שכיחות גבוהה של הפרעה דיאסטולית בצעירים עם סוכרת (מתוך כנס ה-ADA)

במחצית מהמתבגרים והמבוגרים הצעירים עם סוכרת מסוג 1 או מסוג 2 במשך כעשור ניתן לזהות סימנים להפרעה בתפקוד דיאסטולי, מצב מקדים של אי-ספיקת לב, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך הכנס הווירטואלי מטעם ה-American Diabetes Association.

המחקר הרב-מרכזי כלל 479 חולים מארצות הברית, מהם 258 מתבגרים ומבוגרים צעירים עם סוכרת מסוג 1 (גיל ממוצע של 21 שנים, חציון משך סוכרת של 12 שנים) ו-221 חולים עם סוכרת מסוג 2 (גיל ממוצע של 25 שנים, חציון משך סוכרת של 11 שנים).

החוקרים התבססו על שלושה סמנים בבדיקת אקו-לב דופלר לזיהוי הפרעה דיאסטולית: יחס E/A, המשווה בזין גל זרימה מוקדם על-פני המסתם המיטראלי (E) עם גל הזרימה בפרוזדור (A) לאחר התכווצות הפרוזדורים (ערך נמוך יותר מעיד על פתולוגיה גרועה יותר); יחס E/e’, המשווה בין גל זרימה מוקדם לאורך המסתם המיטראלי (E) עם קצב הרפיית דופן הלב בשלב מוקדם בדיאסטולה (e’) (ערך גבוה יותר מעיד על פתולוגיה גרועה יותר); ויחס e’/a’ המשווה בין קצב הרפיית דופן הלב בשלב מוקדם במהלך הדיאסטולי (e’) עם קצב הרפיית דופן הלב בשלב מאוחר בדיאסטולי (a’) (ערך נמוך יותר מעיד על פתולוגיה גרועה יותר).

המשתתפים במחקר השלימו בדיקת אקו-לב דופלר בין השנים 2016 עד 2019 ומהנתונים עלה כי סמן אחד לפחות להפרעה דיאסטולית תועד ב-58% מהחולים עם סוכרת מסוג 2 וב-47% מאלו עם סוכרת מסוג 1.

החוקרים זיהו מספר מדדים אשר נקשרו בקשר מובהק עם נוכחות הפרעה דיאסטולית: גיל מתקדם, מין נקבה, סוכרת מסוג 2, קצב לב גבוה יותר, מדד מסת גוף גבוה יותר, לחץ דם סיסטולי גבוה יותר וריכוז המוגלובין מסוכרר גבוה יותר.

ממצאים אלו מעידים על החשיבות של איזון גורמי סיכון הפיכים בחולים אלו, במטרה להאט את התהליכים המובילים להתפתחות הפרעה דיאסטולית. בפרט, ישנה חשיבות רבה להתערבויות במטרה להביא להפחתת מדד מסת הגוף, איזון לחץ דם ושיפור איזון גליקמי, כמו גם מניעת סוכרת מסוג 2.

מתוך כנס ה-ADA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה