קרדיולוגיה

עדכון בנוגע לחשיבות Candesartan בטיפול ביתר לחץ דם והפחתת הסיכון הקרדיווסקולארי (Integrated Blood Pressure Control)

Candesartan (אטאקנד), השייך למשפחת חסמי הקולטנים ל-Angiotensin II, הוכח כטיפול יעיל יותר כנגד יתר לחץ דם, בהשוואה לתרופות אחרות ממשפחת ARB (Angiotensin II Receptor Blockers), דוגמת Losartan (לוטן).

יתר לחץ דם הינה המחלה הקרדיווסקולארית השכיחה ביותר במבוגרים ומהווה גורם סיכון מג’ורי לתחלואה ותמותה קרדיווסקולארית וצרברווסקולארית ברחבי העולם. הטיפול ביתר לחץ-דם מוביל לירידה בתחלואה ובתמותה קרדיווסקולארית בעקבות הפחתת לחץ הדם.

לציר RAAS (Renin-Angiotensin-Aldosterone) מעורבות בפתופיזיולוגיה של יתר לחץ דם המבוססת על ייצור Angiotensin II (מכווץ כלי דם פוטנטי), גירוי להפרשת אלדוסטרון ועלייה בהפעלה הסימפתטית. חסמי קולטן ל-Angiotensin II דוגמת Candesartan משפיעים על המערכת ע”י חסימת הפעלת קולטנים ל-Angiotensin I.

מספר מחקרים קליניים חשובים בחנו את היעילות של Candesartan מול פלסבו, תרופות נגד יתר לחץ דם, או תרופות אחרות החוסמות את ציר RAAS לאיזון יתר לחץ דם והפחתת גורמי סיכון קרדיווסקולאריים מרכזיים דוגמת מיקרואלבומינוריה, אי-ספיקת לב, רטינופתיה ועובי CIMT (Carotid Intima-Media Thickness).

להלן ממצאי המחקרים העיקריים בנושא:

·         מנתוני מחקר DIRECT, בו נערכה השוואה בין Candesartan ופלסבו בחולים סוכרתיים, להערכת היארעות והתקדמות רטינופתיה סוכרתית לא הודגמה השפעה משמעותית של הטיפול.

·         במחקר MITEC, בו נערכה השוואה בין Candesartan ו-Amlodipine בחולים עם יתר לחץ דם וסוכרת הודגמה ירידה דומה בהתקדמות CIMT.

·         מנתוני CHARM שהשווה בין Candesartan ופלסבו בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה נמוך (מתחת ל-40%) תועדה ירידה בשיעורי התחלואה והתמותה הקרדיווסקולאריים. בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה של מעל 40% תועדה השפעה מתונה למניעת אשפוזים עקב אי-ספיקת לב.

·         ממחקר RESOLVED עולה יתרון לשילוב Candesartan עם Enalapril בהפחתת רימודלינג של החדר השמאלי.

·         במחקר SCOPE נערכה השוואה בין Candesartan ופלסבו בקשישים עם יתר לחץ דם ותפקוד קוגניטיבי שמור והודגמה ירידה באירועים קרדיווסקולאריים ותפקוד קוגניטיבי שמור.

·         מחקר ACCESS הדגים ירידה בשיעור האירועים הוסקולאריים ובשיעורי התמותה לאחר 12 חודשים בקרב מטופלים ב- Candesartan, בהשוואה למטופלי פלסבו.

·         במחקר CASE-J שהשווה בין Candesartan ו-Amlodipine להערכת ירידה בהיארעות תמותה ותחלואה קרדיווסקולארית לא הודגם הבדל מובהק בין Candesartan ו-Amlodipine.

מהמחקרים עולה כי Candesartan הינו טיפול הנסבל היטב ובעל יעילות כנגד יתר לחץ דם. בנוסף, Candesartan מביא להפחתת מיקרואלבומינוריה בחולי סוכרת מסוג 2, מונע התקדמות CIMT, ועשוי לסייע במניעת רטינופתיה סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2.  הטיפול התרופתי מפחית אירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם אי-ספיקת לב שאינם יכולים לסבול את הטיפול במעכבי ACE, וכאשר ניתן בשילוב עם מעכבי ACE לחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד.

יש נתונים לפיהם ייתכן ויש תועלת ל- Candesartan בחולים עם שבץ חד ולמניעת אירועי שבץ בקשישים עם יתר לחץ דם.

לאור זאת, Candesartan הינו טיפול תרופתי אטרקטיבי כנגד יתר לחץ דם, עם תועלת נוספת במניעת פגיעה באיברי מטרה והפחתת סיבוכים קרדיווסקולאריים וצרברווסקולאריים.

Integrated Blood Pressure Control; Volume 2010:3 Pages 45 55

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • פעילות מחלה נמוכה לאורך זמן בחולי לופוס מלווה בסיכון מופחת לפגיעה באיברי מטרה והתלקחויות (The Lancet Rheumatology)

    פעילות מחלה נמוכה לאורך זמן בחולי לופוס מלווה בסיכון מופחת לפגיעה באיברי מטרה והתלקחויות (The Lancet Rheumatology)

    פעילות מחלה נמוכה לאורך זמן בחולי לופוס ( Lupus Low Disease Activity State, או LLDAS) או הפוגה ממושכת לאורך שלושה חודשים מלווה בסיכון מופחת משמעותית לפגיעה באיברי מטרה והתלקחויות בחולי לופוס, כאשר פעילות מחלה נמוכה לאורך פרק זמן ארוך יותר מלווה בירידה גדולה עוד יותר בסיכון לסיבוכים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת […]

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם אבחנה של היפראלדוסטרוניזם ראשוני, כאשר זוהה קשר הדוק בין הפרעת הנשימה בשינה ובין היפרפילטרציה כלייתית. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השכיחות של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני ולהעריך את […]

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה