פעילות גופנית קלה עשויה להפחית ערכי טריגליצרידים לאחר-ארוחה (Med Sci Sports Exerc)

הליכה מהירה ולאחריה מעט אימוני תנגודת במשך כשעה לאחר ארוחה עשויים להפחית את העליה ברמות טריגליצרידים לאחר-ארוחה, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Medicine and Science in Sports Medicine .

בהשוואה לערכי המוגברים לאחר ארוחה, רמות טריגליצרידים ידו ב-72% לאחר שילוב תכנית פעילות גופנית שכללה הליכה מהירה ואימוני תנגודת קלים. מנגד, הליכה מהירה ואימוני תנגודת לפני ארוחה הפחיתו את רמות טריגליצרידים ב-25%.

המחקר היה יחסית קטן, עם שישה גברים בריאים וארבע נשים בריאות. ביום המחקר, גברים אכלו ארוחת מבחן שכללה 9.6% חלבונים, 37.8% שומנים ו-52.8% פחמימות, בעוד שהנשים אכלו ארוחה שכללה 10.6% חלבונים, 39.1% שומנים ו-50.3% פחמימות. הניסוי כלל שלושה ימי בדיקות: אכילת ארוחה ומנוחה לאחריה; ביצוע פעילות גופנית תחילה, שכללה הליכה של 2 קילומטרים ולאחריה כפיפות, שכיבות שמיכה, כפיפות בטן והרמת רגליים, עם תרגילי תנגודת אחרים ולאחר מכן אכלו ארוחה; ולסיום, אכילת ארוחה ולאחר מכן פעילות גופנית.

כאשר המשתתפים התאמנו לאחר אכילה, נרשמה ירידה בעליה הזמנית בריכוז הטריגליצרידים בדם שעתיים לאחר הארוחה, בהשוואה לשאר היממה (131 מ”ג לד”ל לעומת 172 מ”ג לד”ל, p<0.01). בדומה, נרשמה ירידה בעליה הזמנית בקרב משתתפים שהתאמנו לפני ארוחה (148 מ”ג לד”ל לעומת 172 מ”ג לד”ל, p<0.01). ריכוזי טריגליצרידים בחלקיקי VLDL, LDL ו-HDL היו נמוכים יותר גם כן שעתיים לאחר הארוחה בשתי קבוצות הפעילות הגופנית. פעילות גופנית הפחיתה גם את ריכוז חומצות שומן חופשיות בדם, אך ללא השפעה על רמות אינסולין.

ממצאי המחקר מספקים עדות ראשונה לכך שפעילות גופנית עשויה להפחית את ריכוזי טריגליצרידים לאחר-ארוחה, גם כאשר מדובר בפעילות גופנית בעצימות נמוכה וקצרה יחסית.

Med Sci Sports Exerc 2013; 45:245-252

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה