אנמיה מעלה את הסיכון לתמותה לאחר PCI (מתוך Am J Cardiol)

אנמיה מעלה את הסיכון לדימום ותמותה לאחר PCI (Percutnaeous Coronary Intervention) בעקבות STEMI (ST-segment Elevation Myocardial Infarction), כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו ב-American Journal of Cardiology. יתרה מזאת, ההשפעה של אנמיה הייתה בולטת יותר בגברים.

החוקרים ערכו ניתוח פוסט-הוק של נתונים אודות 3153 משתתפים במחקר HORIZONS-AMI, שעברו PCI ראשוני עקב STEMI. הניתוח התמקד בהשפעת אנמיה על התוצאות.

מטרת המחקר המקורי הייתה לערוך השוואה בין Bivalirudin בלבד ובין UFH (Unfractionated Heparin) עם מעכב GPIIb/IIIa, שניתנו לפני הפרוצדורה. בתחילת המחקר, 10.5% מהחולים אובחנו עם אנמיה.

Bivalirudin הפחית את שיעורי התמותה מכלל הסיבות ושיעורי התמותה הלבבית, וכן את שיעורי הדימום המג’ורי, בשיעור של פי שתיים, בהשוואה לשילוב הפרין עם מעכב GPIIb/IIIa אך רק בחולים ללא אנמיה. בחולים עם אנמיה, לא תועדה אותה תועלת בעקבות מתן Bivalirudin.

בחולים עם אנמיה תועד סיכון גבוה יותר מפי שתיים לדימום מג’ורי בתוך 30 ימים (13.5% לעומת 6.7%,  p<0.0001) ובתוך שנה אחת (14.8% לעומת 7.2%, p<0.0001). מניתוח רב-משתנים עולה כי הקשר הנ”ל לא היה תלוי במין החולה.

אולם, מין החולה השפיע על הסיכון לתמותה בחולים אנמיים. בגברים עם אנמיה תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר משמעותית לאחר 30 ימים (4.6% לעומת 1.8% בגברים ללא אנמיה, p<0.003) ולאחר שנה אחת (8.9% לעומת 3.0%,  p<0.0001). אך בנשים עם ובלי אנמיה, בהתאמה, לא תועדה עלייה מובהקת בסיכון, עם שיעורי תמותה של 5.3% לעומת 3.6% לאחר 30 ימים ו-7.5% לעומת 5.9% לאחר שנה אחת.

מניתוח רב-משתנים עלה כי אנמיה ניבאה באופן בלתי-תלוי את התמותה מכלל הסיבות לאחר שנה אחת, בגברים בלבד, ולא בנשים.

בחולים עם אנמיה תועדו שיעורי שבץ גבוהים יותר לאחר שבץ, אך אנמיה לא הייתה קשורה לסיכון לאוטם חוזר, תרומבוזיס בתומכן או TVR (Target Vessel Revascularization).

החוקרים מוסיפים כי בחולים עם אנמיה קיים סיכון גבוה יותר לסיבוכי דמם עקב טיפול תרופתי ופרוצדורות המשמשות לטיפול בהתקף לב. לכן חשוב לטפל באנמיה באוכלוסייה הכללית, ובחולים עם התקף לב לבחור בפרוצדורות ותרופות המונעות דימום, במטרה להגדיל ככל הניתן את סיכויי ההישרדות.

Am J Cardiol 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה