קרדיולוגיה

השר ליצמן בכנס ‘מהיום – הפורום הישראלי לאורח חיים בריא’: רפורמת סימון המוצרים תחל במרץ 2018

מכנס השנתי של עמותת ‘מהיום הפורום הישראלי לאורח חיים בריא’, הערב, 1/11/17,  במלון דניאל בהרצליה:

לדברי פרופ’ איתמר רז, נשיא עמותת ‘מהיום הפורום הישראלי לאורח חיים בריא’: “יושב איתנו בכנס שר הבריאות. נראה לי כבר 40 שנה לא יצאה בשורה בתחום הבריאות, כמו שיצאה עד היום ממנו. אנו דוחפים לשכנע בכל  מקום, שבריאות הציבור חשובה אבל עד עתה זה נדחק לתחתית. אבל הנה הגיע שר, שאוהב את המשרד ואת עבודתו והבין, שחשוב לעשות שינוי בבריאות עם ישראל. אבל זו רק תחילת הדרך. נזכיר את מישל אובמה, שהתחילה בשינוי ונתקלה בכוחות חזקים יותר כמו חברות המזון, שעצרו אותה. רפורמת המזון, שמובלת ע”י השר והמנכ”ל, ואני מקווה שנראה את השינוי עוד בחיינו. משרד החינוך, מאשר לתעשיינים לעשות יום חוויה לילדים במפעלים, הילדים באים ורואים איך מייצרים משקה תוסס וזה נצרב להם בתודעה. לפני 4 שנים, עבר חוק לפיקוח את המזונות אך יש משרדים אחרים שדואגים לתקוע אותו. אבל יש לנו כוח, 50 ארגונים שמקדמים בריאות וזה כוח שישמעו אותו”.

שר הבריאות, הרב יעקב ליצמן: “הנשיא טרמפ מחפש שר בריאות? כי אם כן, אשמח להמלצה מפרופ’ איתמר רז. היום קיבלנו אישור ממשרד המשפטים לתקנות סימון המזון. אני מקווה, שבימים הקרובים להעביר לוועדת הבריאות בכנסת את התקנות. יש עלינו לחצים אבל הם לא משפיעים. מרץ 2018 זה המועד לתחילת הרפורמה. יהיה סימון אדום וירוק ולא יעזור לאף אחד. גם מקדונלדס והבורגרים לא יתחמקו. הם חושבים שסימון אדום וירוק לא יהיה אצלם. הם טועים. טעות מרה. אצלם הכי קל. לוקחים מישהו, קונה המבורגר, שולחים למעבדה לבדיקה . למחרת מפרסמים או לא”.

מנכ”ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב: “אישור התקנות לסימון המזון זו אבן דרך חשובה בתהליך ארוך ולא פשוט. כל זה לא היה קורה, ללא הנחישות של שר הבריאות. כשהתחלנו לדבר על הנושא, לא הבינו בכלל על מה אנחנו מדברים, זה היה מורכב וחדשני, אבל עם נחישות הגענו לרגע הזה. הפשרה היחידה שעשינו, היא שנתנו יותר זמן לתעשייה, כפי שעשו בצ’ילה. ואת זה עשינו כי אנחנו מאמינים, שלא הגיוני שהסופר מרקט יהיה מלא במוצרים עם סימון אדום. אנחנו רוצים שהרוב יהיה ירוק ולכן נתנו יותר זמן. ולא עשינו פשרה בכפיות- הסימון יהיה מקדימה ולא מאחורה. כי הצרכן לא יהפוך 10 מוצרים”.

במהלך הכנס, התקיים פאנל בהשתתפות: שרגא בראש, נשיא התאחדות התעשיינים, עו”ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר וח”כ איתן כבל, יו”ר וועדת הכלכלה בכנסת וחבר השדולה לאורח חיים בריא.

שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים: “חייב להגיב לדברי פרופ’ רז, נכון, התלמידים מבקרים במפעלי מזון, אך אף אחד לא מחנך אותם לשתות סוכר, כמו שהם מבקרים במפעלי תרופות ומפעלי ביטחון והם לא לומדים להשתמש בתרופות או לייצר נשק. אנחנו תומכים ברפורמה, אנחנו עוסקים באורח חיים ואוכל בריא כבר שנים רבות ונמשיך בכיוון הזה”.

עו”ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר: “שלא יהיה ספק, אנחנו בעד חברה בריאה ואוכלוסייה בריאה. למדתי את כל נושא סימון המוצרים, והגעתי למסקנה שסימון המוצרים הוא פרימיטיבי ומסוכן לבריאות הציבור. הסימון מסוכן, כי אתה מחנך את הנוער שכל מה שמסומן באדום- מסוכן ומה שירוק- בריא. אבל יש שורה  ארוכה של מוצרים, שלא יהיו מסומנים והם לא בריאים. וגם זו החלטה, שמנוגדת להחלטות ממשלה, לתפיסת האיחוד האירופאי והאומות המאוחדות. ואנו נשלם מחיר על כך”.

ח”כ איתן כבל: “כשאנו יושבים בוועדה, אומרים לי תמיד: רעיון מצוין! ואז הם לובשים את חלוק הווטרינר והכפפות ועוברים לסירוס. גם עו”ד לין ושרגא ברוש, מייצגים כוחות מרכזיים בכלכלה הישראלית. אני מאתגר אתכם. תביאו הצעה אפקטיבית בתחום המשקאות הממותקים ואנחנו נלך איתה. לא הגיוני, שהלחם הלא בריא- מסובסד והלחם הבריא יותר- יקר . צריך להפוך את היוצרות”.

שרגא ברוש: “אנו עמלים על קרן, שתכלול את כל הגופים הרלוונטיים בתחום ומשרדי הממשלה כדי שתעזור לתעשייה לפתח מוצרים בריאים יותר וכך הנטל של הפיתוח לא יהיה כבד מידי ולא נראה עליית מחירים. התעשייה הישראלית לא מחכה, היא משפרת, שעה שעה את איכות המזון, יש כאלו שמדברים וכאלו שעושים. יהיה סימון מזון ואנחנו תומכים בכך”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי משלב פעילות גופנית עם טיפול ב-Liraglutide מהווה גישה יעילה להפחתת משקל המשמרת את צפיפות העצם באתרים בעלי חשיבות קלינית. החוקרים מדנמרק השלימו ניתוח משני של תוצאות מחקר אקראי קודם שכלל 195 חולים (גיל ממוצע של 42.82 שנים) עם השמנת-יתר וללא סוכר, אשר קיבלו טיפול להפחתת […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    צריכת אלכוהול בהיקף של מעל 12 גרם ביום מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות יתר לחץ דם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Hypertension. הממצאים מצביעים על קשר ליניארי בין היקף צריכת אלכוהול ובין הסיכון לית לחץ דם, כאשר חוזק הקשר היה שונה בין גברים ונשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת אלכוהול נקשרה עם […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד ומזון מלווה בסיכון מוגבר להופעת עצירות ואילו צריכת מזון מעובד מינימאלית מלווה בסיכון נמוך יותר לעצירות, כאשר ההשפעה של עיבוד המזון אינה תלויה באיכות הרכב התזונה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכה מוגזמת של מזון אולטרה-מעובד נקשה עם הפרעה בתנועתיות המעי. […]

  • דיאטה ים-תיכונית עם שמן זית עשויה להפחית את הסיכון להישנות הפרעות קצב לב (מתוך כנס ה-Heart Rhythm)

    דיאטה ים-תיכונית עם שמן זית עשויה להפחית את הסיכון להישנות הפרעות קצב לב (מתוך כנס ה-Heart Rhythm)

    בחולים עם פרפור פרוזדורים לאחר אבלציה, הקפדה על דיאטה ים-תיכונית מועשרת בשמן זית כתית מעולה מלווה בסיכון מופחת להישנות הפרעות קצב לב, בהשוואה לאלו ללא הגבלה תזונתית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס Heart Rhythm. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיאטה ים תיכונית מועשרת בשמן זית כתית מעולה הוכחה כבעלת השפעה לחיובית על מגוון […]

  • תחליפי סוכר מלווים בסיכון מוגבר להתקפי לב ואירועים מוחיים (Eur Heart J)

    תחליפי סוכר מלווים בסיכון מוגבר להתקפי לב ואירועים מוחיים (Eur Heart J)

    רמות גבוהות של קסיליטול (Xylitol), ממתיק דל-קלוריות המשמש במאכלים רבים דלי-סוכר וכן במסטיקים ומשחות שיניים, מלוות בסיכון מוגבר להתקפי לב, אירועים מוחיים ותמותה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת European Heart Journal. צוות המחקר כלל במחקר למעלה מ-3,000 משתתפים מארצות הברית ואירופה, אשר היו במעקב לאורך למעלה משלוש שנים. מהנתונים עולה כי באלו […]

  • צריכת פירות וירקות עשויה להפחית את הסיכון להתלקחות מחלת קרוהן (Clin Nutr ESPEN)

    צריכת פירות וירקות עשויה להפחית את הסיכון להתלקחות מחלת קרוהן (Clin Nutr ESPEN)

    בקרב חולים עם מחלת מעי דלקתית המקפידים על צריכה סדירה של פירות וירקות תועדה שכיחות נמוכה יותר של התלקחות מחלת קרוהן, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Nutrition ESPEN. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הציעו כי מוצרי מזון מסוימים עלולים לעורר או להחמיר תסמיני מחלת מעי דלקתית, אך אין עדויות רבות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה