טבעונות עשויה לסייע באיזון גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם (JAMA Network Open)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר אקראי ומבוקר של תאומים זהים, מהן עולה כי בהשוואה לאוכלי כל, בקרב אלו שהקפידו על דיאטה טבעונית בריאה תועד שיפור משמעותי בפרופיל השומנים, רמות אינסולין בדם וירידה במשקל.

במסגרת המחקר חולקו באקראי 22 זוגות של מבוגרים תאומים זהים בריאים (34 נשים, גיל ממוצע של 39 שנים, מדד מסת גוף ממוצע של 25.9 ק”ג/מ2) לדיאטה טבעונית בריאה או דיאטת אוכלי כל למשך שמונה שבועות.

במהלך ארבעת השבועות הראשונים סופקו למשתתפים ארוחות ספציפיות באמצעות שירות משלוחי ארוחות. במהלך ארבעת השבועות האחרונים, המשתתפים הכינו בעצמם את הארוחות בהתאם לארוחות/חטיפים ההולמים להרכב הדיאטה.

התוצא העיקרי היה השינוי ברמות LDL; תוצאים משניים כללו שינויים במשקל הגוף ורמות אינסולין בצום.

לאחר שמונה שבועות, בתאומים שהקפידו על דיאטה טבעונית תועדה ירידה ממוצעת משמעותית של 13.9 מ”ג/ד”ל בריכוז LD, בהשוואה לתאומים אוכלי כל. דיאטת טבעונות לוותה בירידה ממוצעת משמעותית של 2.9 מיקרו-יחידות בינלאומיות/מ”ל בריכוז אינסולין בצום וירידה של 1.9 ק”ג במשקל הגוף לאחר שמונה שבועות, בהשוואה לדיאטת אוכלי כל, אם כי הירידה במשקל תועדה בשתי הקבוצות.

דיאטה טבעונית לוותה בירידה חציונית אבסולוטית לא-משמעותית ברמות HDL, טריגליצרידים, וויטמין B12, סוכר ו-Trimethylamine N-oxide לאחר שמונה שבועות.

ממצאי המחקר תומכים בתוצאות מחקר קודם שהראו כי הקפדה על דיאטה טבעונית עשויה לשפר את הבריאות הקרדיווסקולארית. רופאים עשויים לשקול המלצה על דיאטות מן הצומח להפחתת גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים.

JAMA Network Open, Nov 30, 2023

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה