אכילת אגוזים מספר פעמים ביום עשויה לשחק תפקיד בהפחתת הסיכון לפרפור פרוזדורים ותתכן גם ירידה בסיכון לאי-ספיקת לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש אפריל בכתב העת Heart.
המחקר הפרוספקטיבי כלל 61,364 מבוגרים משבדיה, אשר השלימו את שאלון Food Frequency Questionnaire והיו במעקב לאורך 17 שנים.
החוקרים מדווחים על קשר הפוך בין צריכת אגוזים ובין הסיכון לאוטם שריר הלב, אי-ספיקת לב, פרפור פרוזדורים ומפרצת אבי עורקים בטני בניתוח מתוקן לגיל ומין. עם זאת, תקנון למספר גורמי סיכון החליש את הקשרים הללו ונותר רק קשר לינארי, תלוי-מינון, עם פרפור פרוזדורים, וקשר לא-לינארי עם אי-ספיקת לב.
בהשוואה לאלו שלא צרכו אגוזים, יחסי הסיכון המתוקנים לפרפור פרוזדורים לאורך קטגוריות צריכת אגוזים עמדו על 0.97 (95% רווח בר סמך של 0.93-1.02) עם צריכת אגוזים 1-3 פעמים בחודש, 0.88 (0.79-0.99) עם צריכת אגוזים 1-2 פעמים בשבוע ועל 0.82 (0.68-0.99) עם צריכת אגוזים לפחות שלוש פעמים בשבוע.
באשר לאי-ספיקת לב, יחסי הסיכון המקבילים עמדו על 0.87 (0.80-0.94), 0.80 (0.67-0.97) ו-0.98 (0.76-1.27).
צריכת אגוזים לא נקשרה עם הסיכון להיצרות מסתם הוותין, אירוע מוחי איסכמי, או דימום תוך-גולגולתי.
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מציעים כי צריכת אגוזים או גורמים הקשורים בהתנהגות תזונתית זו עשויים לשחק תפקיד חשוב בהפחתת הסיכון לפרפור פרוזדורים ותתכן גם ירידה בסיכון לאי-ספיקת לב.
Heart. Published online April 16, 2018
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!