קרדיולוגיה

תוצאות מאכזבות לטיפול בהידרוקסיכלורוקין בחולי COVID-19 , אך מומחים מטילים ספק באמינות הממצאים (מדסקייפ)

הטיפול בהידרוקסיכלורוקין (HCQ) אינו מסייע ב”ניקוי” נגיף ה- SARS-CoV-2 או בהקלה על הסימפטומים בקרב חולי COVID-19 יותר מטיפול רגיל בלבד מחד, ומאידך, לטיפול זה יש יותר תופעות לוואי, כך עולה ממחקר מבוקר אקראי של 150 מבוגרים המאושפזים בסין.

עם זאת, שני מומחים מזהירים שהמחקר עדיין אינו מסוגל לענות באופן משכנע לשאלה האם HCQ יכול להועיל לחולי COVID-19.

החוקרים , מבתי חולים Ruijin, בשנגחאי, סין, גייסו חולים עם COVID-19 מ -16 מרכזים רפואיים בסין בפברואר. הם פרסמו את הממצאים שלהם בשרת medRxiv preprint, והמאמר טרם עבר סקירה וביקורת עמיתים.

מתוצאות המחקר עולה שיעדי המחקר השליליים המרכזיים לאחר 28 יום מההידבקות ב SARS-CoV-2, היו דומים בשתי קבוצות הטיפול כשבכל קבוצה נמנו 75 חולים.

מדד הישרדות קפלן-מאייר להשגת יעד המחקר המרכזי השלילי היה 85.4% בזרוע HCQ + הטיפול הסטנדרטי (SOC) לעומת 81.3% בקבוצת SOC בלבד (P = .341). השגת יעדי המחקר השליליים עבור שתי הקבוצות היו דומים בימים 4, 7, 10, 14 ו 21.

החוקרים מדווחים על שיעור תופעות לוואי של 8.8% בקרב המטופלים בקבוצת הביקורת בהשוואה ל 30% בקבוצת ה- HCQ. השלשול היה תופעת הלוואי השכיחה ביותר, והופיעה אצל 10% מהמטופלים בקבוצת ה- HCQ לעומת אף אחד בקבוצת הביקורת. שני חולים בזרוע HCQ סבלו מתופעות לוואי קשות; אחד חווה התקדמות מחלה, והשני חווה דלקת בדרכי הנשימה העליונות.

חולים בקבוצת HCQ קיבלו מינון ראשוני גבוה של 1200 מ”ג מדי יום למשך 3 ימים, ואחריו מינון תחזוקה של 800 מ”ג מדי יום במשך הימים הנותרים. משך הזמן הכולל היה שבועיים עבור חולים במחלה קלה או בינונית ושלושה שבועות עבור החולים במחלה קשה.

אין הבדל בהקלה בתסמינים

בשתי הזרועות היו תוצאות דומות בהקלת התסמינים ביום 28: 59.9% עם HCQ פלוס SOC לעומת 66.6% עם SOC בלבד.

עם זאת, החוקרים אמרו כי בניתוח פוסט-הוק הם מצאו הפחתה משמעותית של התסמינים לאחר שהסתגלו להשפעות הסותרות של חומרים אנטי-ויראליים (יחס סיכון, 8.83; מרווח ביטחון של 95%, 1.09 – 71.3).

בנוסף, החוקרים מדווחים על הפחתה משמעותית יותר של CRP, סמן ביולוגי לדלקת, החל מההתחלה ועד ליום 28 בקבוצת HCQ בהשוואה לקבוצת הביקורת (6.986 לעומת 2.723 מ”ג לליטר).

החוקרים טוענים כי הקלת התסמינים עשויה לנבוע מההשפעות האנטי דלקתיות של HCQ.

הגיל הממוצע של החולים היה 46 שנים, ו- 55% גברים. כמעט כל החולים חלו במחלה קלה או בינונית; שניים חלו במחלה קשה.

ג’יי מישל קהלנברג, , פרופסור לראומטולוגיה באוניברסיטת מישיגן באן ארבור, אמרה ל- Medscape Medical News כי חשוב לציין שבניתוח הפוסט-הוק 89% מהמטופלים במחקר זה קיבלו טיפול אחר, בנוסף ל- HCQ.

בנוסף, לדעתה אם מנטרלים את המטופלים שקיבלו במקביל גם תרופות אנטי-ויראליות, אז למעשה היו רק 14 מטופלים בכל זרוע.

יתר על כן, ציין קהלנברג, 20% מהמטופלים שקיבלו HCQ סבלו מתסמינים קלים לעומת 9% בלבד מהמטופלים בקבוצת ה- SOC. אי לכך לדעתה לא ניתן להגיע למסקנות מתוצאות המחקר.

גם מומחים נוספים שמצוטטים בכתבה במסקייפ מביעים ספקנות באשר למידת המהימנות והמובהקות והאקראיות של תוצאות המחקר.

ההערכה היא שייתכן שיש תועלת בטיפול ב-HCQ בשל הפעילות האנטי-דלקתית שלה, אך אם זה אכן המנגנון אזי יכול להיות שתרופות אנטי-דלקתיות אחרות יכולות להיות יעילות ובטוחות יותר.

בכתבה במדסקייפ מציינים שתוצאות אלה לפיהן אין תועלת בטיפול ב-HCQ סותרות תוצאות מעודדות ממחקר in vitro שפורסמו לאחרונה ממחקר לא אקראי עם 36 חולי COVID-19.

כפי שדיווחנו לאחרונה, האגודה למחלות זיהומיות באמריקה הגיעה לאחרונה למסקנה כי בגלל נתונים לא מספקים, לא ניתן להמליץ ​​על טיפול מסוים בחולים עם COVID-19, למעט במסגרת מחקרית.

לדיווח במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    בקרב חולים שטופלו באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 תועד עיכוב מתון בלבד בהתרוקנות קיבה של מזון מוצק ולא תועד כל עיכוב משמעותי בהתרוקנות נוזלים, בהשוואה לאלו שקיבלו פלסבו, עדות לכך שייתכן ואין צורך בהפסקת הטיפול בתרופות אלו לפני התערבות ניתוחית, כך כותבים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים […]

  • הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית (European Commission) אישרה את מתן Osimertinib (טאגריסו) בשילוב עם Pemetrexed וכימותרפיה על-בסיס פלטינום כקו טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) חיובי למוטציית EGFR עם עדות למוטציות L858R או מחיקות אקסון 19. המומחים מסבירים כי אבחנת סרטן ריאות באירופה עולה על 450,000 מקרים בשנה. כ-10-15% מהחולים […]

  • התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology עולה כי ל- Spironolactone תועלת בנשים בגיל הפוריות עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה בדרגה קלה, בפרט במידה והטיפול ניתן בשלב מוקדם. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 157 נשים בגילאי 12-50 שנים (גיל חציוני של 36.5 שנים) עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה, אשר טופלו ב- Spironolactone במשך לפחות […]

  • התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    טיפול פומי משולב בפרדניזון ואוגמנטין מהווה גישת טיפול קצר-טווח יעילה לטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה ומפחית את היקף הביקורים לחדרי מיון, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות טיפול ארוך-טווח, חולים עם הידראדניטיס סופורטיבה חווים לעיתים קרובות התלקחויות של המחלה. לעיתים קרובות חולים עם התלקחות המחלה […]

  • טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Anesthesiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Vocacapsaicin במהלך ניתוח בוהן קלובה (Hallux Valgus) מפחית כאב ושימוש באופיואידים במהלך 96 השעות הראשונות לאחר-ניתוח, ללא רעילות מקומית או סיסטמית. החוקרים השלימו מחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל 147 חולים שעברו ניתוח בוהן קלובה. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת 14 מ”ל של Vocacapsaicin […]

  • טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול בתכשירים ממשפחת GLP-1RA בחולים עם סוכרת מסוג 2 עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות שנקשרו עם השמנה, בהשוואה לטיפול באינסולין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הם תכשירים המשמשים לטיפול בהשמנה וסוכרת, כאשר המשפחה כוללת את התכשירים Wegovy, Ozempic, Zepbound […]

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה