אלרגיה

נוקלה (מפוליזומאב) שיפרה את השליטה באסתמה שאינה מאוזנת בקרב מטופלים הנוטלים קסולייר (אומליזומאב) -הודעת GSK

הודעת GSK

במחקר רפואי נצפו תוצאות חיוביות בקרב מטופלים עם אסתמה אאוזינופילית חמורה שאינה מאוזנת עם טיפול באומליזומאב כאשר הטיפול הוחלף למפוליזומאב במסגרת מחקר open label עם זרוע אחת

חברת GlaxoSmithKline plc הציגה תוצאות חיוביות ממחקר ה- OSMO בקונגרס המשותף לאקדמיה האמריקאית לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה (AAAAI, American Academy of Allergy, Asthma & Immunology ) ולארגון האלרגיה העולמי (WAO, World Allergy Organization ) שהתקיים באורלנדו. התוצאות הראו כי מטופלים עם אסתמה חמורה שאינה מאוזנת למרות טיפול בקסולייר (אומליזומאב) ושמתאימים לטיפול בנוקלה (מפוליזומאב), חוו שיפור באיזון האסתמה כאשר הטיפול הוחלף למפוליזומאב.

OSMO הוא מחקר open label, עם זרוע אחת, שחקר האם מטופלים שקיבלו אומליזומאב (תרופה ביולוגית המכוונת ל-IgE אצל מטופלים עם רגישות אלרגית) במשך שנתיים וחצי בממוצע והמשיכו לסבול מאסתמה חמורה בלתי מאוזנת, השיגו איזון טוב יותר של האסתמה לאחר מעבר לטיפול במפוליזומאב (תרופה ביולוגית המכוונת ל-IL-5 למטופלים עם אסתמה אאוזינופילית חמורה). במחקר, הועברו 145 מטופלים שתועדו כמי שחוו לפחות 2 החמרות של האסתמה במהלך השנה שלפני הגיוס, ישירות לטיפול במפוליזומאב ללא תקופת  Wash out , והיו במעקב במשך 32 שבועות. במחקר זה נערכה השוואה בין הנתונים על מפוליזומאב לבין ערכי הבייסלין לפני המנה הראשונה, אלא אם כן צוין אחרת:



  • הגיעה ל- primary end point של  שליטה באסתמה עם שיפורים משמעותיים מבחינה קלינית, כפי שהוערך באמצעות שאלון איזון אסתמה (ACQ-5), עם שינוי ממוצע מהbaseline  של 1.45- בשבוע 32


  • הגעה לכל מדדי Secondary and other key endpoints:

      שיעור אירועי ההחמרות המצריכות סטרואידים במתן דרך הפה ירד ב-64% לעומת 12 החודשים הקודמים ( 3.26 ל- 1.18 )

      שיעור אירועי ההחמרות המצריכות ביקור בחדר מיון או אשפוז ירד ב- 69% לעומת 12 החודשים הקודמים ( 0.63 ל- 0.19 )

      שיפור בתפקוד הריאות (FEV1 לפני מרחיב סמפונות) של 159 מ”ל לעומת baseline

      שיפור באיכות החיים, כפי שהוערך באמצעותSGRQ  – (19- יחידות, בהשוואה ל-  MCID -4.0)  לעומת baseline 

      ירידה באאוזינופילים בדם של כ-80% עד שבוע 4 (לעומת baseline ), שנשמרה עד שבוע 32

      פרופיל הבטיחות תאם לפרופיל הידוע של הטיפול

קן צ‘פמן (Ken Chapman ), פרופסור לרפואה באוניברסיטת טורונטו וחוקר במחקר OSMO אמר: “המטופלים שהשתתפו במחקר זה סבלו מתסמיני אסתמה מטרידים מדי יום ולעתים קרובות נזקקו לגישה לטיפול חירום כאשר תסמיני האסתמה שלהם החמירו בצורה משמעותית. כמו מטופלים דומים רבים אחרים, היו להם הן מאפיינים אאוזינופיליים והן מאפיינים אלרגיים, כך שהתאימו לקבלת טיפול באומליזומאב או במפוליזומאב. OSMO הראה לנו כי כאשר מטופלים אלו נותרו בלתי מאוזנים עם טיפול באומליזומאב ולאחר מכן הועברו לטיפול במפוליזומאב, הם חוו שיפורים משמעותיים – פחות תסמינים, תפקוד ריאות טוב יותר, שיפור באיכות החיים הקשורה לאסתמה ופחות אירועי החמרות. מחקר זה הוא תוספת רבת ערך להבנתנו כיצד לטפל בחולים באמצעות טיפולים ביולוגיים”.

בתקציר/פוסטר נוסף שהוצג בקונגרס המשותף של AAAAI/WAO ,  pooled, post- hoc meta- analysis של נתונים ממחקרי MENSA ו-MUSCA הראתה כי מפוליזומאב מביאה לשיפורים בתפקוד הריאות אצל מטופלים עם אסתמה אאוזינופילית חמורה, כפי שנמדד על פי morning peak expiratory flow (AM PEF ), בהשוואה לפלצבו. שיפורים מוקדמים נראו בשבוע הראשון ונמשכו עד תום תקופת התצפית: השינוי הממוצע ב-AM PEF בשבוע הראשון היה 10 ליטר/דקה בקבוצת המפוליזומאב, בהשוואה ל-2 ליטר/דקה בקבוצת הפלצבו, ובסוף תקופת התצפית השינוי הממוצע ב-AM PEF היה 26 ליטר/דקה בקבוצת המפוליזומאב, בהשוואה ל-4 ליטר/דקה בקבוצת הפלצבו. הוכח כי שיפור זה גדול יותר בספירות אאוזינופילים גבוהות יותר.

ג‘ונתן סוויטינג (Jonathan Sweeting ), סגן נשיא בכיר ומנהלGlobal Respiratory Franchise , GSK , אמר: “חשוב שיהיו ראיות שיתמכו בהחלטות בעת מתן מרשם לטיפול נכון למטופל הנכון הסובל מאסתמה חמורה. קיימים נתונים התומכים בשימוש במפוליזומאב בקרב מטופלים עם אסתמה אאוזינופילית חמורה; ב-OSMO רצינו להבין כיצד לטפל בחולים המורכבים יותר המתאימים לטיפול באומליזומאב או במפוליזומאב. התוצאות שהוצגו היום מספקות ראיות התומכות בשימוש במפוליזומאב עבור מטופלים מתאימים שמחלתם אינה מאוזנת כראוי עם טיפול באומליזומאב. בנוסף, המטא-אנליזה שאנו מציגים, שהראתה שנוקלה יוצרת שיפור מוקדם הנשמר לאורך זמן בתפקוד הריאות לעומת פלצבו, היא ראייה נוספת התומכת ביעילותו של טיפול זה בקרב מטופלים עם אסתמה אאוזינופילית חמורה”.

על אודות מחקר OSMO

OSMO הוא מחקר בינלאומי, open label , עם זרוע אחת. הוא גייס מטופלים מגיל 12 ומעלה עם אסתמה אאוזינופילית חמורה שקיבלו אומליזומאב, אך לא השיגו איזון אופטימלי, על סמך ציון של 1.5 או יותר בשאלון איזון אסתמה ב- screening וב- baseline ושחוו לפחות שני אירועי החמרות במהלך 12 החודשים האחרונים. שאלון איזון האסתמה (ACQ-5 ) הוא כלי מתוקף, למילוי עצמי, המשמש רופאים כדי להעריך את איזון האסתמה ושינויים באיזון האסתמה. המטופלים נדרשו גם לספירת אאוזינופילים בדם היקפי של ≥ 150 תאים/מיקרוליטר בתחילת המחקר או של ≥ 300 תאים/מיקרוליטר ב- 12 החודשים האחרונים, על מנת להתאים לקבלת מפוליזומאב.

אודות המטא-אנליזה

מטא-אנליזה פוסט-הוק של נתונים משני מחקרים אקראיים, כפולי סמיות, מבוקרי פלצבו (MENSA ו-MUSCA ) על מפוליזומאב 100 מ”ג במתן תת-עורי כל  ארבעה שבועות (n=454 ) לעומת פלצבו (n=456 ) בקרב מטופלים עם אסתמה אאוזינופילית חמורה. כל המטופלים קיבלו מינון גבוה של קורטיקוסטרואידים בשאיפה (ICS ) ביחד עם תרופה מאזנת אחת לפחות, חוו לפחות שתי החמרות בשנה האחרונה והיו עם ספירת אאוזינופילים בדם של ≥ 150 תאים/מיקרוליטר בסינון או של ≥ 300 תאים/מיקרוליטר בשנה האחרונה. הניתוח העריך את השפעתה של מפוליזומאב על AM PEF על סמך הקריטריונים לכניסה למחקר ועל פי סף רמות האאוזינופילים. הנתונים נותחו באמצעות מודל מעורב עם מדידות חוזרות לשליטה במשתנים מסבירים (covariates ) מרובים.

אודות נוקלה (מפוליזומאב)

נוקלה היא טיפול ביולוגי מוביל בשוק עבור מטופלים עם אסתמה חמורה שתסמיניהם נובעים מדלקת הקשורה לרמה גבוהה מהנורמה של אאוזינופילים (סוג של תא דם לבן) בדם. כאשר רמת האאוזינופולים בדם תקינה, הם יכולים למלא תפקיד בהגנה על הגוף מפני זיהום, אך ייצור יתר עלול לגרום לדלקת באיברים וברקמות חיוניים, לעתים תוך גרימת נזק לצמיתות.

כאשר הדלקת מופיעה בריאות, היא עלולה להשפיע על דרכי האוויר ובכך להקשות על הנשימה ולהגדיל את תדירות ההחמרות או התקפי האסתמה. אף על פי שמנגנון הפעולה לא גובש לחלוטין, סבורים כי נוקלה פועלת באמצעות מניעת היקשרותו של הציטוקין IL-5 לקולטן שלו הנמצא על פני השטח של תאי אאוזינופילים, דבר שמוריד את רמות האאוזינופילים. תכנית הניסוי הקליני עד כה הראתה כי נוקלה מפחיתה באופן עיקבי אירועי החמרות, משפרת את איכות החיים של המטופלים ושומרת על ירידה ארוכת טווח במנות הסטרואידים הניטלים דרך הפה.

נוקלה 100 מ”ג מאושרת לשימוש כטיפול נוסף במטופלים עם אסתמה אאוזינופילית חמורה ב- 40 מדינות, כולל האיחוד האירופי, ארה”ב ויפן, והיא ניתנה במרשם ליותר מ- 18,000 מטופלים בארה”ב.

נוקלה היא סימן מסחרי של קבוצת החברות GSK .

בישראל נוקלה (זריקה תת-עורית במנה קבועה של 100 מ”ג של מפוליזומאב) מאושרת כטיפול נוסף לאסתמה אאוזינופילית חמורה ועמידה במטופלים מבוגרים. לסיכום מאפייני המוצר של נוקלה בישראל, בקרו באתר של משרד הבריאות:

לעיון במידע התרופתי של נוקלה באתר משרד הבריאות

מחויבותה של GSK למחלות נשימתיות

GSK עוסקת בפיתוח תרופות, גישות ותובנות חדשות וראשונות במעלה המובילות את ההבנה המדעית לניהול אסתמה

ו-COPD מזה כמעט 50 שנה. עם הסל הרחב ביותר של טיפולים לאנשים עם אסתמה ו-COPD , שהושקו בארבע השנים האחרונות, המספקים חמישה טיפולים חדשים בשאיפה במשאף יחיד ותרופה ביולוגית מובילה בשוק, התרופות שלנו מגיעות למטופלים הנכונים, עם הטיפולים הנכונים, מדי יום ביומו.

GSK פועלת ללא לאות להרחבת הידע וההבנה על מחלות נשימתיות, על מנת לעזור לענות על צרכים חסרי מענה ולשנות את הדרך שבה תרופות מפותחות. החברה מתמקדת ביישום המומחיות שלנו, כדי לזהות תובנות מדעיות חדשות ולגלות תרופות חדשות וחדשניות בתחומי המחלות של COPD , שבה אנו מגדירים גורמים יסודיים של המחלה כמטרות לתרופה; אסתמה ואסתמה חמורה, כדי לעבור ממניעה שניונית לשינוי ראשוני של המחלה; ופיברוזיס ריאתי אידיופתי ופגיעה אקוטית בריאה, שעבורם חסר מענה משמעותי בטיפולים חדשים; כדי לאפשר לרופאים לטפל בצרכים האינדיבידואליים של מטופלים, כדי לעזור למטופלים לחיות כל נשימה.

GSK– חברת שירותי בריאות עולמית, שכוחה המניע הינו המדע, ושקבעה לעצמה מטרה מיוחדת: לעזור לאנשים לעשות יותר, להרגיש טוב יותר, לחיות זמן רב יותר. למידע נוסף בקרו באתר www.gsk.com

Therapeutic indication: Nucala is indicated as an add-on treatment for severe refractory eosinophilic asthma in adult patients.

 Nucala TM  100 mg- abbreviated PI

For full information see MOH approved prescribing information

Posology and method of administration: Nucala should be prescribed by physicians experienced in the diagnosis and treatment of severe refractory eosinophilic asthma.

Adults: the recommended dose of mepolizumab is 100 mg administered subcutaneously once every 4 weeksNucala is intended for long-term treatment. The need for continued therapy should be considered at least on an annual basis as determined by physician assessment of the patients disease severity and level of control of exacerbations.

The safety and efficacy of Nucala in children and adolescents under 18 years of age has not yet been established. No dose adjustment is required for elderly patients. No dose adjustment is required in patients with renal or hepatic impairment.

Nucala is for subcutaneous injection only and should be administered by a healthcare professional. It may be injected into the upper arm, thigh, or abdomenThe powder should be reconstituted prior to administration and the reconstituted solution should be used immediately (see full approved PI).

Contraindications: Hypersensitivity to the active substance or to any of the excipients.
Warnings and precautions: Nucala should not be used to treat acute asthma exacerbations.

Asthma-related adverse events or exacerbations may occur during treatment. Patients should be instructed to seek medical advice if their asthma remains uncontrolled or worsens after initiation of treatmentAbrupt discontinuation of corticosteroids after initiation of Nucala therapy is not recommended. Reduction in corticosteroid doses, if required, should be gradual and performed under the supervision of a physician. Hypersensitivity and administration-related reactions: Acute and delayed systemic reactions, including hypersensitivity reactions have occurred following administration of Nucala. These reactions generally occur within hours of administration, but in some instances, have a delayed onset (i.e., typically within several days). These reactions may occur for the first time after a long duration of treatment. Parasitic infections: Eosinophils may be involved in the immunological response to some helminth infections. Patients with pre-existing helminth infections should be treated before starting therapy. If patients become infected whilst receiving treatment with Nucala and do not respond to anti-helminth treatment, temporary discontinuation of therapy should be considered.

This medicinal product contains less than 1 mmol sodium (23 mg) per dose, i.e. essentially ‘sodium- free.

Fertility, pregnancy and lactation: Pregnancy:there is a limited amount of data (less than 300 pregnancy outcomes) from the use of mepolizumab in pregnant women. Mepolizumab crosses the placental barrier in monkeys.  Animal studies do not indicate reproductive toxicity (see section 5.3). The potential for harm to a human foetus is unknown. As a precautionary measure, it is preferable to avoid the use of Nucala during pregnancy. Administration of Nucala to pregnant women should only be considered if the expected benefit to the mother is greater than any possible risk to the foetus. Breast-feeding: there are no data regarding the excretion of mepolizumab in human milk.  However, mepolizumab was excreted into the milk of cynomolgous monkeys at concentrations of less than 0.5% of those detected in plasma. A decision must be made whether to discontinue breast-feeding or to discontinue Nucala therapy taking into account the benefit of breast-feeding for the child and the benefit of therapy for the woman. Fertility: there are no fertility data in humans. Animal studies showed no adverse effects of anti-IL5 treatment on fertility.

Undesirable effects: in clinical studies in subjects with severe refractory eosinophilic asthma, the most commonly reported adverse reactions during treatment were headache, injection site reactions and back pain. Very common: headache. Common: lower respiratory tract infection, urinary tract infection, pharyngitis, Hypersensitivity reactions (systemic allergic), nasal congestion, abdominal pain upper, eczema, back pain,administration-related reactions (systemic non allergic )local injection site reactions, pyrexia.

Rare: anaphylaxis.

GSK (Israel) Ltd. Basel 25, Petach Tikva. Tel-03-9297100

Medical information service: il.medinfo@gsk.com

Adverse events reporting service: Reporting suspected adverse reactions after authorization of the medicinal product is important. Any suspected adverse events should be reported to the Ministry of Health according to the National Regulation by using an online formhttps://forms.gov.il/globaldata/getsequence/getsequence.aspx?formType=AdversEffectMedic@moh.gov.il. Additionally, you should also report to GSK Israel (il.safety@gsk.co.il)

Il/nla/0025/18  3.2018


 

Il/nla/0025/18  3.2018

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אסתמה אימהית במהלך היריון והסיכון לאלרגיה ואסתמה בצאצאים (BJOG)

    אסתמה אימהית במהלך היריון והסיכון לאלרגיה ואסתמה בצאצאים (BJOG)

    במאמר שפורסם בכתב העת BJOG מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב ילדים לאימהות עם אסתמה סיכון מוגבר להתפתחות מחלות אלרגיות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עדויות קליניות וקדם-קליניות מעידות כי חשיפה תוך-רחמית לאסתמה אימהית מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה בצאצאים. עם זאת, לא ידוע אם אסתמה אימהית מעלה גם את הסיכון לאלרגיות […]

  • ההשפעה של הפרעות נשימה בשינה על איזון אסמה בילדים (Resp Med)

    ההשפעה של הפרעות נשימה בשינה על איזון אסמה בילדים (Resp Med)

    בילדים עם אסתמה הפרעות נשימה בשינה עשויות לפגוע במאמצים לאזן את מחלת הריאות ובאיכות החיים של הילדים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Respiratory Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בילדים, אסמה והפרעות נשימה בשינה עלולות לפגוע באיכות החיים של החולים, כאשר הפרעות הנשימה בשינה עלולות להקשות על איזון מחלת הריאות. מטרת המחקר […]

  • שימוש יומי בקנאביס מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה ו-COPD (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-SGIM)

    שימוש יומי בקנאביס מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה ו-COPD (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-SGIM)

    שימוש יומי בקנאביס עשוי להביא לעליה בסיכון להתפתחות מחלות כרוניות דוגמת אסתמה ומחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease, או COPD), כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Society of General Internal Medicine. בארצות הברית, קנאביס הינו החומר השני בשכיחותו המשמש בעישון לאחר טבק. מחקרים קודמים הראו כי עשן מריחואנה מכיל רעלנים […]

  • היפוגונאדיזם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה במבוגרים מאושפזים עם אסתמה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AACE)

    היפוגונאדיזם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה במבוגרים מאושפזים עם אסתמה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AACE)

    במבוגרים עם אסתמה היפוגונאדיזם תועד סיכון גבוה פי 16 לתמותה במהלך אשפוז, בהשוואה לאלו עם רמות טסטוסטרון תקינות, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-AACE. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הראו כי טיפול בטסטוסטרון עשוי להפחית את הסיכון לאירועים חריגים משנית לטיפול ארוך-טווח בגלוקוקורטיקואידים בגברים עם אסתמה. עם זאת, לא […]

  • השפעת דיכאון וחרדה על איזון אסתמה במבוגרים (J Asthma Allergy)

    השפעת דיכאון וחרדה על איזון אסתמה במבוגרים (J Asthma Allergy)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Asthma and Allergy עולה כי לחרדה ודיכאון השפעה שלילית משמעותית על איזון אסתמה במבוגרים עם מחלת הריאות הכרונית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים שפורסמו לאחרונה הציעו כי גורמים פסיכולוגיים עשויים לתרום להתפתחות אסתמה. ידוע כי חולי אסתמה לעיתים קרובות סובלים מתחלואה פסיכולוגית, כאשר להפרעות מצב רוח עשויות […]

  • עליה בהיקף המותניים מלווה בסיכון גבוה יותר להתקפי אסתמה (BMC Public Health)

    עליה בהיקף המותניים מלווה בסיכון גבוה יותר להתקפי אסתמה (BMC Public Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Public Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי כל עליה של 5 ס”מ בהיקף המותניים של מבוגרים עם אסתמה מלווה בעליה של 6% בסיכון להתקף אסתמה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים זיהו קשר בין עליה במדד מסת גוף ובין אסתמה, אך הקשר בין השמנה בטנית […]

  • האם נטילת תוספי ויטמין C בזמן היריון עשויה להגן מפני צפצופים בצאצאים לאימהות מעשנות? (JAMA Pediatrics)

    האם נטילת תוספי ויטמין C בזמן היריון עשויה להגן מפני צפצופים בצאצאים לאימהות מעשנות? (JAMA Pediatrics)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatric עולה כי תוספי ויטמין C בזמן היריון עשויים להפחית את הסיכון לצפצופים בצאצאים לאימהות מעשנות, הודות להשפעה של הוויטמין על תפקודי דרכי אוויר. החוקרים השלימו ניתוח מדדי FEF (או Forced Expiratory Flow) של ילדים שנכללו במחקר אקראי שבעבר מצא כי תוספי ויטמין C, בשילוב עם ייעוץ להפסקת עישון, […]

  • האם לחשיפה לזיהום אוויר השפעה על הסיכון למחלות אלרגיה בילדות? (J Allergy Clin Immunol)

    האם לחשיפה לזיהום אוויר השפעה על הסיכון למחלות אלרגיה בילדות? (J Allergy Clin Immunol)

    מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology עולה כי אין קשר משמעותי בין חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי ובין הסיכון למחלות אטופיות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקר קודם מצא כי חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה. במחקר הנוכחי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה