קרדיולוגיה

אכילה או שתיה של חטיף העמסה לפני כל ארוחה, בשילוב עם הגבלה קלורית, עשוי להוות שיטה יעילה לירידה במשקל (מתוך Nutr Metab)

מאת ד”ר אולה קראסיק

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון מרץ של כתב העת Nutrition and Metabolism עולה כי אכילת או שתיית חטיף העמסה לפני כל ארוחה, בשילוב עם הגבלה קלורית, עשוי להוות שיטה יעילה לירידה במשקל. לא נמצא הבדל בין סוגי החטיפים (אשכולית, מיץ אשכוליות, מים) בהשפעה על הירידה במשקל.

מחקרים בעבר הראו כי הורדת צפיפות האנרגיה בתזונה עשויה לעזור להוריד את צריכת האנרגיה וכך לשמור על משקל רצוי. השפעה זו ניכרת ביותר בעת צריכת חטיף העמסה בעל צפיפות אנרגתית נמוכה לפני הארוחה. מטרת מחקר זה הייתה להשוות השפעה של חטיף מוצק (אשכולית), נוזלי (מיץ אשכוליות) או מים כחטיף העמסה הנצרך לפני ארוחת בוקר, צהריים וערב, כחלק מתוכנית הגבלה קלורית.

במחקר השתתפו 85 אנשים עם השמנת יתר (BMI=30-39.9 ), אשר חולקו באופן אקראי ל-3 קבוצות לאחר השלמת שבועיים של הגבלה קלורית:

1 אכילת אשכולית לפני כל ארוחה

2 שתיית מיץ אשכוליות לפני כל ארוחה

3 שתיית מים לפני כל ארוחה

ההתערבות נמשכה 12 שבועות. החוקרים עקבו כל שבוע אחר משקל, לחץ דם, מדדי anthropometry וצריכה תזונתית במשך 24 שעות.

החוקרים מצאו כי הכמות הכוללת (בגרמים) של המזון הנצרך על ידי המשתתפים לא השתנה לאורך הזמן. לאחר שילוב של צריכת חטיף העמסה עם הגבלה קלורית, מצאו החוקרים ירידה בצפיפות האנרגתית הממוצעת וצריכת האנרגיה הכוללת ב-20-29% מערכי הבסיס. המשתתפים איבדו בממוצע 7.1% מהמשקל, עם ירידה משמעותית באחוזי השומן בגוף, כמו גם ירידה בהיקף המותן (של 4.5 ס”מ).

לא נמצאו הבדלים משמעותיים סטטיסטית בין הקבוצות השונות. החוקרים מצאו כי רמות HDL עלו בקבוצת האשכולית (עליה של 6.2%) ובקבוצת מיץ האשכוליות (עליה של 8.2%), אך ירדו בקבוצת המים (ירידה של 3.7%).

החוקרים מסכמים וכותבים כי שילוב של חטיף העמסה בצפיפות אנרגתית נמוכה עם הגבלה קלורית מהווה שיטה יעילה להורדת משקל. סוג החטיף לא נמצא משפיע על מאזן האנרגיה, על איבוד המשקל, או מבנה הגוף. החוקרים ציינו את ההבדל בהשפעה על פרופיל השומנים בגוף בין אשכוליות ומיץ אשכוליות לבין מים.

Nutr Metab. 2011;8

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity עולה קשר בין ריכוז גבוה יותר של ויטמין A בדם ובין סיכון גבוה יותר לסוכרת הריונית, גם בנוכחות ערכי ויטמין A בטווח התקין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין רמות ויטמין A ובין הסיכון לסוכרת הריונית אינו מובן היטב ואין מחקרים פרוספקטיביים בנושא. […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה