קפה עשוי להפחית את הסיכון למחלת לב בנשים (Am J Clin Nutr)

על-פי תוצאותיו של מחקר שבו נערך מעקב אחר יותר מ-41,000 נשים במהלך 15 שנים, נראה ששתית קפה מפחיתה את הסיכון למחלת לב.

החוקרים כותבים כי קפה הוא מקור עיקרי לאנטי-אוקסידנטים וכי טרם נחקר הקשר בין צריכת קפה לבין הסיכון לתמותה בשל מחלות הקשורות לדחק דלקתי או חימצוני.

למחקר גויסו 41,836 נשים לאחר המנופאוזה, בגילאי 55-69 שנים בעת תחילת המחקר, ונערך אחריהן מעקב לאורך 15 שנים. החוקרים שללו את השתתפותן של נשים שסבלו ממחלת לב, סרטן, סוכרת, קוליטיס, ושחמת כבד בעת תחילת המחקר, כך שנותרו 27,312 נשים, כלומר 410,235 שנות-אדם של מעקב, עם 4265 מקרי פטירה. נקודת הסיום העיקרית של מהחקר היתה תמותה בשל מחלה ספציפית.

המודל המותאם שנבנה מעיד כי, בדומה לקשר בין צריכת קפה ותמותה כללית, ערכי ה-HR לתמותה קרדיווסקולרית עמדו על 0.76 (עם 95%CI, 0.64 – 0.91) בצריכה של 1-3 כוסות ליום, על 0.81 (עם 95%CI, 0.66 – 0.99) בצריכה של 4-5 כוסות ליום, ועל 0.87 (עם 95%CI, 0.69 – 1.09) בצריכה של 6 ומעלה כוסות ליום. עבור תמותה בשל מחלות דלקתיות עחרות, ערכי ה-HR עמדו על 0.72 (עם 95%CI, 0.55 – 0.93) בצריכה של 1-3 כוסות ליום, על 0.67 (עם 95%CI, 0.50 – 0.90) בצריכה של 4-5 כוסות ליום, ועל 0.68 (עם 95%CI, 0.49 – 0.94) בצריכה של 6 ומעלה כוסות ליום.

החוקרים כותבים כי צריכת קפה, מקור עיקרי לאנטי-אוקסידנטים בתזונה, עשויה לעכב דלקת וכך להקטין את הסיכון למחלת לב ומחלות דלקתיות אחרות בנשים לאחר המנופאוזה.

מגבלות המחקר כוללות סיבתיות הפוכה אפשרית וגורמי בלבול שאריתיים.

החוקרים מסכמים כי הממצאים עקביים לאור ההשפעה המגוננת של צריכת 1-3 כוסות קפה ליום על שיעור התמותה הכללי ועל שיעור התמותה בשל מחלת לב ומחלות דלקתיות אחרות. הם מציינים כי במידה ויוכח כי הגורם סיבתי, ההשלכות עצומות שכן קפה הינו המשקה השני מבחינת שיעור צריכה בעולם כולו.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה