חשיבות הטיפול ברופאים עם הפרעות התנהגות

הטחת מכשיר רנטגן נייד בקיר בנוכחות חולה, ריב קולני עם אחות, הטחת ציוד, איומים במקרי תמותה, כל אלו הן דוגמאות לסיבות בגינן רופאים הופנו ע”י בתי החולים בהם עבדו, ועדות רפואיות ואף ע”י עורכי הדין שלהם, לתוכניות להערכת ההתנהגות ואופן העבודה שלהם במטרה לתקן אותן.

עם זאת, גם התנהגות פחות דרמטית, הנתפסת ע”י חברי צוות כהתנהגות פסיבית-אגרסיבית, מניפולטיבית או מאיימת, עשויה להוביל להפניה לתוכניות אלו.

הכותבים מסבירים כי החוקרים כיום קפדניים יותר, לאחר שנשלחה התראה לבתי חולים בנוגע לסכנות התנהגויות חריגות מצד אנשי הצוות. מומחים מאמינים כי מדובר בחלק קטן מהרופאים (3-5%) המציגים התנהגות חריגה, אך למעלה מ-70% מהרופאים שנשאלו בסקר בשנת 2011 דיווחו על התנהגות חריגה של רופאים המופיעה בתדירות של לפחות פעם בחודש במרכז הרפואי בו עבדו. למעלה מ-10% טענו כי היו עדים להתנהגויות אלו פעם ביום.

בסופו של דבר, ליוזמות אלו עשויות להיות השלכות משמעותיות על הטיפול בחולים וההוצאות המוטלות על בית החולים ובעקבות זאת ייתכן כי תחול עליה בשכיחות ההפניות של רופאים לתוכניות אלו, רק מאחר שמסוכן יותר לא להפנות אותם.

חלק מהתוכניות המוכרות ביותר הן התכנית ב-Vanderbilt ובאוניברסיטת וירג’יניה, כמו גם תכנית PACE (Physician Assessment and Clinical Education) באוניברסיטת קליפורניה. אך התוכניות זמינות בכל רחבי המדינה ונעות ממפגשים אישיים פעם בשבוע, לאימונים קבוצתיים ומגורים משותפים שיאפשרו צפייה באינטראקציות עם אחרים.

גברים מופנים בתדירות גבוהה יותר מנשים, אך מדובר ברופאים בכלל ההתמחויות. ככל שהמקצוע מלווה בדחק משמעותי יותר גניקולוגיה, כירורגיה, רפואה דחופה, לדוגמא כך הסיכוי שהרופאים יופנו לתוכניות אלו הוא גבוה יותר.

מומחים אחרים מאמינים כי חשוב למצוא את התכנית הנכונה לרופא הספציפי, מאחר שהסיבות להפניה הן מגוונות. לדוגמא, לעיתים שינוי במצב הרפואי מביא להתנהגות לא-מקובל, כך שאפשרויות הטיפול הן שונות. בתכנית קנזס שמים דגש על כישורי תקשורת ושיתוף פעולה, שייתכן ולא זכו להתייחסות מספקת כאשר הרופאים היו בבתי ספר לרפואה. בסוגיה זו חל שינוי, בתי ספר לרפואה היום הרבה יותר קשובים לנושאים אלו בשלב מוקדם ואף שולחים סטודנטים לתוכניות מתאימות במידת הצורך.

ישנה חשיבות רבה להתערבות מוקדמת, במטרה לעצור את מה שהפך לתרבות מקובלת בבתי חולים. לעיתים קרובות נתקלים ברופאים עם היסטוריה ארוכה של אלימות מילולית במקום העבודה ובית החולים לא נקט כל עמדה בנושא, צעד שמחזק את ההתנהגות ובסופו של דבר משפיע על המטופלים. העדר ההתייחסות מצד ההנהלה עשוי גם לפגוע בעבודת הצוות, כאשר חברי הצוות חשים כי אינם יכולים לפנות לרופא.

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

אתם מוזמנים להיכנס  לקורסים האינטרנטיים של ניהול סיכונים מצד אחד, ורפואה שלמה מאידך..

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer עולה כי תסמיני דיכאון משמעותיים מלווים בסיכון מוגבר לרעילות חמורה משנית לטיפול כימותרפי בקשישים עם מחלה ממארת, כאשר התערבות בעקבות הערכה גריאטרית עשויה להפחית את הסיכון הנ”ל. החוקרים השלימו ניתוח משני של מחקר אקראי ומבוקר להערכת התערבויות בעקבות הערכה גריאטרית לעומת טיפול סטנדרטי להפחתת רעילות בדרגה 3 משנית לטיפול […]

  • חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הן חרדה כרונית והן הופעה חדשה של חרדה מלוות בסיכון מוגבר פי שלוש להופעת דמנציה בגיל מבוגר יותר. מדגם המחקר כלל 2,132 משתתפים בגילאי 55-85 שנים (גיל ממוצע של 76 שנים, 53% נשים) שגויסו ממחקר Hunter […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת Nature Mental Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים המפתחים סוכרת מסוג 1 במהלך הילדות מצויים בסיכון מוגבר למספר הפרעות פסיכיאטריות בשלב מאוחר יותר בחייהם, כולל הפרעות חרדה ושימוש בחומרים. מחקרים קודמים הדגישו את הקשר בין הפרעות פסיכיאטריות ובין סוכרת במגוון קבוצות גיל, אך אלו כללו הגדרה […]

  • נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    במאמר שפורסם בכתב העת Bone מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר עולם-אמיתי התומכות בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס של נשים מבוגרות והפניית אלו עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס, עם עליה משמעותית בשיעורי הטיפול והפחתת הסיכון לשברים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את שיעורי הטיפול והסיכון לשברים בנשים מבוגרות במחקר מבוסס-אוכלוסייה בו נשים עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס הופנו […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה