סכנות טיפול נרחב בתרופות אנטיביוטיות ועמידות לטיפול (מתוך הודעת ה-CDDEP)

שיעורי עמידות לטיפול אנטיביוטי מעוררים חשש ברחבי העולם והפתרונות האפשריים היחידים כוללים הגבלת שימוש-יתר ושימוש-שגוי בתרופות אנטיביוטיות, כך לפי ה-CDDEP (Center for Disease Dynamics, Economics & Policy).

פרויקט Global Antibiotic Resistance Partnership נערך מטעם ה-CDEEP ובמימון קרן ביל ומלינדה גייטס, שנועד לסייע למדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית לפתח פתרונות מקומיים לבעיית עמידות לטיפול אנטיביוטי, תוך שמירה על גישה לטיפול אנטיביוטי בדרום אסיה, מזרח אפריקה ודרום אפריקה.

מה-CDDEP נמסר כי יש לתעדף שימור תרופות על-פני מחקרים חדשים ומאמצים לפיתוחים חדשים. המומחים קוראים למקד 80% מהמשאבים העולמיים על שימוש נכון בטיפול אנטיביוטי ועד 20% בפיתוח תרופות חדשות. לדבריהם, ללא תלות במספר התרופות החדשות שיכנסו לשווקים, במידה והשימוש לרעה לא ייפסק, כנראה ולא יהיה להן ערך רב.

בעיה עיקרית בתעדוף פיתוח תרופות כפתרון הוא שהעלות של תרופות אנטיביוטיות חדשות היא הרבה יותר גבוהה מהעלות של תרופות זמינות לשימוש, שהן רחוקות מהישג ידן של מדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית.

בדו”ח המלא מפרטים המומחים המלצות ספציפיות כיצד להשיג את היעדים המוגדרין. מהמחקר עולה כי עמידות לטיפול אנטיביוטי ושימוש שגוי בתרופות אלו הוא רעה חולה, ששכיחותו הולכת ועולה בכל מדינה ברחבי העולם. הבשורות הטובות הן כי כל מדינה יכולה לקחת חלק במאמצים לפתרון בעיה זו.

מפת העמידות כוללת התיחסות ל-12 חיידקים נפוצים, העלולים להיות פטאליים, כולל E. Coli, Salmonella ו-MRSA (Methicillin Resistanct Staphylococcus aureus). הכותבים מציגים נתונים ממדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית, כולל הודו, קניה, וייאטנם, תאילנד ודרום אפריקה, עם תרשימי גרפים המציגים את מגמת השימוש בתרופות אנטיביוטיות ועמידות לטיפול לאורך הזמן.

למרות שבמדינות עשירות עדיין השימוש בטיפול אנטיביוטי הרבה יותר גבוה, בהשוואה למספר התושבים, אין נתונים זמינים ממדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית. לדוגמא, בהודו, 57% מהזיהומים שנבעו מ-Klebsiella pneumonia, חיידק מסוכן המצוי בבתי חולים, כללו חיידק עמיד לסוג אחד של טיפול המשמש כמוצא אחרון בתרופות ממשפחת קרבפנם, להן עדיין יעילות של כ-90% כנגד חיידקים אלו בארצות הברית ויעילות של למעלה מ-95% במרבית האזורים באירופה.

מתוך הודעת ה-CDDEP

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה