היתרונות של טיפולי בית בטיפול בילדים בסיכון גבוה עם מחלות כרוניות (JAMA)

בילדים עם מחלות כרוניות בסיכון גבוה תועדה שכיחות נמוכה יותר של תחלואה חמורה כאשר טופלו במרפאות בהן נעשה שימוש במודל טיפול בית, שכלל את הרופא הראשוני ורופא מומחה ביחד עם מרכיבים אחרים שנועדו לספק טיפול יעיל ומהיר. התכנית הובילה גם להפחתת עלויות הטיפול הרפואי. לדברי החוקרים, טיפול בית הוא ככל הנראה משתלם ביותר בחולים בסיכון גבוה, בעיקר ילדים בסיכון גבוה עם מחלות כרוניות שהטיפול בהם לעיתים קרובות מקוטע, יקר ואינו יעיל.

מדגם המחקר כלל משתתפים מתחת לגיל 18 שנים, שהתגוררו בסמוך ליוסטון וניצלו לעיתים קרובות את שירותי מערכת הבריאות (לפי שלושה ביקורים בחדרי מיון, לפחות שני אשפוזים, או לפחות אשפוז אחד ביחידת טיפול נמרץ במהלך השנה האחרונה) ועם סבירות של 50% לאשפוז בשנה הקרבה. החוקרים לא כללו חולים עם תחלואות חמורות שדרשו טיפול ראשוני ע”י מומחה בכל שעות היממה וילדים עם הוראה לא לבצע החייאה.

במסגרת המחקר חולקו באקראי 105 ילדים לטיפול במערכת זו (100 מהם הגיעו למרפאה למעלה מפעם אחת) ו-96 לקבלת טיפול סטנדרטי. החוקרים עקבו אחר הילדים במשך תקופה ממוצעת של 1.83 שנים בקבוצת ההתערבות ו-1.95 שנים בקבוצת הביקורת.

שתי אחיות שסיפקו טיפול ראשוני, איישו את המרפאה, ורופא ריאות ילדים עם עניין רחב בילדים עם מחלות כרוניות ניהל את המרפאה. ההורים קיבלו מספר מכשיר טלפון נייד אליו היו מתקשרים ולאיש הצוות הרפואי הייתה גישה לרשומות הרפואיות מביתו. לבני המשפחה הייתה גישה לתזונאי ועובד סוציאלי במרפאה, כמו גם הזדמנות חודשית לפגוש גסטרואנטרולוג, נוירולוג, או אימונולוג/מומחה לאלרגיה.

הילדים נבדקו באותו יום במידה והגיעו לפני 5:00 במהלך השבוע, אחרת היו יכולים לשוחח עם הרופא בטלפון. כאשר נדרש הפניה של החולים לחדר מיון או כאשר אושפזו, הרופא היה רשאי לדון בבעיות של המטופך ןוהטיפול עם הרופא האחראי ולארגן ביקור מעקב. הרופאים התבססו גם על שאלוני שביעות רצון וועדה מייעצת ודנו בתלונות שונות על-בסיס שבועי.

בילדים שפנו למרפאות טיפולי ביתי תועד סיכוי נמוך יותר לתחלואה חמורה במהלך המעקב (יחס של 0.45). המרפאה הובילה גם להפחתת עלויות הטיפול, אם כי המחקר לא לקח בחשבון עלויות לבתי מרקחת.

טיפול מקיף הביא להפחתת מספר מדדי תחלואה חמורה, כולל אשפוזים (69 לעומת 131, שיעור יחסי של 0.51), פניות לחדרי מיון (90 לעומת 190, שיעור יחסי של 0.48), אשפוזים ליחידת טיפול נמרץ בילדים (9 לעומת 26, שיעור יחסי של 0.35) ומספר ימי אשפוז (276 לעומת 635 ימים, שיעור יחסי של 0.36). טיפול מקיף הביא להפחתת עלויות מדיקייר ב-6,243 דולרים לכל שנת ילד.

JAMA. 2014;312: 2640-2648

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה