במאמר שפורסם היום ב-YNET ע”י פרופ’ יוני שרעבי, יו”ר החברה ליל”ד, הוא סוקר את העדויות האחרונות הנוגעות לצריכת מלח והשפעתה על רמות לחץ דם.
בסקירה מדגיש פרופ’ שרעבי כי למרות העדויות על הקשר בין צריכה גבוהה של מלח לסיכון מוגבר ליתר לחץ דם ולאירועים קרדיווסקולרים, הצריכה בעולם המערבי, וגם בארץ נשארה גבוהה ועומדת על בין 7-10 ג’ ליום.
מימצא מדאיג במיוחד לדעת פרופ’ שרעבי עולה מהנתונים אודות צריכת מלח בקרב צעירים , שדווחו במחקר אמריקאי שפורסם לאחרונה ב-JAMA , אשר הצביע על כך ש-90% מבני הנוער צורכים מלח מעל הכמות המומלצת. פרופ’ שרעבי קורא להורים להגביר מודעות לריכוזי המלח הקיימים במוצרי המזון הנרכשים ברשתות המזון תוך העדפת מוצרים עם ריכוזים נמוכים יותר של מלח.
בקריאה לחברים בחברה ליתר לחץ דם בקשר לפירסום מאמר זה ב-YNET מציין פרופ’ שרעבי : זה צעד קטן במערכה על בריאות הציבור עם דגש על תזונת בני הנוער והתייחסות להפסקת מימון התכנית “אפשרי בריא” של משרד הבריאות שנוגעת ישירות בתחום תזונת ילדינו ובריאותם.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!