קרדיולוגיה

תוצאות חיוביות ממחקר פאזה 3 של זריקת פראלואנט® (אלירוקומאב) במטופלים העוברים טיפול אפרזיס של LDL הוצגו בכנס ESC Congress 2016 (הודעת סאנופי ורג’נרון)

הודעת סאנופי ורג’נרון

סאנופי וRegeneron Pharmaceuticals, Inc. הודיעו היום על תוצאות חיוביות מפורטות ממחקר ODYSSEY ESCAPE פאזה 3 להערכת זריקת פראלואנט® (אלירוקומאב) במטופלים עם צורה תורשתית של כולסטרול גבוה הידועה בשם היפרכולסטרולמיה משפחתית הטרוזיגוטית (HeFH), הזקוקים לטיפול אפרזיס שבועי או דושבועי באופן קבוע. המחקר הראה כי הוספת פראלואנט לטיפול הקיים הפחיתה את רמת הכולסטרול מסוג LDL בשיעור הקרוב ל-50% יחסית לנקודת ההתחלה (לעומת עלייה של 2 אחוז במטופלים שקיבלו פלצבו). פראלואנט השיגה את יעד המטרה הראשוני והפחיתה את הצורך בטיפול אפרזיס בשיעור משמעותי של 75% בהשוואה לפלצבו (p<0.0001). התוצאות הוצגו במצגת Hot Line בכנס ESC Congress 2016 ברומא, איטליה.

אפרזיס הוא הליך שבו מסלקים כולסטרול רע (LDL) מהדם, בתהליך דומה לדיאליזה כלייתית, והוא שמור בדרך כלל למטופלים בסיכון גבוה עם רמת כולסטרול גבוהה במיוחד שאינם מגיעים ליעדי הפחתת הכולסטרול שלהם באמצעות שום טיפול אחר. למרות הטיפול באפרזיס וההצטרפות למחקר ODYSSEY ESCAPE עם רמת כולסטרול LDL גבוהה מאוד 181 מיליגרם לדציליטר [מג/דל]), קרוב לשנישלישים (63%) מהמטופלים שקיבלו פראלואנט לא נזקקו עוד לטיפול אפרזיס כעבור שישה שבועות מקבלת פראלואנט. בנקודת זמן זו, רמת כולסטרול LDL בקרב הקבוצה שטופלה בפראלואנט 90 מג/דל, בהשוואה ל-4. 185 מג/דל בקבוצת הפלצבו. ההנחיות האירופיות ממליצות על רמות יעד של כולסטרול LDL בטווח של 115-70 מג/דל, בהתאם לסיכון הקרדיווסקולרי.

הממצאים ממחקר ODYSSEY ESCAPE מצביעים על תפקידה האפשרי של פראלואנט בניהול הכולל של מטופלים עם HeFH העוברים טיפולי אפרזיס קבועים, בשל הפוטנציאל להפחית את הצורך בטיפולי אפרזיס מכבידים“, אמר פטריק מ. מוריארטי MD, פרופסור במחלקה לרפואה פנימית; מנהל המרכז לטרשת עורקים וטיפולי אפרזיס של ליפופרוטאינים, המרכז הרפואי אוניברסיטת קנזס, ארהב. “זוהי התפתחות משמעותית במחקר המתמשך בתרופה זו במטופלי HeFH, מפני שזהו המחקר הקליני הראשון שהראה כי פראלואנט הפחיתה את תדירותם של טיפולי אפרזיס“.

טיפול אפרזיס הוא טיפול פולשני, גוזל זמן ויקר, לחולים שהם בין הקשים ביותר לטיפול. הטיפול עשוי להגיע ל-100,000 דולר למטופל בשנה בארהב או עד 60,000 אירו בגרמניה, שם פועלים 200 מרכזים והשימוש באפרזיס לLDL שכיח יותר. בארהב פועלים רק כ-60 מרכזי אפרזיס ומטופלים רבים נאלצים לנסוע מרחק רב כדי לעבור את ההליך.

נתונים עיקריים נוספים ממחקר ODYSSEY ESCAPE, שיתפרסמו בוזמנית בEuropean Heart Journal, כוללים:

·         בקרב  93% מהמטופלים שקיבלו פראלואנט חלה ירידה של %50 לפחות בהליכי האפרזיס (p>0.0001).

·         לכל אורך המחקר, מטופלים שקיבלו פראלואנט הראו ירידה משמעותית ברמת הכולסטרול מסוג LDL החל מהשבוע השישי (55% יותר בהשוואה לפלצבו), והירידה נמשכה עד לסוף המחקר, בשבוע 18 (46% יותר הפחתה בהשוואה לפלצבו) (p<0.0001).

·         אירועים חריגים נמצאו בשיעור דומה במטופלים בקבוצת הפראלואנט ובקבוצת הפלצבו (76% בשתי הקבוצות). האירועים החריגים השכיחים ביותר (אצל 5% לפחות בקבוצת הפראלואנט) היו: עייפות
(%15
פראלואנט; %10 פלצבו), הצטננות (%10 פראלואנט; %10 פלצבו), שלשולים (%10 פראלואנט;
%
0 פלצבו), כאב שרירים (%10 פראלואנט;  %5 פלצבו), זיהום בדרכי הנשימה העליונות (%7 פראלואנט; 19% פלצבו), כאבי ראש (%7 פראלואנט; %5 פלצבו), כאבי מפרקים (%7 פראלואנט; % 10פלצבו) וכאבי גב (%5 פראלואנט; % 10 פלצבו).

אודות ODYSSEY ESCAPE

במחקר ODYSSEY ESCAPE, מבוקר פלצבו מפאזה 3 שהסתיים השתתפו 62 מטופלים מ-14 מרכזי טיפול בארהב ובגרמניה. בנקודת ההתחלה, לפני השיבוץ האקראי, קיבלו מטופלים אלה בקביעות טיפולי אפרזיס במרווחים קבועים פעם בשבוע או פעם בשבועיים. ממוצע הכולסטרול מסוג LDL בנקודת ההתחלה היה 181 מג/דל. 86% (בקבוצת הפלצבו) ו-90% (בקבוצת הפראלואנט) מהמטופלים היו בעלי היסטוריה של מחלת לב כלילית.

המטופלים שובצו באקראי לקבלת פראלואנט 150 מג (n=41) במתן תתעורי פעם בשבועיים, או פלצבו (n=21), בנוסף למשטר הטיפול הקיים שלהם. תקופת הטיפול כפול הסמיות התחלקה לשני חלקים: במהלך 6 השבועות הראשונים המטופלים המשיכו לקבל את טיפול האפרזיס בתדירות שבה קיבלו אותו בנקודת ההתחלה, ובמהלך 12 השבועות שלאחריהם, תדירות האפרזיס נקבעה על פי תגובת כולסטרול LDL של המטופל לטיפול. ODYSSEY ESCAPE הוא חלק מתכנית ODYSSEY בפאזה 3, הכוללת יותר מ-25,000 מטופלים.

אודות פראלואנט

פראלואנט מעכבת את הקשירה של PCSK9 (פרופרוטאין קונברטאז סובטיליזין/קקסין מסוג 9) לקולטני LDL, כך שהיא מגדילה את מספר קולטני הLDL הזמינים על פני השטח של תאי הכבד, והתוצאה היא הפחתת רמת כולסטרול הLDL בדם. פראלואנט היא מעכב PCSK9 היחיד הזמין בשני מינונים המספקים שתי רמות יעילות (75 מג ו-150 מג), מה שמאפשר לרופאים לבחור את המינון בהתאם לצרכיו של כל מטופל בהפחתת כולסטרול LDL.

פראלואנט מאושרת לשימוש בקרוב ל-40 מדינות ברחבי העולם, ובהן ארהב, יפן, קנדה, שווייץ, מקסיקו, ברזיל, מדינות האיחוד האירופי וישראל. בארהב, פראלואנט מאושרת לשימוש כתוספת לתזונה ולטיפול המקסימאלי הנסבל בסטטינים לטיפול במבוגרים עם HeFH או עם מחלה קרדיווסקולרית טרשתית קלינית, במקרים שבהם נדרשת הורדה נוספת של רמות הכולסטרול LDL. במדינות האיחוד האירופי, פראלואנט מאושרת לטיפול במבוגרים עם היפרכולסטרולמיה ראשונית (HeFH ולאמשפחתית) או דיסליפידמיה מעורבת כטיפול נלווה לתזונה: א) בשילוב עם סטטין, או עם סטטין ועם טיפולים אחרים להורדת רמת הליפידים במטופלים שאינם מצליחים להגיע ליעדי הכולסטרול LDL שלהם עם סטטינים במינון המרבי הנסבל או ב) כשהיא לבדה או בשילוב עם טיפולים אחרים להורדת רמת הליפידים במטופלים בעלי איסבילות לסטטינים או התווייתנגד לטיפול בסטטינים. טרם נקבעה ההשפעה של פראלואנט על תחלואה ותמותה ממחלות קרדיווסקולריות. מחקר ODYSSEY OUTCOMES מעריך באופן פרוספקטיבי את השפעתה של פראלואנט על הישנות אירועים קרדיווסקולריים בקרב כ-18,000 מטופלים שחוו תסמונת כלילית חריפה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה