קרדיולוגיה

השוואה בין ניטור ביתי וניטור מרפאתי של רמות INR (מתוך American Heart Association 2008 Scientific Sessions)

בהשוואה לניטור מרפאתי חודשי, באיכות-גבוהה, בדיקות שבועיות עצמיות להערכת רמות INR לא מביאות לעיכוב משמעותי בזמן עד להופעת אירוע שבץ ראשון, אירוע דמם מג’ורי ראשון, או תמותה בחולים שטופלו בקומדין במסגרת מחקר THINRS (The Home INR Study). עם זאת, בדיקות ביתיות לוו בשיפור בזמן בתוך הטווח התרפויטי של רמות INR, שביעות הרצון של החולים מהטיפול בנוגדי-קרישה ואיכות החיים.

החוקרים מציינים כי קבוצת הביקורת במחקר הייתה מרפאה באיכות גבוהה מאוד, שאינה המצב המקובל, וכי ניטור ביתי של רמות INR היה טוב כמו מדד זהב זה, לכן הם מאמינים כי לתוצאות המחקר עשויה להיות השפעה קלינית משמעותית.

לדברי החוקרים, הם התבססו על מקור ההשוואה הטוב ביותר עליו חשבו, אך לרוע המזל למיעוט החולים בארה”ב יש גישה לשירותים אלו לטיפול בנוגדי-קרישה. הם מציינים כי ידוע שהתוצאות הקשורות במרפאות נוגדי-קרישה טובות יותר מטיפול שגרתי בקהילה. למרות שלא ניתן לקבוע מהמחקר כי ניטור ביתי הינו השיטה המועדפת עם תוצאות טובות יותר, ניתן לומר כי התוצאות הקליניות דומות לאלו של חולים המטופלים במרפאות נוגדי-קרישה ולכן יש לשקול זאת באותם חולים להם אין גישה לשירות פורמאלי לטיפול בנוגדי-קרישה.

החוקרים כותבים כי באותם חולים להם אין גישה לשירותים נוגדי-קרישה, המתגוררים במרחק רב מכדי לנסוע למרפאה או למעבדה על-בסיס קבוע, או שאינם יכולים לקחת חופש מהעבודה כל חודש בכדי לערוך בדיקת דם ובאלו עם מגבלות גופנית או מוגבלויות המקשות עליהם להגיע למעבדה המרכזית לבדיקות דם שגרתיות, כעת לחולים אלו יש אפשרות בחירה. בעבר, הבחירה הייתה בין לבוא לאתר מרכזי כל חודש לצורך דגימות דם, או לא לקחת טיפול בקומדין וסיכון לשבץ. כעת לחולים אלו אפשרות שלישית ניטור ביתי של רמות INR.

מחקר THINRS כלל 2922 חולים שנטלו קומדין בשל מסתם לב מכאני או פרפור פרוזדורים, ועברו הכשרה בנוגע למדידה עצמית של ערכי INR. הם חולקו לבדיקות עצמיות שבועיות בביתם, או בדיקה חודשית במרפאה באיכות גבוהה. יעד הסיום העיקרי היה הזמן עד לאירוע מג’ורי ראשון (שבץ, אירוע דמם מג’ורי, או תמותה).

החוקרים עקבו אחר החולים במשך 2-4.75 שנים. בשתי הקבוצות יעד הסיום העיקרי היה דומה, אם כי תועדו מעט יותר מקרי דמם מג’ורי עם ניטור-עצמי. בקבוצת ניטור עצמי חל שיפור קטן אך משמעותי באחוז הזמן במהלך בו INR היה בטווח המטרה, ושיפור קטן אך משמעותי בשביעות הרצון ואיכות החיים של החולים מטיפול נוגד-קרישה. העלויות היו גבוהות יותר עם ניטור עצמי, אך לא שונות משמעותית מאלו של ניטור רמות INR במסגרת המרפאה.

החוקרים מוסיפים כי היו ביקורות רבות אודות השיטה הנוכחית, אך THINRS הוכחה כשיטה העשויה להביא לשיפור קליני בצורה טובה בדיוק כמו בדיקות הנערכת בבית חולים או מעבדות במרפאות. היו ספקות בנוגע לשאלה אם חולים יוכלו לבצע בדיקה זו, אך מהמחקר עולה כי אחוז גבוה מהחולים ויכולים ללמוד כיצד לבצע את הבדיקה בביתם ויכולים לשמור על כישוריהם לאורך זמן.

החוקרים מוסיפים כי ניטור INR ביתי שימש ביחד עם מערכת תגובות טלפונים. כך מספקים רשת בטיחות להבטיח כי חולם עם מכשירי INR ביתיים משתמשים בהם בצורה נכונה.

American Heart Association 2008 Scientific Sessions

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה