צריכת קפאין עלולה להגביר את הסיכון לאוטם בשריר הלב (JAMA)

אינדיבידואלים בעלי האלל  CYP1A2*1F (*1F), הקשור למטבוליזם איטי של קפאין בגוף, נמצאים בסיכון מוגבר לפתח אוטם בשריר הלב (MI) לא פאטאלי מצריכת קפאין בקפה.

קפה הינו הגורם העיקרי לקפאין אשר עובר מטבוליזם ע”י הציטו-כרום הפולימורפיP450 1A2 (CYP1A2).

באינדיבידואלים הומוזיגוטים לאלל  CYP1A2*1A מתבצע מטבוליזם מהיר לקפאין, כאשר בנושאים את הווריאנט CYP1A2*1F מתבצע מטבוליזם איטי.

במחקר מקרה – ביקורת, הושוו 2014 מקרים של מטופלים עם אוטם ראשוני לא פאטאלי בשריר הלב ל- 2014 נבדקים בקבוצת הביקורת המותאמים מבחינת גיל, מין ואזור מגורים.

הנבדקים בשתי הקבוצות אובחנו מבחינה גנטית (ע”י PCR) ונתבקשו למלא שאלון בנוגע להרגלי התזונה ע”מ שאפשר יהיה להעריך את צריכת הקפה שלהם.

האלל *1F, האיטי, נמצא ב- 55% מנבדקי המקרה וב- 54% מנבדקי הביקורת.

רק בנושאים אלל זה נמצא קשר בין צריכת קפה ובין הסיכון המוגבר ל- MI, מה שמרמז על כך שהקפה הינו גורם חשוב במשוואה.

לדיווח במדסקייפ

JAMA 2006;295:1135-1141

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה