אלרגיה

הנקה בלעדית לאורך זמן, והמשך הנקה ביחד עם מזון משלים לזמן ממושך קשורים לסיכון קטן יותר לאלרגיות למזון בתינוקות (Pediatrics)

המשך הנקה גם לאחר שהתינוק החל לאכול מוצק, והמתנה עד גיל 17 שבועות לפני התחלת האכלה באוכל מוצק קשורים לפחות אלרגיות למזון בתינוקות, כך עולה ממחקר חדש מ-Pediatrics .

במחקר מבוקר מקרה זה השתתפו 1,140 אימהות לתינוקות שהשתתתפו במחקר ה-PIFA שנערך באנגליה (שגוייסו בין 2006-2008 ) ואשר אובחנו כסובלים מאלרגיה למזון בגיל שנתיים, אשר מולן נבדקה קבוצת ביקורת של אימהות לתינוקות ללא אלרגיה למזון.

במחקר הנוכחי התבקשו האימהות להציג את היומנים שבו הן תיעדו את המזון והשתייה שניתנו לתינוקות במשך השנה הראשונה לחייהם.

החוקרים מצאו שהגיל החציוני לאבחנה של אלרגיה למזון היה 56 שבועות, כשהאלרגיה הנפוצה ביותר הייתה לביצים. הסימפטומים הנפוצים ביותר היו אקזמות, והקאות.

כ-95% מהנשים שהשתתפו החלו בהנקה שנמשכה לתקופה חציונית של 20 שבועות (בטווח שבין 0-64 שבועות), כשמשך ההנקה הבלעדית החציונית היה 8 שבועות (1-26), וכ-50% מהאימהות הניקו ללא תוספות מזון למשך תקופה חציונית של 9 שבועות.

נמצא שעבור תינוקות אשר הוזנו בחלב פרה וחלב אם, משך ההזנה המשותף היה 5.5 שבועות בממוצע בקבוצת התינוקות האלרגיים ו-9 שבועות בקבוצת הביקורת, עם מובהקות להבדל סטטיסטי בין שתי הקבוצות של p=0.015 .

החוקרים מציינים כי המימצאים הדגימו אפקט הגנה מפני אלרגיה למזון כאשר חלב פרה, בכל צורה שהיא, ניתן לתינוקות ביחד עם חלב אם. להערכתם, חלב אם מפתח סבילות אורלית בשל תכונותיו האימונולוגיות.

החוקרים חישבו גם את הגיל החציוני לתחילת תזונה מוצקה שהיה 20.3 שבועות בסה”כ. בקבוצת האלרגיה נמצא שאכילה של מזון מוצק הייתה מוקדמת יותר באופן מובהק  (P = .044) בהשוואה לקבוצת הביקורת .  יותר תינוקות בקבוצת האלרגיה נחשפו למזון מוצק לפני גיל 16 שבועות בהשוואה לקבוצת הביקורת (35% לעומת 14%, p=0.011).

החוקרים מסכמים כי על אנשי מקצוע לייעץ ולעודד הנקה בלעדית למשך ארוך יותר ככל האפשר, ולאחר מכן המשך הנקה ביחד עם התחלת האכלה של מזון משלים תוך שאיפה למקסימום זמן של תזונה משולבת של חלב אם ומזונות אחרים.

  Pediatrics. Published online November 18, 2013.

לדיווח במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

  • צריכת וויטמין A עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב (ESC Heart Failure)

    צריכת וויטמין A עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב (ESC Heart Failure)

    צריכה רבה של וויטמין A מלווה בסיכויים נמוכים יותר להופעת דיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת ESC Heart Failure. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין צריכת וויטמין A ובין דיכאון בקרב חולים עם אי-ספיקת לב. לצורך מחקר החתך החוקרים אספו נתונים אודות חולים עם אבחנה של […]

  • האם דיאטת DASH עשויה להפחית שומן כבדי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם דיאטת DASH עשויה להפחית שומן כבדי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    מעבר לתזונה עתירת פירות, ירקות, אגוזים, קטניות, דגנים מלאים ומוצרי חלב דלי-שומן ודלה בנתרן, משקאות ממותקי-סוכר ובשר אדום ומעובד עשויה להפחית שומן כבדי, רקמת שומן תת-עורית ורקמת שומן ויסראלי בחולים עם סוכרת, בפרט באלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים […]

  • תוספי שמן דגים מפחיתים את הסיכון לסיבוכי סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

    תוספי שמן דגים מפחיתים את הסיכון לסיבוכי סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי תוספי שמן דגים ורמות גבוהות של חומצות שומן אומגה שלוש רב-בלתי-רוויות, בפרט DHA (או Docosahexaenoic Acid), מלווים בסיכון נמוך יותר לסיבוכים וסקולאריים בחולים עם סוכרת מסוג 2. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לשמן דגים השפעה חיובית על בריאות כלי הדם באוכלוסייה הכללית, אך […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה