קרדיולוגיה

הדסה מובילה בסקר מדדי האיכות הלאומיים של בתי החולים בישראל שערך משרד הבריאות לשנת 2015 (הודעת הדסה)

הודעת הדסה

בית החולים הדסה עין כרם עמד בכל מדדי האיכות הכלליים אותם קבע משרד הבריאות והציג תוצאות מרשימות בהחלט בשיעור העמידה ביחס למדד הלאומי- הארצי, וביחס לציוני המקסימום אותם ניתן לקבל, כך עולה היום 29 ביוני 2016, בדו”ח הארצי שפרסם משרד הבריאות.

המדדים שנבחנו בכלל בתי החולים בארץ הינם קבועים ונמדדים בכל שנה: מתן טיפול אנטיביוטיקה מניעתית לפני ניתוח קולון בחלון הזמן של שעה לפני ביצוע החתך הניתוחי, שברים בצוואר הירך מנותחים תוך 48 שעות, ביצוע PCI תוך 90 דקות מההגעה לבית חולים בחולים עם סטנט, מתן אספירין בשחרור אחרי אוטם חד בלב

מתן בטא בלוקר בשחרור לאחר אוטם חד בלב, ביצוע CT או MRI תוך 25 דקות מהכניסה לבית החולים בחולים עם אירוע איסכמי חד במוח. (בשלב שני מדד זה יוחלף במדד: טיפול דחוף בזילוח מחדש-רהפרפוזיה באירוע איסכמי חד במוח).

הדו”ח של משרד הבריאות מציג את אחוזי העמידה הגבוהים של בתי החולים של הדסה עין כרם והדסה הר הצופים במדדים, כאשר המובילים הם מתן המלצה לנטילת אספירין בשחרור לאחר אוטם בלב בהדסה הר הצופים בו עמד בית החולים בתוצאות המקסימליות 100%, ובהדסה עין כרם, בו עמד בית החולים בציון גבוה ביותר- 98% , נתון חשוב ביותר מאחר והטיפול באספירין בחולים לאחר אוטם בלב מפחית את הסיכון לאירועים לבביים חוזרים ולתמותה ב- 20%. ההנחיות הקליניות של האיגודים המקצועיים תומכות במתן טיפול ארוך טווח באספירין לחולים אלו.
מדד נוסף ראוי לציון הינו מתן אנטיביוטיקה בעת ביצוע ניתוח קיסרי, המתבצעת באופן קבוע בבתי החולים של הדסה, בהקפדה יתרה, אשר לפי פרופ’ יגל מנהל האגף לנשים ויולדות בהדסה, “אמורה בהחלט למנוע זיהומים וסיבוכיהם, שלאחר ניתוח קיסרי. לכן אנו בהדסה לא מוותרים בכל ניתוח לשלב מתן טיפול אנטיביוטי”.
מדד נוסף בו עמדה הדסה בהצטיינות הינו מתן טיפול מניעתי לפקקת ורידים בהתאם לביצוע הערכת סיכון, היכול למנוע היווצרות קרישי דם ולהציל חיים.
זאת ועוד, הדסה הציגה את זמן ההמתנה הקצר ביותר בארץ לביצוע MRI /CT ראש. 
בדו”ח שפרסם משרד הבריאות היום, נכתב כי “משרד הבריאות משבח את בתי החולים  על המאמץ המושקע לשיפור איכות הטיפול, המאמצים ותשומת הלב הניהולית המוקדשת לנושא חשוב זה” ואף ציין כי “ניתן לראות כי במרבית המדדים חל שיפור ניכר בין נתוני שנת 2014 לנתוני שנת 2015. בתי החולים מבצעים הליכים של מיפוי חסמים ומשפרים לאורך הזמן את תהליכי העבודה ואיכות הטיפול”.
פרופ’ זאב רוטשטיין, מנכ”ל הדסה: “הקרדיט כולו מגיע לפרופ’ תמר פרץ (בתמונה) , קודמתי בתפקיד. תמיד ידענו שבהדסה יש רפואה מעולה ואת הצוותים הטובים ביותר בארץ. אני תקווה שנוסיף לרפואה המצוינת של הדסה גם חוסן כלכלי ונזניק את הדסה החדשה שוב להיות בית החולים מספר אחד במדינה”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה