צריכת שוקולד קשורה לסיכון מופחת לאירועים קרדיווסקולרים ושבץ מוחי (Heart )

מימצאים חדשים מצביעים על כך שצריכה קבועה של שוקולד עשוייה להפחית הסיכון לאירועים קרדיווקולריים ושבץ מוחי באנשים בריאים. באנליזה שכללה כ-21,000 מבוגרים שהשתתפו במחקר האנגלי EPIC-Norfolk  נמצא שאלו שאכלו הכי הרבה שוקולד היו עם סיכון נמוך יותר של 11% לפתח מחלת לב כלילית (CHD) וסיכון מופחת של 25% לתמותה על רקע מחלה קרדיווסקולרית , וזאת לאורך 12 שנות מעקב, בהשוואה לאנשים שלא צורכים שוקולד כלל.  בנוסף לכך, אלו שצרכו הכי הרבה שוקולד היו גם בסיכון מופחת של 23% לשבץ מוחי.

החוקרים מציינים שבמטה-אנליזה נפרדת שכללה 155,000 משתתפים במחקרים שבחנו קשר אפשרי בין שוקולד לתוצאות קרדיווסקולריות הראה נמצא קשר דומה. החוקרים מעריכים כי למרות שלא ניתן לקשר סיבתי נראה שתוצאות תצפיתיות אלה מצביעות על קשר כזה.

החוקרים מעירים שהמשתתפים בקבוצה צרכו יותר שוקולד חלב מאשר שוקולד מריר, דבר שמצביע על כך שההשפעה המיטיבה אינה קשורה רק לפלבונואידים, אלא גם למרכיבים אחרים בשוקולד הקיימים בשוקולד חלב כמו סידן וחומצת שומן.

באנליזה הנוכחית בחנו החוקרים נתוני 20,951 משתתפים במחקר ה- EPIC-Norfolk אשר מילאו שאלון תזונה מפורט בתחילת המחקר, לרבות על צריכת שוקולד. החוקרים חילקו את המשתתפים ל-5 חמישונים על פי היקף צריכת השוקולד, כאשר הקבוצה בעלת הצריכה הגבוהה ביותר כללה רמה של בין 16-99 ג’ ליום של שוקולד.

לאחר חציון מעקב של 11.9 שנים דווח על 2,434 מקרי CHD . מתוך אלה 13.8% התרחשו בקרב הקבוצה שצרכה הכי מעט שוקולד, ו- 9.7% הופיעו מבין אלה שבקבוצה שצרכה הכי הרבה שוקולד. כמו כן היו 848 מקרי שבץ, לרבות 5.4% בקבוצת הצריכה הנמוכה של שוקולד, ו-3.1% מהקבוצה שצרכה הכי הרבה שוקולד.

בהשוואה לאלה שלא אוכלים שוקולד כלל, הסיכון היחסי בקבוצה שצרכה הכי הרבה שוקולד היה 0.89 (בטווח 0.79-1.00, P=0.02 ) לכלל אירועי CVD ושל 0.75 (בטווח 0.62-0.92, P=0.01 ) לתמותה מ-CVD . בקבוצה שצרכה הכי הרבה שוקולד היה גם סיכון מופחת לאישפוזים על רקע קרדיווקולרי . כמו כן הסיכון היחסי לשבץ בקבוצת הצריכה הגבוהה ביותר של שוקולד היה 0.77  ומובהק סטטיסטי.

החוקרים מציינים שהקבוצה שלא צרכה שוקולד כלל הייתה עם ממוצע ה-BMI הגבוה ביותר, עם שיעורי הסוכרת הגדולים ביותר, ושיעורי חוסר פעילות גופני הגדולים ביותר.. להערכתם  צריכה גבוהה יותר של שוקולד קשורה להוצאת אנרגיה גבוהה יותר.

מסקנת החוקרים היא שגם אם לא ניתן לייחס לתוצאות קשר סיבתי   נראה לדעתם שאין עדות לכך שיש להימנע מצריכה רגילה של שוקולד…

Heart2015; DOI:10.1136/heartjnl-2014-307050    

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    צריכת אלכוהול בהיקף של מעל 12 גרם ביום מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות יתר לחץ דם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Hypertension. הממצאים מצביעים על קשר ליניארי בין היקף צריכת אלכוהול ובין הסיכון לית לחץ דם, כאשר חוזק הקשר היה שונה בין גברים ונשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת אלכוהול נקשרה עם […]

  • בדידות כרונית מלווה בסיכון מוגבר לאירועים מוחיים (eClinicalMedicine)

    בדידות כרונית מלווה בסיכון מוגבר לאירועים מוחיים (eClinicalMedicine)

    במבוגרים מעל גיל 50 שנים המדווחים על בדידות רבה תועדה עליה של 56% בסיכון לאירועים מוחיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת eClinicalMedicine. החוקרים התבססו על נתונים ממחקר Health and Retirement Study לשנים 2006-2018 לבחינת הקשר בין בדידות והיארעות אירוע מוחי לאורך הזמן. בין השנים 2006 ו-2008 השיבו 12,161 מבוגרים מעל גיל 50 שנים […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד ומזון מלווה בסיכון מוגבר להופעת עצירות ואילו צריכת מזון מעובד מינימאלית מלווה בסיכון נמוך יותר לעצירות, כאשר ההשפעה של עיבוד המזון אינה תלויה באיכות הרכב התזונה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכה מוגזמת של מזון אולטרה-מעובד נקשה עם הפרעה בתנועתיות המעי. […]

  • דיאטה ים-תיכונית עם שמן זית עשויה להפחית את הסיכון להישנות הפרעות קצב לב (מתוך כנס ה-Heart Rhythm)

    דיאטה ים-תיכונית עם שמן זית עשויה להפחית את הסיכון להישנות הפרעות קצב לב (מתוך כנס ה-Heart Rhythm)

    בחולים עם פרפור פרוזדורים לאחר אבלציה, הקפדה על דיאטה ים-תיכונית מועשרת בשמן זית כתית מעולה מלווה בסיכון מופחת להישנות הפרעות קצב לב, בהשוואה לאלו ללא הגבלה תזונתית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס Heart Rhythm. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיאטה ים תיכונית מועשרת בשמן זית כתית מעולה הוכחה כבעלת השפעה לחיובית על מגוון […]

  • תחליפי סוכר מלווים בסיכון מוגבר להתקפי לב ואירועים מוחיים (Eur Heart J)

    תחליפי סוכר מלווים בסיכון מוגבר להתקפי לב ואירועים מוחיים (Eur Heart J)

    רמות גבוהות של קסיליטול (Xylitol), ממתיק דל-קלוריות המשמש במאכלים רבים דלי-סוכר וכן במסטיקים ומשחות שיניים, מלוות בסיכון מוגבר להתקפי לב, אירועים מוחיים ותמותה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת European Heart Journal. צוות המחקר כלל במחקר למעלה מ-3,000 משתתפים מארצות הברית ואירופה, אשר היו במעקב לאורך למעלה משלוש שנים. מהנתונים עולה כי באלו […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה