הממשלה אישרה תכנית ליצמן לחיזוק מערכת הבריאות. הר”י בתגובה: אין כאן בשורה חדשה

דוברת משה”ב פירסמה היום את ההודעה אודות אישור הממשלה לתכניתו של סגן השר ליצמן. להלן ההודעה. בהמשך תגובת הפושרת משהו של ההסתדרות הרפואית…

“ממשלת ישראל אישרה פה אחד את תוכנית משרד הבריאות אותה הציג סגן שר הבריאות ח”כ הרב יעקב ליצמן, לחיזוק מערכת הבריאות הציבורית בהשקעה כוללת של כחצי מיליארד שקלים. 

סגן השר הציג את פרטי התוכנית ומטרתה המרכזית הפחתת עומסי האשפוז בבתי החולים, הרחבת שירותי הבריאות לאזרחי ישראל תוך מתן עדיפות לבתי החולים בפריפריה. 

ראש הממשלה בנימין נתניהו שיבח את פעילותו של סגן שר הבריאות בגיבוש התוכנית ואת שר האוצר על העבודה המשותפת בחודשים האחרונים שהכינה והכשירה את ההחלטה שהממשלה מקבלת לטובת אזרחי ישראל ובריאותם. “הגיע הזמן לטפל בבריאות ולחזק את מערכת הבריאות שלנו ואנו עושים זאת מתוך אחריות לאומית לאחר עשור”. הוא הודה לגם לצוותים של שני המשרדים שעמלו במסירות כדי להגיע למעמד זה.

סגן שר הבריאות ח”כ הרב יעקב ליצמן אמר בישיבת הממשלה כי זו החלטה היסטורית בעלת השלכות מהותיות על מערכת הבריאות. לראשונה, לאחר 10 שנים, הוחלט על תוספת מיטות ותוספת תקינה לרופאים ולאחיות. זהו תקדים שהממשלה מאשרת תקנים לבתי החולים הממשלתיים ללא כל התנייה”. 

סגן שר הבריאות שיבח את ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר יובל שטייניץ והצוותים המקצועיים במשרדי הבריאות והאוצר שסייעו בגיבוש ההחלטות שהתקבלו. בדבריו ציין כי שר האוצר הפגין בעמדתו עמדה חברתית ראויה לכל שבח. סגן שר הבריאות הביע הוקרה לכל שרי הממשלה שהביעו תמיכה בלתי מסויגת בתוכנית ואמר כי הממשלה נוקטת מדיניות חברתית שתשפר את מערכת הבריאות לטובת אזרחי ישראל.  

העקרונות העיקריים בהחלטת הממשלה על חיזוק הרפואה הציבורית

הממשלה מכוונת אסטרטגיה של מיקוד מאמצים בחיזוק הרפואה הציבורית תוך הגדלת תשתיות, משאבי כח אדם, הכשרות כח אדם, טכנולוגיות ורגולציה. מעבר לצעדים מעשיים יש כאן הצהרת כוונות חשובה שהממשלה תידרש לפרוע עם תוספת משאבים עתידיים למערכת הבריאות הציבורית. החשיבות בהחלטת ממשלה בנושאים אלו היא יצירת מחוייבות ממשלתית.


  • מיטות – תוספת של כ- 1,000 מיטות לבתי החולים הציבוריים. זה כעשור לא היתה תוספת מיטות ומדובר בשינוי קו תוך הצהרה ומחוייבות של הממשלה להגדלת מערכת האשפוז הציבורי לעומת כוונות העבר לצמצם, לייעל ולהעביר למערכת הפרטית. בתוך זה מחליטה הממשלה על תוספת של 100 פתרונות אשפוזיים נוספים במערכת בריאות הנפש.

  • משאבי כ”א- תוספת של 160 תקני רופאים לשנתיים הקרובות לבתיה”ח הממשלתית, שמבטאת את ההסכמה של הממשלה שיש להגדיל את גודל סגל הרופאים בבתיה”ח הציבוריים, כדי להקטין את העומס ולשפר את תנאי הטיפול בבתיה”ח הציבוריים. זאת במקביל ובנוסף להחלטה האחרונה על תוספת של 190 תקני אחיות לבתיה”ח הציבורים.

  • העדפה מתקנת לפריפריה – הממשלה מצהירה ומתחייבת על כוונתה לבצע העדפה מתקנת של תוספת המשאבים לפריפריה תוך שהיא מודה במצב התשתיות הנחות והמחסור המיוחד בסגל רפואי באזורים אלו. הממשלה מנחה כי יש לרכז את תוספת המשאבים בהסדר הקיבוצי החדש המתהווה עם הרופאים בחיזוק העסקת הרופאים בפריפריה. במקביל המדינה רושמת לעצמה משאבים נוספים שניתנים לפריפריה (לראשונה מכשירי MRI ומאיץ בצפון ויחידת IVF בנהרייה).

  • הכשרת סגל רפואי – הממשלה מורה על תוספת נוספת של 185 תקני לימוד לסיעוד הנוספים על 200 שיושמו ב-2010 ועל בחינה של תוספת נוספת גם של סטודנטים לרפואה כדי להתמודד עם המחסור הקיים באחיות וזה הצפוי ברופאים בעוד עשור.

  • הסדרים לחיזוק הרפואה הציבורית – הממשלה מכירה בהחלטתה לראשונה על מחויבותה לחזק את מערכת הבריאות הציבורית תוך בחינה מתמשכת של דרכים להקטנת העומס, הגדלת הגמישות בהפעלת בתי”ח ממשלתיים במקביל להגבלת הגמישות של מסגרות פרטיות.

  • בנוסף להצגתו את העקרונות הללו, הציג סגן שר הבריאות יעקב ליצמן נושאים נוספים בישיבת הממשלה:


    • דיווח על התקדמות חיובית בתוכנית טיפולי שיניים לילדים המתקדמת בהתאם לציפיות.


    • רפורמה בבריאות הנפש. הדיונים בענין זה נמשכים בוועדת הבריאות העבודה והרווחה של הכנסת ותוגש לממשלה עם אישורה.


    • סגן שר הבריאות הודיע על כוונתו להביא לאישור הממשלה רפורמה שלישית בנושא הכללת התחום הסיעודי בסל התרופות, על אף שהאוצר מתנגד בשלב זה לתוספת של עד כ – 0.5% במס הבריאות.


    • סגן השר הודיע על כוונתו להביא לממשלה הצעה להורדת מחירי ההשתתפות העצמית של  התרופות, לאור בדיקה מעמיקה שהתבצעה במשרד ושממצאיה יפורסמו בקרוב.

    בישיבתה היום דנה הממשלה גם בסוגיית ההוסטלים לניצולי השואה. ראש הממשלה קיבל דיווח מהחלטת משרד הבריאות, לביטול ההסכם עם המפעיל הקודם ויציאה למכרז חדש. בעקבות זאת העלה ראש הממשלה את ההצעה להחזיר את הטיפול בניצולי השואה למסגרת משרד הבריאות. סגן השר ליצמן תמך בהצעה זו ובנושא זה צפוי להתקיים דיון בין משרדי הבריאות והאוצר.

    עד כאן הודעת דוברת משה”ב. להלן תגובת הר”י לידיעה זו:

    “אנו מברכים על הצהרות ראש הממשלה ושר הבריאות אודות החשיבות הרבה ביכולתה של חברה לטפל בחוליה, אולם החלטת ממשלת ישראל מהבוקר לא הצליחה להביא שום בשורה חדשה ומשמעותית לא לחולים ולא לחיזוק מערכת הבריאות הציבורית. לצערנו, מדובר באותן החלטות שכבר הוצגו בעבר הן בנושא המיטות, הן בנושא ה MRI והן בנושא הפריפריה.

    לגבי תוספת המיטות כאמור, מדובר בתוספת זעומה לעומת הצורך האמיתי אותו הציג משרד הבריאות בדוחותיו. אנו חוששים כי גם המיטות המעטות שנוספו לא יחלקו באופן שיסייע לחולים הסובלים יום יום ממצוקת האשפוז.

    לגבי תקני כוח האדם, מדובר בתופסת תקנים קטנה ביותר וגם היא על פי ההחלטה מיועדת אך ורק לבתי החולים הממשלתיים דבר המשאיר אזורים נרחבים ובהם הנגב וירושלים ללא מענה. להזכירם הר”י נמצאת בעיצומה של בדיקה מקצועית לגבי התקינה וכבר היום ניתן לומר בברור כי מדובר על מחסור מיידי של כמה מאות תקנים.

    אין ספק שיש מקום לחיזוק השירותים הניתנים בקהילה אך לא כפתרון מידי למצוקת האשפוז ובוודאי לא כתחליף למיטות טיפול נמרץ. ”

    0 תגובות

    השאירו תגובה

    רוצה להצטרף לדיון?
    תרגישו חופשי לתרום!

    כתיבת תגובה

    מידע נוסף לעיונך

    כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה