מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Diabetes Care, עולה כי דיאטה דלה מאוד בקלוריות, בליווי הקפדה זהירה על משקל הגוף למשך עד שישה חודשים, עשויה להביא לנסיגה בסוכרת מסוג 2.
מדגם המחקר כלל חולים עם סוכרת מסוג 2, במשך 0.5-23 שנים (30 משתתפים), שהקפידו על דיאטה דלה מאוד בקלוריות למשך שמונה שבועות. כל הטיפולים הפומיים או אינסולין הופסקו בתחילת המחקר. לאחר חזרה הדרגתית לדיאטה איזו-קלורית, הוחל בתכנית מובנית ומותאמת אישית לשמירה על המשקל. החוקרים עקבו אחר איזון גליקמי, רגישות לאינסולין, הפרשת אינסולין ותכולת שומן בלבלב ובכבד.
תגובה להתערבות הוגדרה בנוכחות רמות סוכר בדם בצום מתחת ל-126 מ”ג/ד”ל לאחר חזרה לדיאטה איזו-קלורית.
החוקרים מדווחים כי חלה ירידה במשקל הגוף (מ-98 ק”ג ל-83.8 ק”ג), שנותר יציב לאורך שישה חודשים (84.7 ק”ג). 12 מבין 30 משתתפים הגיעו ליעד ריכוז סוכר בדם בצום של מתחת ל-126 מ”ג/ד”ל לאחר שישה חודשים. בקרב משתתפים שהגיבו לתכנית ההתערבות משך מחלת הסוכרת היה קצר יותר וריכוז אינסולין בצום בדם היה גבוה יותר בתחילת המחקר. ריכוז המוגלובין מסוכרר ירד מ-7.1 ל-5.8 באלו שהגיבו להתערבות ומ-8.4 ל-8.0 באלו שלא הגיבו להתערבות, כאשר ערכי ההמוגלובין המסוכרר נותרו יציבים לאחר שישה חודשים. בקרב אלו שהגיבו לטיפול זיהו החוקרים חזרה של תגובת שלב ראשון של הפרשת אינסולין.
החוקרים מסכמים וכותבים כי תכנית ייעודית לירידה במשקל עשויה להביא לנסיגה בסוכרת למשך לפחות שישה חודשים בכ-40% מהחולים המגיבים לדיאטה דלה מאוד בקלוריות, עם השגת ריכוז סוכר בדם בצום של מתחת ל-126 מ”ג/ד”ל.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!