קרדיולוגיה

נתוני EINSTEIN תומכים במתן Rivaroxaban לטיפול בפקקת ורידים עמוקים או תרומבואמבוליזם אך קיימת מחלוקת בנוגע למשך הטיפול (מתוך כנס American Society of Hematology)

חוקרים שהציגו בכנס American Society of Hematology מדווחים כי Rivaroxaban (קסרלטו) הינו אחד מבין מספר תכשירים חדשים העשויים לשנות את אופן הטיפול בחולים עם פקקת ורידים עמוקים ותרומבואמבוליזם ורידי.

החוקרים הציגו את הממצאים משני מחקרים שכבר פורסמו, מחקר EINSTEIN להערכת הטיפול בפקקת ורידים עמוקים חריפה ו-EINSTEIN-Extension. משטר טיפול זה של Rivaroxaban פומי עשוי להקל על הטיפול נוגד הקרישה, הן עבור הרופא והן עבור המטופל.

בימים אלו נערכים מחקרים להערכת נוגדי-קרישה חדשים אחרים, דוגמת פרדקסה (Dabigatran), בהשוואה לקומדין כטיפול ממושך לתרומבואמבוליזם ורידי.

תוצאות מבטיחות לטיפול ב- Rivaroxaban בטיפול בפקקת ורידים עמוקים אך העלות גבוהה

החוקרים הציגו לראשונה את ממצאי מחקר EINSTEIN לטיפול בפקקת ורידים עמוקים חריפה בכנס ESC (European Society of Cardiology) בשנת 2010. ממחקר זה ואחרים עם תכשירים מתחרים לאותה התוויה מעידים על השינוי הצפוי בטיפול בתרומבואמבוליזם ורידי והמעבר מהטיפול במסגרת בית חולים לטיפול בקהילה.

הן Rivaroxaban והן Dabigatran כבר אושרו כטיפול למניעת פקקת ורידים עמוקים ותרומבואמבוליזם ורידי בחולים העוברים ניתוח ברך וירך באיחוד האירופאי ובמספר שווקים אחרים, אך עדיין לא אושרו לשיווק בארצות הברית.

מחלוקת בנוגע לחשיבות ממצאי EINSTEIN-Extension

בעוד שהמומחים מסכימים כי השלכות מחקר EINSTEIN DVT הן ברורות, יש מחלוקת רבה בנוגע למשך הטיפול נוגד הקרישה הנדרש בחולים לאחר אירוע תרומבוטי.

החוקרים מסבירים כי בחלק מהחולים, אין ספק כי ניתן להפסיק את הטיפול מאחר, לדוגמא, שהיה להם גורם סיכון זמני דוגמת קריש דם לאחר ניתוח אורתופדי ובאחרים, אין ספק שיש להמשיך בטיפול לעד למשל, חולי סרטן ואלו עם אירועים רבים של תרומבואמבוליזם ורידי.

קיים קושי רב בקביעת משך הטיפול, ועם תרופה בעלת שיעור דימומים מקובל ויעילות טובה, נוח יותר להמשיך בטיפול במידת הצורך, אם כי עלות הטיפול מהווה סוגיה חשובה.

הטיפול בתרומבואמבוליזם ורידי עובר בהדרגה לקהילה

המומחים מאמינים כי סוגיה נוספת העולה בעקבות טיפול בנוגדי-קרישה אלו היא שטיפולים אלו עשויים לצמצם את המגע עם החולים, ולהעביר את הטיפול בתרומבואמבוליזם ורידי מבית החולים לקהילה, לידיהם של רופאי המשפחה.

מעבר ליתרונות האפשריים של טיפולים אלו, ישנם גם חסרונות. חולים אלו לא יופנו עוד למרפאות המתמחות בטיפולים נוגדי-קרישה. היצמדות והיענות לטיפול מהווים סוגיה חשובה עם התכשירים החדשים.

מתוך כנס American Society of Hematology

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה