תועלת אפשרית למעכבי ציר רנין-אנגיוטנסין בחולים עם COVID-19 (מתוך MDedge)

בחולים עם עדות לזיהום COVID-19 תתכן תועלת לטיפול המעכב את ציר רנין-אנגיוטנסין, כך עולה מסקירה של מספר ניסויים בבעלי חיים. ממצאים קדם-קליניים אלו לרוב תומכים בעמדה בה בחרו מספר איגודים קרדיולוגים אשר המליצו לחולים הנוטלים תרופות המשפיעות על ציר זה להמשיך בטיפול התרופתי.

בחולים עם מחלות לב וכלי דם ועדות ל-COVID-19, השימוש במעכבי ACE, ARB (Angiotensin Receptor Blocker), או אנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים עשויים להביא לעליה בביטוי ACE2 כמנגנון פיצוי בעל השפעה נוגדת-דלקת, אנטי-פיברוטית ואנטי-תרומבוטית, כמו גם ירידה ברימודלינג של הלב וכלי דם ואי-ספיקת לב.

על-בסיס הסקירה הנוכחית, החוקרים משערים כי בחולים עם מחלות לב וכלי דם ו-COVID-19 יש מקום להמשך טיפול במעכבי ציר רנין-אנגיוטנסין לאור ההשפעות המגנות של מסלול ACE2 עד להוכחה כי חסימת ציר רנין-אנגיוטנסין מעלה את הסיכון ל-COVID-19.

חלבון ACE2, המצוי הן בתאי דם באדם והן על ממברנות תאים, בעיקר תאים בריאות, לב, כליות ומערכת העיכול, מתפקד כאנזים מרכזי הן בבקרת ציר רנין-אנגיוטנסין והן כקולטן מרכזי בחדירת SARS-CoV-2.

בסקירה מתארים הכותבים את תוצאות מספר ניסויים בבעלי חיים שהציעו כי ACE2 ומעבר האותות הנלווה לקולטן הנ”ל עשויים לשמש כיעד טיפול חשוב. הם גם מדגישים כי בימים אלו נערכים מספר מחקרים להערכת התערבויות המכוונות ל-ACE2, חלבונים נלווים ובקרת זרוע זו של ציר רנין-אנגיוטנסין.

בשלב זה אין נתונים התומכים בהשפעות חד-משמעיות להשפעת מעכבי ציר רנין-אנגיוטנסין בחולים עם COVID-19 וכי בקרוב צפוי מידע נוסף ממחקרים הנערכים בימים אלו.

מתוך MDedge

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה