מזון אולטרה-מעובד מעלה סיכון לסרטן (eClinicalMedicine)

מחקר חדש הראה כי אכילת מזון אולטרה-מעובד מעלה סיכון לחלות בסרטן ולמות מסרטן

מחקר חדש שנערך בבריטניה שכלל כמעט 200,000 משתתפים בגיל העמידה הראה כי אכילת מזון אולטרה-מעובד מעלה סיכון לחלות בסרטן ולמות מסרטן. המחקר הראה כי על כל עלייה של 10 נקודות האחוז בצריכת מזון אולטרה-מעובד, חלה עלייה של 2% בשכיחות הכוללת של סרטן (HR = 1.02), 19% בשכיחות סרטן השחלות (HR = 1.19) ועלייה בסיכון לתמותה כללית מסרטן (HR = 1.06), ובמיוחד סרטן שחלה וסרטן השד (HR = 1.30, 1.16 בהתאמה). המחקר התפרסם ב- eClinicalMedicine ב-31 בינואר 2023 ומספק את ההערכה המקיפה ביותר עד כה לגבי הקשר בין מזון אולטרה-מעובד לבין הסיכון לחלות בסרטן.

המחקר כלל 197,426 אנשים בגילאי 40-69, כך שמעט יותר ממחציתם (54.6%) היו נשים. בהתבסס על מערכת סיווג מזון (NOVA), צריכת מזון אולטרה-מעובד הממוצעת הייתה 22.9% מסך התזונה. התוצאות הראו כי במהלך המעקב החציוני של 9.8 שנים, 15,921 אנשים פיתחו סרטן, ו-4009 נפטרו ממנו.

בנוסף לכך, צוות המחקר יצר רבעונים לפי כמות הצריכה של המזון המעובד, כך שבקרב האנשים עם הצריכה הגבוהה ביותר, בהשוואה לאנשים עם הצריכה הנמוכה ביותר, הסיכון לסרטן הכולל היה גבוה ב-7%. בנוסף, בקרב המשתתפים עם הצריכה הגבוהה ביותר, בהשוואה לצריכה הנמוכה ביותר, הסיכון לתמותה כללית מסרטן היה גבוה יותר (HR = 1.17) כמו גם הסיכון לתמותה מסרטן ריאות (HR = 1.38) ומסרטן שחלות (HR = 1.91). על תוצאות המחקר, פרופ’ טום סנדרס, פרופסור לתזונה ודיאטה, קינגס קולג’, לונדון, אמר כי “הקשר שמוצג במחקר הוא חדשני, אך בהתחשב במספר הקטן יחסית של מקרי (291) סרטן שחלות, יש לבצע מחקרים נוספים בנושא”.

למאמר ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    תוספת טיפול אימונותרפי לכימותרפיה משפרת הישרדות בנשים עם סרטן שחלות מתקדם (מתוך הודעת חברת Imunon)

    הוספת תכשיר אימונותרפי ניסיוני לכימותרפיה משפר הישרדות נשים עם סרטן שחלות מתקדם, כך עולה מתוצאות מוקדמות כפי שדווחו בהודעה לעיתונות מטעם חברת התרופות. התכשיר IMNN-001 הינו וקטור פלזמיד דנ”א IL-12 בתוך מערכת ננו-חלקיקים, האפשרת הדבקת התא ולאחר מכן הפרשה קבועה של IL-12. מחקר OVATION 2 כלל נשים עם אבחנה חדשה של סרטן שחלות מתקדם. הנשים […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה