דיאטה מועשרת ב- stanol מורידה רמות LDL (מתוך J Am Diet Assoc)

ממחקר חדש עולה, כי דיאטה מועשרת ב- stanol יכולה להוריד רמות LDL בחולים, המקבלים מינון אופטימלי של סטטינים.

כאשר מנסים להגיע לרמות מטרה של כולסטרול, על הרופאים לשקול התערבות מוגברת באורח החיים (בנוסף לטיפול בסטטינים), והוספת stanol לדיאטה, עם המלצה למעקב ע”י תזונאית.

לדעת החוקרים, התערבות באורח החיים (ש- stanol מהווה חלק ממנה) אינה נדחקת במידה מספקת בשגרת הפרקטיקה הקלינית העמוסה של הרופאים.

מטרת המחקר הייתה לבדוק האם דיאטה מועשרת ב- stanol יכולה להוריד ריכוזי כולסטרול בפלזמה בחולים עם היפרליפידמיה ראשונית, המקבלים מינון מקסימאלי של סטטינים במשך 6 חודשים לפחות.

קבוצת התערבות של 11 חולים, קיבלה stanol מושתל בתוך מרגרינה בשילוב עם התערבות תזונתית להורדת שומנים, בעוד ש-9 חולים קיבלו מרגרינה ללא stanol ועלון עם הנחיות לתזונה נכונה.

רמות LDL בפלזמה צנחו ב- 15.6% בקרב החולים עם התזונה המועשרת ב- stanol בעוד שבקבוצת הביקורת נצפתה ירידה של 7.7% בלבד.

שתי הקבוצות הראו ירידה משמעותית (אך ללא הבדל ביניהן) ברמות ApoB בפלזמה.

לא נצפו במהלך המחקר שינויים משמעותיים ברמות טריגליצרידים, משקל גוף ממוצע, היקף מותניים או מסת שומן בגוף- בשתי הקבוצות.

התערבות מאומצת בתזונה בתוספת stanol מביאה להפחתה קלינית משמעותית ב- LDL בחולים המקבלים טיפול אופטימלי בסטטינים, בהשוואה לחולים דומים המטופלים בסטטינים, המקבלים טיפול סטנדרטי בלבד.

stanol ככל הנראה אינו משפיע על ליפידמיה לאחר ארוחה, שהיא גורם סיכון חשוב לטרשת עורקים. לכן יש צורך בהתערבות נוספת לוויסות ליפידמיה שלאחר ארוחה.

החוקרים מאמינים כי דיאטה ים-תיכונית היא מומלצת, שכן היא מתאימה היטב לאורח חיים בריא, וכן משפרת ליפידמיה שלאחר ארוחה.

J Am Diet Assoc 2006;106:1564-1569

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה