קרדיולוגיה

התחלה בביצוע פעילות גופנית, אפילו בשלב מאוחר בחיים, מפחיתה את הסיכונים הקרדיווסקולרים (Diabetes Care)

חוקרים קנדיים מדווחים כי כניסה לשגרה של פעילות גופנית, אפילו בשלב מאוחר בחיים, מפחית את שיעור התפתחותם של גורמי סיכון מטבוליים למחלה קרדיווסקולרית.

החוקר הראשי, ד”ר Petrella, מסביר בראיון כי הצעד הבא יהיה ליישם את הממצאים בקרב קהילות אוכלוסיה נרחבות יותר.

בעיקר בדקו החוקרים את השפעותיו של אימון גופני קבוע על התפתחותם של מרקרים מטבוליים המעידים על מחלה קרדיווסקולרית. במחקר השתתפו שתי קבוצות של נבדקים מבוגרים בריאים בגילאי 55-75 שנים.

קבוצה אחת החלה בפעילות גופנית קבועה ומפוקחת והקבוצה השניה שימשה קבוצת ביקורת. רמות הכושר הגופני בתחילת המחקר נמצאו דומות בשתי הקבוצות.

כעבור 10 שנים, נמצאו בידי החוקרים נתונים מלאים אודות 161 נבדקים מהקבוצה הראשונה ואודות 136 נבדקים מהקבוצה השניה. פרישה מהמחקר התרחשה בעיקר בשל כשלון לדבוק בתוכנית האימונים בקבוצת המחקר ובשל בריאות גופנית ירודה בקבוצת הביקורת.

בנבדקים בקבוצת הביקורת נמצאה עליה גבוהה יותר באופן מובהק באי-התקינויות המטבוליות, בהשוואה לנבדקים שביצעו פעילות גופנית. בנבדקים שביצעו פעילות גופנית נמצאה עליה בשיעור של 3.5% ברמות הכושר הגופני לעומת ירידה בשיעור של 13.8% שנמצאה בקבוצת נבדקי הביקורת.

בקרב נבדקי הביקורת נמצאה גם סבירות גבוהה יותר לקבלת תוצאה חיובית בבדיקת א.ק.ג. במאמץ או בבדיקת הסימפטומים (32%) לעומת הנבדקים שביצעו פעילות גופנית (10%). בקרב נבדקי קבוצת הביקורת נמצאו גם יותר מקרי קו-מורבידיות.

בסך-הכל, ב-11% מהנבדקים שביצעו פעילות גופנית וב-28% מנבדקי קבוצת הביקורת התפתח הסינדרום המטבולי בתוך 10 שנים. בקבוצת הפעילות הגופנית, נמצא מספר קטן באופן מובהק סטטיסטית של של מרקרים מטבוליים בקרב הנבדקים שרמת הכושר הגופני שלהם עלתה מרמה נמוכה לרמה בינונית עד גבוהה, בהשוואה לנבדקים שרמת הכושר הגופנית שלהם נותרה נמוכה או פחתה.

החוקר הראשי מסכם לאור הממצאים כי הפתרון המתאים ביותר הוא שמרפאות הרפואה הכללית, הבאות במגע עם אוכלוסיות המצויות בסיכון למחלה קרדיווסקולרית, יקחו חלק בתהליך התערבות כזה באורח חיי החולים.


Diabetes Care 2005;28:694-701.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה