ה-FDA מתכנן לאסור על יצרני המזון לעשות שימוש בשומן טרנס. להערכת ה-FDA הגבלה זו תתרום לירידה שנתית של 20,000 מקרים של התקפי לב ו-7,000 מקרי תמותה.
אמנם, ע”פ הדיווח ב-ABC NEWS צריכת השומן טרנס נמצאת בירידה בעשור האחרון , אך עדיין השפעת הכמות הנצרכת מהווה לדעת ה-FDA איום של ממש על בריאות הציבור.
כעת מבקש ה-FDA להגדיר את שומן הטרנס כחומר מסוכן האסור לשימוש, כך שייצרן שיבקש לעשות שימוש בשומן טרנס לצורך ייצור מזון מסויים ייאלץ לבקש אישור מיוחד על כך.
ליוזמה זו של -FDA אין עדיין לו”ז מוגדר אך ההערכה היא שתוך 6-12 חודשים ניתן יהיה להשלים את התהליך.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!