קרדיולוגיה

אנליזה נוספת של מחקר ה-TECOS מאוששת שהטיפול ב-סיטגליפטין (ג’נוביה) אינו קשור לסיכון מוגבר לאי ספיקת לב (ESC 2015)

אנליזה של מחקר ה-TECOS (ר”ת של Trial Evaluating Cardiovascular Outcomes with Sitagliptin) מאשרת שהטיפול בחוסם ה-DPP-4 סיטגליפטין (ג’נוביה, MSD)   בחולי סוכרת אינו קשור לסיכון כלשהו לפתח אי ספיקת לב .

העדר סימנים לאי ספיקת לב במחקר ה-TECOS היה כבר ידוע, אך החוקרים ביקשו לוודא את הבטיחות של סיטגליפטין כחלק מאנליזה משנית מוגדרת מראש שבחנה את אי ספיקת הלב כיעד מחקרי בתתי קבוצות רבות של מטופלים.

האנליזה שהוצגה בכנס החברה האירופאית לקרדיולוגיה (ESC) ע”י ד”ר פול אמסטרונג וד”ר ואן דה וורף הראתה שלא הייתה עלייה בסיכון לאישפוזים בשל אי ספיקת לב בין המטופלים הסוכרתיים שסבלו מאי ספיקת לב בטרם המחקר אשר קיבלו סיטגליפטין.

לדעת החוקרים האנליזה המבוססת על 14,000 מטופלים מהווה בשורה משמחת וטובה באשר לבטיחות הטיפול עבור חולי הסוכרת הזקוקים והמעוניינים לעשות שימוש בסיטגליפטין.

לדעת החוקרים המסקנה היא שיש להפריד בין סיטגליפטין לבין חוסמי DPP-4 אחרים כמו למשל סאקסאגליפטין (אונגלייזה, אסטרה-זנקה) שנמצאה כמעלה את הסיכון לאי ספיקת לב ב-27%  במחקר ה-SAVOR TIMI 53 , מה שהוביל את ה-FDA לעדכן את המידע הרישומי של התרופה ולהוסיף את הסיכון לאזהרות.

במחקר ה-TECOS נמצא כזכור שלא הייתה עדות לעלייה בסיכון משולב לאירועים קרדיווסקולרים (תמותה קרדיווסקולרית, אוטם שריר הלב, שבץ או אישפוז בשל תעוקה לא יציבה).

באנליזה שהוצגה ב-ESC , דיווחו החוקרים על כך שלא היה הבדל באי ספיקת לב, אי ספיקת לב/תמותה קרדיווסקולרית, או אי ספיקת לב/תמותה מכל סיבה בקבוצת הסיטגליפטין בהשוואה לקבוצת הפלצבו לאחר התאמות לגורמי סיכון.

באנליזות של תתי קבוצות שכללה מעל 2,600 מטופלים עם אי ספיקת לב בטרם גיוסם למחקר לא הייתה עליה בסיכון לאירועי אי ספיקת לב בין המטופלים בסיטגליפטין.  לא היה הבדל בסך אירועי אי ספיקת לב (אירוע ראשון ואירועים חוזרים) או תמותה בין המטופלים עם אישפוז אחד לפחות בשל אי ספיקת לב בקבוצת הסיטגליפטין בהשוואה לקבוצת הפלצבו.  

בטבלה הבאה מוצגות התוצאות הקליניות המרכזיות של ה-TECOS  עבור מטופלים עם אי ספיקת לב קודמת:


























תוצאות Sitagliptin, n=1303 (%) Placebo, n=1340 (%) P
אישפוז בשל אי ספיקת לב 7.4 7.0 0.86
מוות קרדיווסקולרי 9.2 9.9 0.46
אישפוז בשל אי ספיקת לב/מוות קרדיווסקולרי 14.0 14.3 0.71
תמותה מכל סיבה 12.7 13.6 0.46

לדעת ד”ר אמסטרונג ניתן לאמר שהטיפול בסיטגליפטין יכול להינתן בבטחה למטופלים סוכרתיים בכלל ואף במטופלים עם מחלה קרדיווסקולרית ו/או אי ספיקת לב ברקע.

European Society of Cardiology 2015 Congress; August 31, 2015; London, UK. Abstract 3147.

לדיווח במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    במבוגרים עם השמנת-יתר המצליחים לרדת במשקל גופם נרשמה ירידה בסיכון להתפתחות ממאירויות על-רקע השמנה, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ה-American Diabetes Association. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי, רטרוספקטיבי, שכלל נתונים אודות 105,472 מבוגרים עם השמנה ובחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות ממרפאת קליבלנד בין 2000 עד 2022. נתוני מדד מסת גוף נאספו אודות כל משתתף והחוקרים […]

  • טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב- Fenofibrate מלווה בירידה משמעותית בסיכון להתקדמות מקולופתיה ורטינופתיה סוכרתית, כך עולה מתוצאות מחקר LENS (או Lowering Events in Non-proliferative Retinopathy in Scotland) שהוצגו במהלך כנס ה-American Diabetes Association ופורסמו במקביל ב-NEJM Evidence. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי רטינופתיה סוכרתית הינה האחד מחמשת הגורמים המובילים לאובדן ראיה ברחבי העולם והגורם השני במבוגרים בגיל העבודה […]

  • פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית המבוצעת בעיקרה בשעות הערב מלווה ברמות סוכר נמוכות יותר במבוגרים בעלי אורח חיים יושבני עם עודף-משקל או השמנת-יתר, בפרט באלו עם הפרעה במשק הסוכר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obesity. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אימונים גופניים בשעות אחר הצהריים והערב משפרים א משק הסוכר במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר, אך […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • טיפול בוויגובי משפר רמה תפקודית בחולים עם השמנה ואי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    טיפול בוויגובי משפר רמה תפקודית בחולים עם השמנה ואי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    בחולים עם אי-ספיקת לב על-רקע השמנה עם מקטע פליטה שמור, טיפול ב-Semaglutide במינון 2.4 מ”ג (וויגובי) לווה בשיפור גדול יותר במצב התפקודי לפי סיווג NYHA (או New York Heart Association) בהשוואה לפלסבו, כך עולה ממחקרי STEP-HFpEF, שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology. החוקרים השלימו ניתוח של נתוני מחקרי STEP-HFpEF ו-STEP-HFpEF DM […]

  • טיפול ב-Faricimab הדגים יעילות דומה ל-Aflibercept כנגד בצקת מקולארית סוכרתית בדרגה חמורה (Ophthalmology)

    טיפול ב-Faricimab הדגים יעילות דומה ל-Aflibercept כנגד בצקת מקולארית סוכרתית בדרגה חמורה (Ophthalmology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Ophthalmology עולה כי Faricimab דומה ביעילותו ל-Aflibercept בשיפור חדות הראיה בחולים עם בצקת מקולארית סוכרתית עם חדות ראיה התחלתית של 20/50, או גרוע יותר. הטיפול ב- Faricimab לווה גם בירידה בעובי הרשתית והשיג תוצאות אלו עם מספר זריקות קטן יותר. החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק של נתונים משני מחקרים להשוואת Faricimab, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה