קרדיולוגיה

תוצאות מבטיחות לתוספת Empagliflozin לטיפול ב-Sacubitril/Valsartan בחולי אי-ספיקת לב (מתוך כנס ה-Heart Failure Society of America)

מניתוח פוסט הוק של נתוני מחקר EMPEROR-Reduced שפורסמו במהלך כנס ה-Heart Failure Society of America עולה כי התועלת של Empagliflozin (ג’ארדיאנס) בחולי אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל זהה כאשר התרופה ניתנת בנוסף ל-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו).

מטרת מחקר EMPEROR-Reduced הייתה לבחון את הבטיחות והיעילות של Empagliflozin בחולי אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד של חדר שמאל. מהנתונים עלה כי הוספת Empagliflozin לטיפול הסטנדרטי לאי-ספיקת לב הובילה לירידה של 25% בשיעורי התוצא העיקרי, בהשוואה לפלסבו, כאשר ההשפעה של הטיפול לא הייתה תלויה בנוכחות או העדר אבחנה של סוכרת מסוג 2.

מבין 3,730 חולים שנכללו במחקר, 727 חולים (19%) נטלו טיפול ב-Sacubitril/Valsartan בתחילת המחקר והחוקרים בחנו את תוצאות הטיפול ב- Empagliflozin באוכלוסיה זו.

מהנתונים עולה כי לא עדות לאינטראקציה מובהקת סטטיסטית, רמז לכך שבחולים שטופלו מלכתחילה ב-Sacubitril/Valsartan התועלת של Empagliflozin הייתה דומה לזו שתועדה בחולים שלא קיבלו טיפול ב-Sacubitril/Valsartan. מחקר PARADIGM-HF הוכיח לפני מספר שנים כי טיפול בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד ב-Sacubitril/Valsartan הוביל לשיפור משמעותי בתוצאות.

במחקר EMPEROR-Reduced נרשמה ירידה של 36% בשיעורי התוצא העיקרי, משלב של תמותה קרדיווסקולארית או אשפוז עקב אי-ספיקת לב, בהשוואה לפלסבו, בקרב חולים שטופלו במשלב Empagliflozin עם Sacubitril/Valsartan. עוד נרשמה ירידה של 23% ביחס לפלסבו בקרב החולים שטופלו ב- Empagliflozin בנוסף למעכב אחר של ציר רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון או בחולים שלא קיבלו טיפול תרופתי לעיכוב ציר זה.

החוקרים מבהירים כי ממצאי המחקר מעידים כי טיפול ברקע ב-Sacubitril/Valsartan לא הפחית, וייתכן כי אף הגדיל את היעילות של Empagliflozin בחולים אלו. מניתוח נוסף של הנתונים עלה כי טיפול משולב בשני התכשירים לא השפיע באופן מובהק סטטיסטית על הירידה בסיכון לאשפוזים עקב אי-ספיקת לב עם Empagliflozin, או להאטת התקדמות נזק כלייתי, בהשוואה לפלסבו. יתרה על כן, החוקרים מדווחים כי Empagliflozin היה גם יעיל בשיפור מדדי איכות החיים בחולים, בהשוואה לפלסבו, ללא תלות בתכשיר לעיכוב ציר רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון שניתן לחולים. בכלל המקרים הללו, התועלת של Empagliflozin הייתה גדולה יותר כאשר התכשיר ניתן בשילוב עם Sacubitril/Valsartan.

החוקרים גם הציגו נתוני בטיחות אשר העידו כי שיעור האירועים החריגים היה דומה בקרב מטופלים ב- Empagliflozin ואלו בקבוצת הפלסבו, ללא תלות בטיפול נלווה לעיכוב ציר רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון.

מתוך כנס ה-Heart Failure Society of America

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה