קרדיולוגיה

המרכז לבקרת מחלות ומניעתן קורא לנקוט משנה זהירות במתן מרשם לאופיואידים בנשים צעירות (MMWR)

משככי כאבים ממשפחת האופיואידים נפוצים מאוד בשימוש בנשים בגיל הפוריות, סוגיה בעלת חשיבות רבה מבחינת בריאות הציבור. בדו”ח חדש שפורסם במהלך חודש ינואר בכתב העת Morbidity and Mortality Weekly Report מדווחים מומחים כי כרבע מהנשים עם ביטוח פרטי בגילאי 15-44 שנים, וכשליש מהנשים עם ביטוח מדיקייד, ניפקו מרשם לטיפול באופיואידים בכל שנה בין השנים 2008-2012.

לדברי המומחים, נטילת אופיואידים בשלב מוקדם במהלך ההיריון עשויה להביא לעליה בסיכון למומים מולדים ובעיות חמורות ביילוד ובאם, כולל פגמים בצינור העצבים, מומי לב מולדים וגסטרוסכיזיס. עוד קיים סיכון לתסמונת גמילה ביילוד עקב חשיפה לאופיואידים במהלך ההיריון.

החוקרים התבססו על נתונים משני מאגרים גדולים של משתתפים בעלי ביטוח רפואי וניתחו את הנתונים בנוגע למרשמים לטיפול באופיואידים בין השנים 2008-2012 בנשים בגילאי 15-44 שנים עם ביטוח פרטי וביטוח מדיקייד.

בממוצע, 39.4% מהנשים עם ביטוח מדיקייד ו-27.7% מהנשים עם ביטוח פרטי ניפקו מרשם לטיפול באופיואידים בכל שנה במהלך תקופת המחקר. האופיואידים הנפוצים בשימוש כללו הידרוקודון, קודאין ואוקסיקודון.

בכל שנה, בממוצע, שלושת האופיואידים הללו ניתנו לאחת מכל ארבע נשים עם ביטוח פרטי וכמעט שני מרשמים לאופיואידים ניתנו לכל אישה מבוטחת מדיקייד.

מהנתונים הגיאוגרפיים שהיו זמינים עבור נשים עם ביטוח פרטי בלבד עלה כי השיעורים הגבוהים ביותר של מרשמים לטיפול באופיואידים בנשים בגיל הפוריות היו בדרום המדינה והשיעורים הנמוכים ביותר תועדו בצפון-מזרח המדינה. מנתוני גזע/מוצא שהיו זמינים רק עבור מבוטחות מדיקייד עלה כי מרשמים לאופיואידים היו נפוצים כמעט פי 1.5 בנשים לבנות לא-היספאניות, בהשוואה לנשים שחורות לא-היספאניות או נשים היספאניות.

נשים רבות בגיל הפוריות נוטלות תרופות אלו וייתכן כי אינן מודעות שהן בהיריון ולכן חושפות את היילוד באופן לא-מודע למרכיבים אלו. מסיבה זו חשוב שאנשי צוות רפואי ישלימו הערכה מקיפה בטרם מתן מרשם לטיפול בתרופות אלו לנשים בגיל הפוריות.

הסוכנות ממליצה לאנשי צוות רפואי להמשך ולעקוב אחר ההמלצות המופיעות בתוויות המצורפות לטיפול התרופתי בעת מתן מרשם לטיפול במשככי כאבים לנשים הרות. הם ממליצים לנשים הרות להתייעץ עם הרופא המטפל לפני הנפקת מרשם או נטילת תרופה הנמכרת ללא מרשם רופא.

MMWR Morb Mortal Wkly Rep. 2015;64:37-41

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology עולה כי ל- Spironolactone תועלת בנשים בגיל הפוריות עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה בדרגה קלה, בפרט במידה והטיפול ניתן בשלב מוקדם. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 157 נשים בגילאי 12-50 שנים (גיל חציוני של 36.5 שנים) עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה, אשר טופלו ב- Spironolactone במשך לפחות […]

  • התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    טיפול פומי משולב בפרדניזון ואוגמנטין מהווה גישת טיפול קצר-טווח יעילה לטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה ומפחית את היקף הביקורים לחדרי מיון, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות טיפול ארוך-טווח, חולים עם הידראדניטיס סופורטיבה חווים לעיתים קרובות התלקחויות של המחלה. לעיתים קרובות חולים עם התלקחות המחלה […]

  • טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Anesthesiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Vocacapsaicin במהלך ניתוח בוהן קלובה (Hallux Valgus) מפחית כאב ושימוש באופיואידים במהלך 96 השעות הראשונות לאחר-ניתוח, ללא רעילות מקומית או סיסטמית. החוקרים השלימו מחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל 147 חולים שעברו ניתוח בוהן קלובה. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת 14 מ”ל של Vocacapsaicin […]

  • טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול בתכשירים ממשפחת GLP-1RA בחולים עם סוכרת מסוג 2 עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות שנקשרו עם השמנה, בהשוואה לטיפול באינסולין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הם תכשירים המשמשים לטיפול בהשמנה וסוכרת, כאשר המשפחה כוללת את התכשירים Wegovy, Ozempic, Zepbound […]

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה