אלרגיה

“מחקר האבק העולמי” מצביע על ירידה בתדירות ניקיון הבית לאחר מגיפת הקורונה (הודעת חברת Dyson)

חברת Dyson פרסמה השבוע את התוצאות של מחקר האבק העולמי השנתי, החוקר את הרגלי הניקיון, דפוסי ההתנהגות לגבי אבק ביתי והשפעתו על הבריאות.

צוות המיקרוביולוגים של Dyson ניתח חלקיקים מגודל של 70 מיקרון – רוחב שיער אדם – ועד 0.1 מיקרון, בגודל של וירוס. המעבדות של Dyson גם חוקרות את קרדית האבק ולומדות עוד על האלרגנים שלה. הודות למחקר נרחב, יכולים מהנדסי Dyson להמשיך ליצור טכנולוגיות חדשות לשאיבת אבק, זאת כדי להתמודד טוב יותר עם התנאים העומדים בפניהם בעולם האמיתי.

 

במחקר האבק העולמי, בו השתתפו השנה למעלה מ-30,000 אנשים מ-39 מדינות, ולראשונה גם ישראל נכללה במחקר, נמצא כי חלה ירידה בתדירות הנקיון הביתי אחר מגפת הקורונה. 60% מהנשאלים מודים שהם מנקים רק כאשר הם רואים אבק או לכלוך גלוי – נתון אשר עלה ב-20% מאז השנה שעברה. בנוסף, רק 41% טוענים שיש להם לוח זמנים קבוע לניקיון הבית, נתון אשר ירד ב-15% מאז השנה שעברה, מה שמצביע על כך שאנחנו הופכים פחות ממושמעים בכל הנוגע לניקיון. בישראל, 51% מהנשאלים ציינו כי הם מנקים בצורה תגובתית, זאת אומרת כאשר הבית מאובק בצורה מובחנת, לעומת 35% מהישראלים המנקים כחלק משגרת היום יום. 37% מהישראלים מנקים את הבית כדי להבטיח שבני הבית יישארו בריאים, לעומת 13% שמנקים למען חיטוי של הבית. בנוסף, בישראל נוטים הרבה פחות לנקות מאחורי האסלה ומתחת למיטה על בסיס קבוע ורק 1 מכל 2 אנשים בישראל מקפיד על ניקוי מצעים על בסיס קבוע- נתון נמוך בהשוואה למדינות האזור (68%).

“נגיף הקורונה הדגיש את הצורך בניקוי קבוע כדי לשמור על בתים בריאים”, אמרה מוניקה סטוצ’ן, מדענית מחקר במיקרוביולוגיה ב- Dyson. “העלייה המשמעותית הזו במספר האנשים המנקים רק כשהם מזהים אבק גלוי היא סיבה לדאגה, שכן חלקיקי אבק רבים – כולל חיידקים, צואת קרדית האבק ואבקה – הם בגודל מיקרוסקופי ואינם נראים לעין בלתי מזוינת”.

הבנה גלובלית של אבק

המחקר של Dyson מגלה שהמודעות לרכיבי האבק המצוי בבתים נמוכה. ל-55% ממשקי הבית בעולם יש מישהו שמושפע מאלרגיות, אך מעטים מאוד מודעים לנוכחותם של מעוררי אלרגיה נפוצים באבק. רק 33% מהנשאלים היו מודעים לכך שאבקה יכולה להימצא באבק שלהם ורק 32% ידעו על נוכחות פוטנציאלית של צואת קרדית האבק.

בישראל המודעות להימצאות וירוסים באבק היא נמוכה במיוחד – רק 25%. מבין המדינות שנבדקו במחקר, ישראל, ביחד עם בדנמרק (28%) ושבדיה (24%), הראתה את המודעות הנמוכה ביותר.

סביבה בריאה היא הסיבה העיקרית שאנשים בעולם רוצים לנקות את ביתם מאבק. בעוד שאנשים רבים מניחים שאם ניקו אבק ולכלוך על פני השטח אז הבעיה נפתרת, אבל ניקוי אבק הוא חסר טעם ללא סינון יסודי. שואבי אבק רבים המשחררים חלק ממה שהם קולטים בחזרה לאוויר בשל  פילטרים גרועים או אטמים רופפים. ב- Dyson מודעים  לתפקידו החיוני של שואב אבק בלכידת אבק בתוך המכשיר והוצאת אוויר נקי יותר, באמצעות מערכת הסינון שלו; לפי עיצוב הפילטר, מסלולי זרימת האוויר ואיטום המכשיר. אלו פועלים יחדיו כדי להבטיח שהאבק שנשאב לא ייפלט בחזרה לאוויר.

מחקר האבק של Dyson מגלה שהמודעות לפילטרים היא נמוכה, ולמרות שהיא הפכה למילת באז במהלך הקורונה, רק 1 מתוך 4 מחשיבים את עצמם כמודעים לסינון (High Efficiency Particulate Air) HEPA.

פילטר HEPA לעומת מוצר HEPA

טעות נפוצה היא שכל מכשיר המצוייד במסנן HEPA הופכת אותה למוצר HEPA. לפי ASTM, מכון תקנים מוביל בעולם, לא מספיק שרק הפילטר הסופי יהיה בדרגת HEPA; כל  פילטר ואטם בודדים בכל המכשיר חייבים להיות בדרגת HEPA כדי שהוא ייחשב למוצר HEPA. חלק מהחברות בתחום טוענות שהן משתמשות בפילטר HEPA, אך הם נמצאים במכשירים אשר אינם אטומים כראוי, מה שמאפשר לאוויר מלוכלך לעקוף את הפילטר ולצאת חזרה לחדר. אחרים עורכים את הבדיקות שלהם תוך התמקדות רק בביצועי הפילטר, לא בכל המכשיר, אך ביצועי הסינון של כל מוצר הם אינטראקציה של כל חלקיו והמערכות שלו. הם חייבים להיות מתוכננים ולהיבחן יחדיו כדי להשיג את הפוטנציאל המרבי.

בישראל, 21% מהנשאלים היו מודעים לסינון מסוג HEPA, בדומה לממוצע העולמי העומד על 1 מכל 5 אנשים, כאשר המדינות המובילות במודעות ל-HEPA הן פינלנד וצ’כיה.

מהנדסי Dyson השקיעו ב 30 השנים האחרונות בפיתוח מסננים ואטמים בכדי לוודא את לכידת האבק שניתן לראות, וכן את האבק שלא ניתן לראות. שואבי האבק האלחוטיים ומסנני האוויר של Dyson אטומים לחלוטין ומצוידים במערכת סינון מתקדמת הכוללת חמישה שלבים ללכידת חלקיקים של עד 99.99% מהחלקיקים הקטנים עד 0.1 מיקרון.

“אנו מקווים שמחקר האבק הגלובלי האחרון שלנו ימשיך לעודד אנשים לחשוב על מה יכול להימצא באבק ביתי, וכיצד זה עשוי להשפיע על רווחתם של האנשים במשק הבית שלהם. הדרך הטובה ביותר להסיר אבק היא באמצעות שואב אבק עם טכנולוגיית סינון ואיטום יעילה, על מנת להבטיח שכל מה שאתה שואב יישאר כלוא ולא ייפלט חזרה.” מוניקה סטוצ’ן, מדענית מחקר במיקרוביולוגיה ב- Dyson.

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ההשפעה של הפרעות נשימה בשינה על איזון אסמה בילדים (Resp Med)

    ההשפעה של הפרעות נשימה בשינה על איזון אסמה בילדים (Resp Med)

    בילדים עם אסתמה הפרעות נשימה בשינה עשויות לפגוע במאמצים לאזן את מחלת הריאות ובאיכות החיים של הילדים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Respiratory Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בילדים, אסמה והפרעות נשימה בשינה עלולות לפגוע באיכות החיים של החולים, כאשר הפרעות הנשימה בשינה עלולות להקשות על איזון מחלת הריאות. מטרת המחקר […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

  • ההשפעה של Dupilumab על התקדמות המצעד האטופי בילדים עם אטופיק דרמטיטיס (J Am Acad Dermatol)

    ההשפעה של Dupilumab על התקדמות המצעד האטופי בילדים עם אטופיק דרמטיטיס (J Am Acad Dermatol)

    בילדים עם אטופיק דרמטיטיס תחת טיפול ב- Dupilumab (דופיקסנט) ייתכן סיכון מופחת להתקדמות מצעד אטופי (Atopic March), המוגדר כהתפתחות אסתמה או נזלת אלרגית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי התבסס על נתונים מרשת US Collaborative Network והתמקד בילדים עד גיל 18 שנים עם שתי […]

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות Bimekizumab בחולים עם הידראדניטיס ספורטיבה (The Lancet)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות Bimekizumab בחולים עם הידראדניטיס ספורטיבה (The Lancet)

    מנתונים חדשים משני מחקרים בשלב 3 שפורסמו בכתב העת The Lancet עולות תוצאות התומכות ביעילות ובטיחות Bimekizumab (בימזלקס) להפחתת מספר אבצסים ונודולים דלקתיים בחולים עם הידראדניטיס ספורטיבה בדרגה בינונית-עד-חמורה. להערכת היעילות והבטיחות של Bimekizumab, אנטגוניסט של IL-17A ו-IL-17F, בחולים עם הידראדניטיס ספורטיבה, החוקרים ערכו שני מחקרים בשלב 3 שארכו 48 שבועות, מחקר BE HEARD I […]

  • פיגמנטים של איפור קבוע עלולים להוביל לדלקת עור אלרגית במגע (J Am Acad Dermatol)

    פיגמנטים של איפור קבוע עלולים להוביל לדלקת עור אלרגית במגע (J Am Acad Dermatol)

    פיגמנטים בדיו איפור קבוע כוללים פיגמנטים שנקשרו עם התפתחות דלקת עור אלרגית במגע, אך היכולת לזהות אלרגיות אלו בחולים היא מוגבלת, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בעוד שהפוטנציאל האלרגני של פיגמנטים בקעקועים מסורתיים תועד בעבר, אין מידע רב אודות הפיגמנטים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי התחייב להליך בחינה מהירה של Dupilumab לטיפול במתבגרים עם סינוסיטיס כרונית ופוליפים באף (מתוך הודעת חברות Regeneron Pharmaceuticals ו-Sanofi)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי התחייב להליך בחינה מהירה של Dupilumab לטיפול במתבגרים עם סינוסיטיס כרונית ופוליפים באף (מתוך הודעת חברות Regeneron Pharmaceuticals ו-Sanofi)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) קיבל את הבקשה לבחינה מהירה (Priority Review) להרחבת ההתוויה למתן Dupilumab (דופיקסנט) למתבגרים עם סינוסיטיס כרונית עם פוליפים באף, כך על-פי הודעה של חברת התרופות. המומחים מסבירים כי כיום אין תרופות המאושרות ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי למתבגרים בגילאי 12-17 שנים עם סינוסיטיס כרונית, מחלה העלולה להוביל […]

  • צריכת קפה מלווה בשכיחות נמוכה יותר של הגבלה בזרימת האוויר בנשים לאחר-מנופאוזה (Respir Investig)

    צריכת קפה מלווה בשכיחות נמוכה יותר של הגבלה בזרימת האוויר בנשים לאחר-מנופאוזה (Respir Investig)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Respiratory Investigation עולה כי צריכת קפה מלווה בשיעורים נמוכים יותר של הגבלה בזרימת האוויר בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מספר מחקרים קודמים הצביעו על קורלציה אפשרית בין מנופאוזה והגבלה בזרימת האוויר. עם זאת, אין מידע רבו אודות נוכחות גורמים מגנים בנשים לאחר-מנופאוזה. לאור זאת, מטרת המחקר הנוכחי […]

  • הנציבות האירופית קבעה אישור שיווק Bimekizumab לטיפול בהידראדניטיס סופורטיבה (מתוך הודעת ה-EMA)

    הנציבות האירופית קבעה אישור שיווק Bimekizumab לטיפול בהידראדניטיס סופורטיבה (מתוך הודעת ה-EMA)

    הנציבות האירופית (European Commission) העניקה אישור שיווק ל- Bimekizumabלטיפול במבוגרים עם הידראדניטיס סופורטיבה בדרגה בינונית-עד-חמורה. בעקבות חוות הדעת החיובית של ועידת CHMP (או Committee for Medicinal Products for Human Use) של סוכנות התרופות האירופית, אישור השיווק של Bimekizumab מיועד למבוגרים עם הידראדניטיס סופורטיבה בדרגה בינונית-עד-חמורה עם עדות לתגובה לא-מספקת לטיפול סיסטמי קונבנציונאלי כנגד הידראדניטיס סופורטיבה. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה