דרכים להפחתת הסיכון לשבץ במהלך אבלציה בצנתור לטיפול בפרפור פרוזדורים (Circulation)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו ב-Circulation עולה כי המשך טיפול בקומדין (Warfarin) במהלך אבלציה בצנתור לטיפול בפרפור פרוזדורים, בשילוב עם צנתר OIC (Open Irrigated Catheter), מפחיתים את הסיכון לשבץ או TIA (Transient Ischemic Attack) סביב הטיפול, ללא עליה משמעותית בסיכון לדימומים.

במסגרת המחקר התצפיתי ביקשו החוקרים לבחנו שינויים בפרוטוקול הפרוצדורה, העשויים להשפיע על הסיכון לשבץ ודימומים במהלך אבלציה בצנתור לטיפול בפרפור פרוזדורים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הסיכון לשבץ נע סביב 1%-5% במהלך אבלציה בצנתור לטיפול בפרפור פרוזדורים, והם ביקשו לבחון את ההשפעה של שילובים שונים של סוג צנתרים וטיפול נוגד-קרישה על הסיכון הנ”ל.

החוקרים התבססו על מאגר נתונים פרוספקטיבי מתשעה מרכזים רפואיים, שערכו את הפרוצדורה בקביעות. המשתתפים חולקו לשלוש קבוצות בהתאם לפרוטוקול בשימוש: אבלציה עם צנתר 8 מ”מ עם הפסקת הטיפול בקומדין (קבוצה א’), אבלציה עם צנתר OIC והפסקת הטיפול בקומדין (קבוצה ב’), ואבלציה עם צנתר OIC והמשך טיפול בקומדין (קבוצה ג’).

בקבוצות א’ ו-ב’, הטיפול בקומדין הופסק שלושה ימים טרם הפרוצדורה וניתן טיפול ב-Enoxaparin (קלקסן); לכל החולים ניתן בולוס הפרין במהלך הפרוצדורה עצמה. היעדים שנבחנו כללו אירועי שבץ או TIA וסיבוכי דמם, במהלך הפרוצדורה ועד 48 שעות לאחר הפרוצדורה.

הסקירה כללה 6,454 חולים: 2,488 בקבוצה א’, 1,1348 בקבוצה ב’ ו-2,618 חולים בקבוצה ג’, כאשר המשתתפים בקבוצה ג’ היו חולים יותר בכלליות. ממוצע ערכי INR במהלך הפרוצדורה עמד על 2.68 בקבוצה ג’. שיעור אירועי שבץ / TIA היה נמוך בכלליות, עם 27 חולים בקבוצה א’ (1.1%), 12 חולים בקבוצה ב’ (0.9%) וללא מקרי שבץ/TIA בקבוצה ג’.

שיעור הסיבוכים המג’וריים היה דומה בשלוש הקבוצות, ללא הבדל מובהק בין הקבוצות: שכיחות דימומים מג’וריים עמדה על 0.4%, 0.8% ו-0.4%, בהתאמה (p>0.05) ושיעור התפליטים הפריקרדיאליים עמד על 0.4%, 0.8% ו-0.5%, בהתאמה (p>0.05).

החוקרים מסכמים וכותבים כי בסדרת המקרים הנוכחית, המשך טיפול תרפויטי בקומדין במהלך אבלציה בצנתור לטיפול בפרפור פרוזדורים, עם שימוש בצנתר OIC, מפחיתים את הסיכון לאירועי שבץ או TIA סביב הפרוצדורה, ללא עליה משמעותית בסיכון לדימומים.

Circulation, published early online 1 June 2010

לידיעה ב-NELM

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Arthroplasty דווח על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בעלויות טיפול גבוהות יותר וסיכון מוגבר לסיבוכים ניתוחיים, כולל שבר סביב מפרק תותב ועירויים, בהשוואה לניתוח קונבנציונאלי להחלפת מפרק הירך. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שכלל נתונים אודות כ-1.2 מיליון חולים (גיל […]

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה