קרדיולוגיה

מרווח קצר בין ארוחות עשוי להיות קשור לסיכון מוגבר לתמותה (Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics)

מחקר אמריקאי חדש מצא כי מרווח זמן קצר בין ארוחות עשוי להיות קשור לסיכון מוגבר למוות מכל הסיבות

מחקר חדש שפורסם ב-Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, בחן את מספר הארוחות ביום וגם את המרווחים ביניהן בקרב אנשים בגילאי 40 ומעלה בארה”ב ומצא כי מרווח זמן בין ארוחות הקצר מ-4.5 שעות עשוי להיות קשור לסיכון מוגבר למוות מכל הסיבות, בהשוואה למרווחי זמן ארוכים יותר. המחקר מצא גם שארוחה אחת ביום, לעומת שלוש ביום, קשורה לסיכון מוגבר לתמותה.

החוקר הראשי של המחקר, ד”ר יאנגבו סאן, מהמחלקה לרפואה מונעת במרכז מדעי הבריאות מאוניברסיטת טנסי, ממפיס אמר כי “מחקר זה חיוני עבור מבוגרים אמריקאים רבים שצורכים פחות משלוש ארוחות כל יום. הממצאים מראים כי אלה שאוכלים רק ארוחה אחת ביום נוטים יותר למות מאשר אלה שאוכלים לעתים קרובות יותר”, כמו כן “אלו המדלגים על ארוחת הבוקר נוטים יותר לחלות במחלות לב וכלי דם קטלניות, בעוד שאלו המדלגים על ארוחת הצהריים או הערב מגדילים את הסיכוי לתמותה מסיבות אחרות”.

ד”ר קורטני פיטרסון, מהמחלקה למדעי התזונה באוניברסיטת אלבמה בבירמינגהם מסתייגת מהמחקר ואומרת שהחוקרים היו צריכים להתייחס לכמות הקלוריות היומית, כמו גם למחלות והפרעות רפואיות שונות שדווחו בתחילת הניסוי. היא אומרת כי “כשהוציאו את כל מי שחלה בסרטן או במחלת לב, התוצאות לא היו מובהקות סטטיסטית”.

במחקר השתתפו 24,011 מבוגרים בני 40 ומעלה. פרטים אודות זמני אכילה וסוגי מזון נאספו בין השנים 1999-2014, תוך שימוש בנתוני תמותה. תוצאות המחקר שקשרו תמותה עם תדירות ארוחות, מרווחים בין שתי ארוחות ודילוג על ארוחות, הראו שדילוג על ארוחות מגביר סיכון לתמותה, בעוד דילוג על ארוחת בוקר מגביר סיכון לתמותה ממחלה קרדיווסקולרית ודילוג על ארוחת צהריים מגביר סיכון לתמותה מסיבות אחרות. בנוגע למרווחים בין הארוחות, אכילה במרווחי זמן של 4.5 שעות ומטה או 5.5 שעות ומעלה נקשרה באופן מובהק לתמותה מסיבות שאינן קרדיווסקולריות בהשוואה למרווחי זמן של 4.6-5.5 שעות.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

  • האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    איזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם אינו מפחית את הסיכון לתמותה בחולים במצב קריטי, בהשוואה לאיזון קונבנציונאלי של רמות הסוכר בדם. מנגד, מהנתונים שפורסמו בכתב העת NEJM Evidence עולה כי איזון הדוק של משק הסוכר מעלה פי שלוש את הסיכון להיפוגליקמיה חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם איזון הדוק של משק הסוכר […]

  • הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת Nature Mental Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים המפתחים סוכרת מסוג 1 במהלך הילדות מצויים בסיכון מוגבר למספר הפרעות פסיכיאטריות בשלב מאוחר יותר בחייהם, כולל הפרעות חרדה ושימוש בחומרים. מחקרים קודמים הדגישו את הקשר בין הפרעות פסיכיאטריות ובין סוכרת במגוון קבוצות גיל, אך אלו כללו הגדרה […]

  • נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    במאמר שפורסם בכתב העת Bone מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר עולם-אמיתי התומכות בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס של נשים מבוגרות והפניית אלו עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס, עם עליה משמעותית בשיעורי הטיפול והפחתת הסיכון לשברים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את שיעורי הטיפול והסיכון לשברים בנשים מבוגרות במחקר מבוסס-אוכלוסייה בו נשים עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס הופנו […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה