השוואה בין Prasugrel ובין Ticagrelor בטיפול ב-STEMI (מתוך J Am Coll Cardiol)

מתוצאות מחקר RAPID (Rapid Activity of Platelet Inhibitor Drugs Study) להשוואת Ticagrelor (ברילינטה) ו-Prasugrel (אפיאנט) בחולים עם STEMI (ST-segment Elevation Myocardial Infarction) שעברו צנתור כלילי ראשוני, עולה כי Prasugrel אינו נחות בהשוואה ל-Ticagrelor במוחנים של תגובתיות טסיות שיירית, כפי שנמדדה שעתיים לאחר מנת העמסה.

מהמחקר עולה עוד כי נדרשות ארבע שעות להשגת עיכוב יעיל של פעילות הטסיות במרבית החולים, כאשר רק ב-50% מהמטופלים חל עיכוב יעיל בפעילות הטסיות שעתיים לאחר מתן התרופות.

לדברי החוקרים, המשמעות הינה כי מרבית הפרוצדורות להכנסת תומכנים בעורקים האחראיים לאוטם לבבי נערכו ללא עדות פונקוציונאלית להשפעה נוגדת-טסיות משמעותית. במחקר קודם הוכח כי בחלק לא מבוטל של חולים עם תסמונת כלילית חדה לא הושג עיכוב אופטימאלי של פעילות הטסיות, למרות מתן מנת העמסה של Prasugrel וכי לחולים אלו סיכון גבוה יותר לסיבוכים לבביים מג’וריים.

במחקר הפרמקודינאמי נכללו 25 חולים עם STEMI, שעברו PCI Primary עם מתן Bivalirudin, וחולקו באקראי למנת העמסה של Prasugrel (60 מ”ג) ו-25 חולים שחולקו באקראי לטיפול במנת העמסה של Ticagrelor (180 מ”ג).

החוקרים מדווחים כי שעתיים לאחר מתן התרופות, מדדי PRU (Platelet Reactivity Units), שהוגדרו כתוצא העיקרי של המחקר, עמדו על 217 ו-275  מהמטופלים ב-Prasugrel ו-Ticagrelor, בהתאמה. ממצאים אלו ענו על התוצא שהוגדר מראש להוכחת העדר-נחיתות. עם זאת, לאחר שעתיים, ב-44% מהמטופלים ב-Prasugrel ו-60% מאלו שטופלו ב-Ticagrelor תועדה תגובתיות טסיות שיירית גבוהה, שהוגדרה בנוכחות PRU של 240 ומעלה. באלו שטופלו ב-Prasugrel ו-Ticagrelor, הזמן שנדרש להשגת PRU נמוך מ-240 עמד על שלוש שעות וחמש שעות, בהתאמה. השימוש במורפין השפיע משמעותית על פעילות התרופות, ומורפין זוהה כגורם מנבא בלתי-תלוי של פעילות שיירית של הטסיות שעתיים לאחר מתן מנת העמסה (יחס סיכויים של 5.29, p=0.012).

מהנתונים עולה כי קיימת וריאביליות רבה בתגובה לתרופה, רמז לכך שהספיגה במערכת העיכול של מתן פומי של התרופות עשויה להיות מוגבלת או מעוכבת בחולים עם STEMI ממספר סיבות, כולל הפחתת או עיכוב ספיגת תרופות בחולים עם הפרעה המודינאמית, הפעלה אדרנרגית וסיכון גבוה להקאות. בנוסף, גיל מתקדם, משקל גוף מתקדם, שימוש בתרופות מרובות למצבים אחרים.

החוקרים מציינים כי PRU במחקר הנוכחי היו גבוהים יותר מהערכים שתוארו בסקירות קודמות במתנדבים בריאים או בחולים עם מחלת עורקים כלילית יציבה. מרבית החולים עם STEMI נדרשים לכל הפחות לארבע שעות להשגת השפעה משמעותית בעקבות הטיפול התרופתי במנת העמסה של שתי התרופות. החוקרים מאמינים כי הממצאים מדגישים את חלון הזמן המשמעותי לאחר Primary PCI בו חולים רבים מצויים בסיכון גבוה לתרומבוזיס של התומכן.

J Am Coll Cardiol 2013; 61:1601-1606

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה