדרגה I.

לכתבה ב-medscape

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

מקור: Age and Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|18/05/2026

מחקר רב־מרכזי חדש שבחן את השכיחות ואת המשמעות הקלינית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבבי  (Perioperative Myocardial Injury/Infarction  – PMI) בקרב מטופלים מבוגרים העוברים ניתוחים גדולים

הערך של קריטריוני EEG ממאירים ספורים לעומת מרובים להפחתת חוסר הוודאות הפרוגנוסטי במטופלים השרויים בתרדמת לאחר דום לב

הערך של קריטריוני EEG ממאירים ספורים לעומת מרובים להפחתת חוסר הוודאות הפרוגנוסטי במטופלים השרויים בתרדמת לאחר דום לב

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|13/05/2026

מחקר זה נועד לבחון אם נוכחות של כמה קריטריונים ממאירים במקביל משפרת את הדיוק בניבוי תוצאות נוירולוגיות גרועות ומפחיתה את חוסר הוודאות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן