קרדיולוגיה

שילוב של phentermine (רזין) ו-topiramate משיג ירידה במשקל ושיפור פרופיל קרדיו-מטבולי במטופלים עם קדם סוכרת או תסמונת מטבולית (-Diabetes Care )

OBESITY

טיפול בתרופת הקומבינציה החדשה המשלבת phentermine (רזין)

ו-topiramate בשיחרור מושהה – ER –   (השם המסחרי של התרופה המשולבת הוא Qsymia ) ביחד עם שינוי אורח חיים הוביל לירידה ניכרת במשקל ולהפחתה בהתקדמות סוכרת סוג 2, כך עולה ממחקר חדש מה-Diabetes Care .

מטרת החוקרים הייתה להעריך למשך 108 שבועות את האפקט של Qsymia על התקדמות מחלת הסוכרת סוג 2 ו/או מחלה קרדיומטבולית באנשים עם קדם סוכרת ו/או סינדרום מטבולי בתחילת המחקר.

המחקר היווה ניתוח תתי קבוצות של מחקר מפאזה 3, רנדומלי, מבוקר פלצבו, כפול סמיות של מטופלים עם עודף משקל/השמנת יתר (עם BMI בין 27-45 ) עם לפחות שתי מחלות רקע. המשתתפים חולקו באופן רנדומלי לקבלת פלצבו או Qsymia במינון של 7.5 מ”ג פנטרמין/46 מ”ג טופירמאט ER או לקבוצה שקיבלה 15 מ”ג פנטרמין/92 מ”ג טופירמאט ER , וזאת בנוסף לשינוי אורח חיים למשך 108 שבועות.

שיעורי הירידה במשקל בקבוצות הטיפול (במשטר כוונה לטפל) תוך שימוש במודל רב משתנים להערכת ההשפעה על שיעורי ההתקדמות השנתיים של סוכרת סוג 2 , ושינוי בפרמטרים גליקמיים, ליפידים, לחץ דם והיקף מתניים.  

נכללו במחקר, 475 מטופלים שעמדו בקריטריונים של הגדרת קדם סוכרת ו/או סינדרום מטבולי . לאחר 108 שבועות, המטופלים עם קדם סוכרת או סינדרום מטבולי בקבוצת הפלצבו, ובשתי קבוצות הטיפול (המינון הנמוך והגבוה יותר) השיגו ירידה במשקל של 2.5% , 10.9% ו-12.1% בהתאמה.

בהשוואה לפלציבו הירידה בשיעורי ההגעה השנתיים למצב של סוכרת סוג 2 הייתה נמוכה יותר בשתי קבוצות הטיפול ב- 70.5% ו-78.7% במינון הנמוך והגבוה יותר בהתאמה, באופן מובהק סטטסיטי. הירידה בהאירעות סוכרת לעומת קבוצת הפלצבו הייתה קשורה לירידה במשקל ולוותה גם בשיפור מובהק בפרמטרים קרדיומטבוליים. הטיפול המשולב היה נסבל היטב למשך שנתיים שנות מעקב.  

מסקנת החוקרים היא כי הטיפול המשולב של רזין וטופרימאט ביחד עם שינוי בסגנון חיים מוביל לירידה מובהקת במשקל הגוף ולהפחתה ניכרת בהתקדמות למחלת סוכרת בקרב מטופלים עם עודף משקל/השמנת יתר עם קדם סוכרת או תסמונת מטבולית, אשר לוותה גם בשיפור במס’ רב של גורמי סיכון קרדיומטבוליים.  

Diabetes Care 2013; DOI: 10.2337/dc13-1518.

הערת מערכת: לאחר כמה וכמה אכזבות בתחום הטיפול התרופתי בהשמנה (רדוקטיל, קנבינואידים ועוד) יש לקוות שטיפול זה אכן יוכל לסייע בהפחתת משקל והפחתת גורמי סיכון קרדיומטבוליים, ללא הבעיות הבטיחותיות שליוו את התרופות הקודמות שהוצאו מהשוק בעקבוות כך.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    במבוגרים עם השמנת-יתר המצליחים לרדת במשקל גופם נרשמה ירידה בסיכון להתפתחות ממאירויות על-רקע השמנה, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ה-American Diabetes Association. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי, רטרוספקטיבי, שכלל נתונים אודות 105,472 מבוגרים עם השמנה ובחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות ממרפאת קליבלנד בין 2000 עד 2022. נתוני מדד מסת גוף נאספו אודות כל משתתף והחוקרים […]

  • טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב- Fenofibrate מלווה בירידה משמעותית בסיכון להתקדמות מקולופתיה ורטינופתיה סוכרתית, כך עולה מתוצאות מחקר LENS (או Lowering Events in Non-proliferative Retinopathy in Scotland) שהוצגו במהלך כנס ה-American Diabetes Association ופורסמו במקביל ב-NEJM Evidence. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי רטינופתיה סוכרתית הינה האחד מחמשת הגורמים המובילים לאובדן ראיה ברחבי העולם והגורם השני במבוגרים בגיל העבודה […]

  • האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי השמנה אינה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים במצב קריטי עם אבחנה של COVID-19. יתרה מזאת, בחולים עם מדד מסת גוף נמוך מ-25 ק”ג/מ2 תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר בהשוואה לאלו עם מדדי מסת גוף גבוהים יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון […]

  • פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית המבוצעת בעיקרה בשעות הערב מלווה ברמות סוכר נמוכות יותר במבוגרים בעלי אורח חיים יושבני עם עודף-משקל או השמנת-יתר, בפרט באלו עם הפרעה במשק הסוכר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obesity. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אימונים גופניים בשעות אחר הצהריים והערב משפרים א משק הסוכר במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר, אך […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • טיפול ב-Faricimab הדגים יעילות דומה ל-Aflibercept כנגד בצקת מקולארית סוכרתית בדרגה חמורה (Ophthalmology)

    טיפול ב-Faricimab הדגים יעילות דומה ל-Aflibercept כנגד בצקת מקולארית סוכרתית בדרגה חמורה (Ophthalmology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Ophthalmology עולה כי Faricimab דומה ביעילותו ל-Aflibercept בשיפור חדות הראיה בחולים עם בצקת מקולארית סוכרתית עם חדות ראיה התחלתית של 20/50, או גרוע יותר. הטיפול ב- Faricimab לווה גם בירידה בעובי הרשתית והשיג תוצאות אלו עם מספר זריקות קטן יותר. החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק של נתונים משני מחקרים להשוואת Faricimab, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה