קרדיולוגיה

תוצאות נוירולוגיות טובות יותר לאחר החייאת לב-ריאה חוץ-גופית בהשוואה להחייאה סטנדרטית (Circulation)

דפיברילטור

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Circulation עולה כי החייאת לב-ריאה חוץ-גופית (Extracorporeal Cardiopulmonary Resuscitation, או ECPR) מלווה בתוצאות נוירולוגיות טובות יותר, בהשוואה לתוצאות לאחר החייאה סטנדרטית (Cardiopulmonary Resuscitation, או CPR), גם במקרים של החייאה ממושכת ופגיעה מטבולית מתמשכת.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעות של משך החייאה על הישרדות ופרופיל מטבולי בחולים לאחר החייאת ECPR בשל פרפור/רפרוף חדרים ודום לב מחוץ לכותלי בית החולים. הם השלימו הערכה רטרוספקטיבית להערכת ההישרדות של 160 מבוגרים עם פרפור/רפרוף חדרים עמיד לטיפול ודום לב מחוץ לכותלי בית החולים, אשר טופלו בפרוטוקול ECPR (העברה תוך ביצוע החייאת לב-ריאה למעבדת צנתורים ל-ECPR), בהשוואה ל-654 מבוגרים בהם בוצעת החייאה סטנדרטית בזרוע Amiodarone במחקר ALPS (Amiodarone, Lidocaine, or Placebo Study).

החוקרים בחנו את השינויים המטבוליים ושיעורי הישרדות בהתאם למשך ביצוע החייאת לב-ריאה.

מהנתונים עולה כי שיעורי הישרדות עם תוצאות נוירולוגיות חיובית היו גבוהים יותר משמעותית בקרב חולים שטופלו בפרוטוקול ECPR, בהשוואה לאלו לאחר החייאה סטנדרטית (33% לעומת 23%, p=0.01). משך ההחייאה הממוצע היה גם כן ארוך יותר משמעותית במקרים בהם בוצעה החייאת לב-ריאה חוץ-גופית (60 דקות לעומת 35 דקות, p<0.001).

מהערכת ההשפעה של משך ההחייאה על הישרדות עם תוצאה נוירולוגית חיובית עלה כי ל-ECPR עדיפות ברורה על החייאה סטנדרטית בכל מקרה בו משך ההחייאה לא עלה על 60 דקות; עם זאת, במקרים בהם מאמצי ההחייאה ארכו זמן ארוך יותר נרשמה ירידה פרוגרסיבית בהישרדות עם תוצאה נוירולוגית חיובית בשתי הקבוצות.

החוקרים מדווחים כי כל 8 החולים בקבוצת ECPR בהם מאמצי ההחייאה ארכו 20-29 דקות שרדו עם תוצאות נוירולוגיות חיוביות, זאת בהשוואה ל-24% (24 מבין 102 חולים) לאחר החייאה סטנדרטית שארכה משך זמן דומה.

בקבוצת החולים לאחר החייאה סטנדרטית שארכה לפחות 40 דקות לא תועדו מקרים של הישרדות עם תוצאה נוירולוגית חיובית, בעוד שברבע מהחולים לאחר החייאת לב-ריאה חוץ-גופית שארכה 50-59 דקות תועדה הישרדות נוירולוגית טובה, כמו גם ב-19% מהחולים בהם ההחייאה ארכה לפחות 60 דקות.

הסיכון היחסי לתמותה או תפקוד נוירולוגי לקוי היה נמוך משמעותי בחולים לאחר החייאת ECPR, בהשוואה לאלו לאחר החייאה סטנדרטית, במקרים בהם משך ההחייאה עמד על 60 דקות ומעלה.

שינויים מטבוליים משמעותיים עם החייאה ממושכת כללו ירידה במדד החומציות, עליה בחומצה לקטית ולחץ חלקי עורקי של פחמן דו-חמצני ועובי דופן חדר שמאל.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי החייאת לב-ריאה חוץ-גופית מלווה בתוצאות נוירולוגיות טובות יותר, בהשוואה להחייאה סטנדרטית, כאשר מאמצי ההחייאה אינם עולים על 60 דקות. עם זאת, משך ההחייאה עדיין מהווה מרכיב קריטי בהישרדות חולים אלו.

Circulation. Published online March 16, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הטיפול ב- Donanemab, תכשיר כנגד-עמילואיד, הניתן פעם כעירוי תוך-ורידי אחת לחודש למבוגרים עם מחלת אלצהיימר תסמינית בשלב מוקדם, כולל ליקוי קוגניטיבי קל או דמנציה קלה עם הוכחה פתולוגית לעמילואיד. המומחים מסבירים כי Donanemab אחת לחודש הינו הטיפול הראשון והיחיד כנגד נגעי עמילואיד עם הוכחות התומכות […]

  • האם Ubrogepant עדיף על טריפטנים לטיפול במיגרנה? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHS)

    האם Ubrogepant עדיף על טריפטנים לטיפול במיגרנה? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHS)

    בחולים עם מיגרנה שהחליפו מטיפול פומי בטריפטנים לטיפול ב- Ubrogepant (אוברלוי) דווח על תוצאות טובות יותר, בהשוואה לחולים שבחרו להחליף לתכשיר אחר ממשפחת טריפטנים, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Headache Society. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מרבית ההנחיות לטיפול בארצות הברית ממליצות כי חולים ינסו לפחות שני טריפטנים שונים לפני נסיון […]

  • הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    ירידה בראיה וברגישות לניגודיות מלוות בסיכון מוגבר להיארעות דמנציה בקשישים וירידה ברגישות לניגודיות לאורך הזמן מצויה בקורלציה עם הסיכון להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. החוקרים בחנו את הקשר בין תפקודי הראיה ובין הסיכון לדמנציה ב-2,159 גברים ונשים (גיל ממוצע של 77.9 שנים; 54% נשים) ממחקר National Health […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה