קרדיולוגיה

האם המלצות האיגודים המובילים להמעיט בצריכת סוכר מבוססות על עדויות מדעיות מספקות ? (Annals of Internal Medicine , ניו יורק טיימס)

בכתבה המתפרסמת השבוע בניו יורק טיימס מדווח על מאמר שהתפרסם לאחרונה ב-The Annals of Internal Medicine ואשר גרם לסערה תקשורתית: המאמר תקף אתההמלצות וההנחיות של איגודים מדעיים הקוראים להמעיט באכילת סוכר, בטענה שהעדויות המדעיות להמלצות אלה חלשות ולא מבוססות.

המחקר עורר כאמור מיד ביקורת נוקבת של מומחים לבריאות הציבור, אשר טענו שלמחבריו ישקשרים עם תעשיות המזון והסוכר.

המאמר מומן ע”י מכון International Life Sciences, גוף מדעי שמרכזו בוושינגטון, הנתמך ע”י חברות מסחריות כמו קוקה קולה, ג’נרל מילס, הרשיז, קלוגס ומונסנטו.

Ann Intern Med.2016.

לכתבה בניו יורק טיימס

לתרגום הכתבה ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה