האם אנחנו לקראת מדיניות חדשה להגבלת סוכר במשקאות קלים? (The Lancet Diabetes & Endocrinology)

פורסם לראשונה ב-UNIVADIS

הפחתת סוכר במשקאות ממותקים עשויה להפחית באופן משמעותי את השכיחות של השמנת יתר, כך עולה ממחקר חדש בבריטניה.

ממחקר מודל חדש של אוניברסיטת קווין מרי, לונדון, שהתפרסם החודש ב- The Lancet Diabetes & Endocrinology עולה כי הפחתת סוכרים במשקאות ממותקים (SSBs) יכולה להפחית באופן משמעותי את שכיחות המקרים של עודף משקל, השמנת יתר וסוכרת סוג 2.

משקאות ממותקים הם מקור עיקרי לצריכת סוכר בקרב ילדים ומבוגרים, ותורם משמעותי להשמנת יתר ומחלות הקשורות למחלה, כולל סוכרת סוג 2.

המחקר מציע הפחתה הדרגתית של 40% בסוכר במשקאות ממותקים במהלך 5 שנים, ללא שימוש בתחליף של ממתיקים מלאכותיים, וחישוב ההשפעה על מהלך זה על צריכת הסוכר ומצב המשקל.

לטובת המחקר השתמשו החוקרים במידע מה- National Diet and Nutrition Survey rolling programme (NDNS RP) בשנים 2008-2012, כמו גם בדיווחים שנתיים של ה- British Soft Drinks Association, כדי לחשב את צריכת המשקאות הממותקים וצריכת הסוכר. לאחר מכן חושבה ההפחתה הצפויה בצריכת הסוכר שנגרמת מהאסטרטגיה המוצעת, ברמת הפרט. בנוסף, חזו החוקרים את ה- steady-state bodyweightלכל מבוגר באמצעות מודל להורדת משקל. ההערכה נעשתה על אנשים הסובלים מעודף משקל, השמנת יתר וסוכרת סוג 2.

התוצאות הראו ירידה בצריכת סוכר יומית של kcal 38.4 ליום (95% CI 36·340·7) עד תום השנה החמישית. עובדה זו מביאה לירידה ממוצעת ב- steady-state bodyweightשל kg 1.2 (1·121·28) במבוגרים. דבר זה יביא לירידה של 1% (from 35·5% to 34·5%) בשכיחות של מקרי עודף משקל  וירידיה של 2.1% (from 27·8% to 25·7%) בהשמנת יתר.

המשמעות של הפחתה זו היא ירידה של 0.5 מיליון מקרי עודף משקל ו- 1 מיליון מקרים של השמנת יתר בקרב מבוגרים בריטים, ירידה שיכולה למנוע 274,000 עד 309,000 מקרים של סוכרת 2 במהלך שני העשורים שאחרי הירידה. החוקרים גם חשבו שאם מיצי פירות לא יכללו בקטגורית המשקאות הממותקים (מאחר שקשה לשנות את הרכבם), הירידה בצריכת הסוכר תהיה kcal 31 ליום (95% CI 28·633·7) ו- kcal 0.96 (0·881·04) בהתאמה. ירידה זו תביא לירידה של 0.7 % (0.3 מיליון) בעודף משקל, ו- 1.7% (0.8 מיליון) בהשמנת יתר, שיכולים למנוע בבריטניה בין 221,000 ל- 250,000 מקרי סוכרת 2 במהלך שני העשורים שאחרי הירידה. ההשפעה הייתה משמעותית יותר בקרב מבוגרים צעירים ואנשים ממעמד סוציו אקונומי נמוך, שלהם נטייה לשתות יותר SSBs.

מסקנות המחקר הן שירידה הדרגתית בתכולת סוכר במשקאות ממותקים ללא שימוש בממתיקים מלאכותיים, צפויה להביא לירידה בשכיחות מקרי עודף משקל, השמנת יתר וסוכרת 2, ועל כן יש לחשוב על אסטרטגיה שתיושם בהקדם ותביא לתוצאה, למשל מדיניות של מיסוי.

The Lancet Diabetes & Endocrinology. Source Reference: Ma Y, et al “Gradual reduction of sugar in soft drinks without substitution as a strategy to reduce overweight, obesity, and type 2 diabetes: a modelling study” Lancet Diab & Endocrinol 2015; DOI: 10.1016/S2213-8587(15)00477-5.

http://www.thelancet.com/journals/landia/article/PIIS2213-8587(15)00477-5/abstract

http://www.medpagetoday.com/PrimaryCare/DietNutrition/55540

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה