בכתבה ב”הארץ” מציגים המחברים , התזונאית טלי חייקין וד”ר מיכאל ויינפאס, מימצאי מחקר חדש מ-PLOS , אשר בדק את הקשר בין תוצאות מחקרי תזונה שונים לבין מממני המחקר. שלא במפתיע, מתברר שהמחקרים הממומנים נטו באופן ברור לדווח על תוצאות בריאותיות חיוביות הקשורות לשימוש במוצרי מזון שונים.
מחקר זה מצטרף למחקר קודם משנת 2007 שדיווח על מימצאים דומים.
לדעת הכותבים , המימצאים הללו מטרידים ביותר, בעיקר על רקע הפירסום הרב , הן בערוץ הרפואי/מקצועי והן בתקשורת הכללית, שלהם זוכים המחקרים, ובהתאם גם השפעתם על הרגלי תזונה ובריאות שונים.
הערת המערכת: יש לאמר שתעשיית המזון נמצאת ב”חברה טובה”… גם בתחום התרופות, דווח על כך שנמצא קשר בין הגורמים המממנים לתוצאות..
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!