קרדיולוגיה

תזונה עשירה בנוגדי חמצון קשורה לסיכון מופחת לפרפור פרוזדורים לאחר ניתוח לב (J Thor Cardiovasc Surg)

דיאטה עשירה בנוגדי חימצון מספקת ככל הנראה הגנה כנגד התפתחות של פירפור פרוזדורים (AF) המופיע לאחר ניתוח לב, כך עולה ממחקר תצפיתי חדש המתפרסם ב-J Thor Cardiovasc Surg .

החוקרים ביצעו הערכה של צריכה כוללת של נוגדי חימצון בתזונה באמצעות שאלוני מזון, ומצאו שמטופלים עם צריכה גבוהה יותר של נוגדי חמצון בתזונה שלהם, היו בסיכון מופחת לאירועי AF של לאחר ניתוח, בהשוואה למשתתפים שצרכו פחות מזונות אלה.

החוקרים מציינים שפריטי המזון התורמים את רמת נוגדי החמצון הגדולה ביותר (TAC) היו במחקר זה יין, קפה ופירות, שביחד היוו יותר מ-85% מרמת הצריכה הכוללת של נוגדי החמצון.

החוקרים מציינים שיין אדום היווה את התרומה הגדולה ביותר כנוגד החמצון בתזונה.  המחקר כלל 217 מטופלים איטלקיים עוקבים, בגין ממוצע של 68 , אשר עברו ניתוח לב (בעיקר מעקפים – CABG או החלפת /תיקון מסתם).

רמות האנטיאוקסידנטים הכוללת בדיאטה הוערכו באמצעות שימוש בשאלון EPIC (ר”ת של European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition ).

סך האירעות של AF לאחר ניתוח הלב הייתה 38.2% . בניתוח רב משתנים ומותאם לגורמי סיכון, המשתתפים שהיו ברביע העליון של צריכת נוגדי חמצון היו בסיכון מופחת של 54% ל-AF לאחר הניתוח בהשוואה לשני הרביעונים התחתונים.

התוצאות היו עקביות הן עבור CABG בלבד והן עבור CABG + תיקון/החלפת מסתם.  החוקרים מציינים שהקשר בין צריכת אנטיאוקסידנטים ו-AF לאחר הניתוח היה לא ליניארי, כאשר צריכה נמוכה יותר של נוגדי חמצון לא הייתה קשורה לסיכון מופחת.

החוקרים מציינים כי ההמלצות להרגלי תזונה במטופלים עם מחלת לב כלילית הנמצאים בסיכון גבוה לעבור ניתוח לב פתוח  אינן נמצאות בשימוש רב היום. לדעתם, על בסיס התוצאות שהתקבלו במחקר זה יש מקום לשקול מתן המלצות תזונתיות לאוכלוסייה זו לצורך מניעת אריתמיות, ביחד עם הטיפול האנטי-אריתמי המקובל.

J Thor Cardiovasc Surg2014; DOI:10.1016/j.jtcvs.2014.11.035

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי משלב פעילות גופנית עם טיפול ב-Liraglutide מהווה גישה יעילה להפחתת משקל המשמרת את צפיפות העצם באתרים בעלי חשיבות קלינית. החוקרים מדנמרק השלימו ניתוח משני של תוצאות מחקר אקראי קודם שכלל 195 חולים (גיל ממוצע של 42.82 שנים) עם השמנת-יתר וללא סוכר, אשר קיבלו טיפול להפחתת […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    צריכת אלכוהול בהיקף של מעל 12 גרם ביום מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות יתר לחץ דם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Hypertension. הממצאים מצביעים על קשר ליניארי בין היקף צריכת אלכוהול ובין הסיכון לית לחץ דם, כאשר חוזק הקשר היה שונה בין גברים ונשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת אלכוהול נקשרה עם […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד ומזון מלווה בסיכון מוגבר להופעת עצירות ואילו צריכת מזון מעובד מינימאלית מלווה בסיכון נמוך יותר לעצירות, כאשר ההשפעה של עיבוד המזון אינה תלויה באיכות הרכב התזונה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכה מוגזמת של מזון אולטרה-מעובד נקשה עם הפרעה בתנועתיות המעי. […]

  • דיאטה ים-תיכונית עם שמן זית עשויה להפחית את הסיכון להישנות הפרעות קצב לב (מתוך כנס ה-Heart Rhythm)

    דיאטה ים-תיכונית עם שמן זית עשויה להפחית את הסיכון להישנות הפרעות קצב לב (מתוך כנס ה-Heart Rhythm)

    בחולים עם פרפור פרוזדורים לאחר אבלציה, הקפדה על דיאטה ים-תיכונית מועשרת בשמן זית כתית מעולה מלווה בסיכון מופחת להישנות הפרעות קצב לב, בהשוואה לאלו ללא הגבלה תזונתית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס Heart Rhythm. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיאטה ים תיכונית מועשרת בשמן זית כתית מעולה הוכחה כבעלת השפעה לחיובית על מגוון […]

  • תחליפי סוכר מלווים בסיכון מוגבר להתקפי לב ואירועים מוחיים (Eur Heart J)

    תחליפי סוכר מלווים בסיכון מוגבר להתקפי לב ואירועים מוחיים (Eur Heart J)

    רמות גבוהות של קסיליטול (Xylitol), ממתיק דל-קלוריות המשמש במאכלים רבים דלי-סוכר וכן במסטיקים ומשחות שיניים, מלוות בסיכון מוגבר להתקפי לב, אירועים מוחיים ותמותה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת European Heart Journal. צוות המחקר כלל במחקר למעלה מ-3,000 משתתפים מארצות הברית ואירופה, אשר היו במעקב לאורך למעלה משלוש שנים. מהנתונים עולה כי באלו […]

  • צריכת פירות וירקות עשויה להפחית את הסיכון להתלקחות מחלת קרוהן (Clin Nutr ESPEN)

    צריכת פירות וירקות עשויה להפחית את הסיכון להתלקחות מחלת קרוהן (Clin Nutr ESPEN)

    בקרב חולים עם מחלת מעי דלקתית המקפידים על צריכה סדירה של פירות וירקות תועדה שכיחות נמוכה יותר של התלקחות מחלת קרוהן, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Nutrition ESPEN. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הציעו כי מוצרי מזון מסוימים עלולים לעורר או להחמיר תסמיני מחלת מעי דלקתית, אך אין עדויות רבות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה