פורסם לראשונה ב-UNIVADIS
מחקר חדש ביצע מעקב שכלל ניטור הולטר 24 שעות ביממה בקרב צרכים קבועים של קפה, תה ושוקולד, ולא מצא כל קשר בין צריכת הקפאין להפרעות בקצב הלב.
מחקרי עבר מצאו קשר בין הפרעת קצב לב וצריכת קפאין. כעת, מחקר חדש מטעם אוניברסיטת סן-פרנסיסקו ((UCSF שפורסם ב- Journal of the American Heart Association, בדק את ההשפעה של צריכת קפאין לטווח ארוך.
פעימות לב מוקדמות נמצאו קשורות לתחלואה ותמותה מוגברת. למרות שמומחים מקשרים PACs ו- PVCs עם צריכת קפאין, אין בסיס לנתונים אלו בקרב האוכלוסייה הכללית.
במחקר נבדקו משתתפים ממחקר Cardiovascular Health Study עם אומדן תדירות מזון בסיסית, 24 שעות מוניטור אלקטרופיזיולוגי (Holter) אמבולטורי, ללא פרפור פרוזדורים.
באמצעות שאלון picture‐sort food frequency נמדדה צריכה בתדירות קבועה של קפה, תה ושוקולד, כאשר התוצאות העיקריות התייחסו ל- PACs ו- PVCs.
מתוך 1388 משתתפים (46% גברים, ממוצע גיל 72), 61% מהם צרכו לפחות מוצר אחד עם קפאין ליום. חציון האירועים של PACs ו- PVCs, וכן הטווח הבין רבעוני היה 3 (112) ו- 1 (07) בהתאמה. לא היו הבדלים במספר האירועים של PACs או PVCs/h בכל רמות הצריכה של קפה, תה ושוקולד. לאחר התאמה למשתנים מתערבים, צריכה תכופה יותר של מוצרים אלו לא הייתה קשורה עם הפרעות קצב. גם כאשר נבדקה צריכה משולבת של קפה, תה ושוקולד כמדידה רציפה, לא נמצא קשר להפרעות קצב.
זהו המחקר הגדול ביותר שנעשה עד כה להערכת הקשר בין דפוסי תזונה והפרעות קצב, שכלל ניטור הולטר 24 שעות ביממה ולא מצא כל קשר בין הצריכה הכרונית של מוצרי קפאין והפרעות קצב.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!