עדויות חדשות תומכות ב-Gastrodin לטיפול במיגרנה (Front Neurol)

 במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות סקירה שיטתית התומכות ביעילות ובטיחות Gastrodin לטיפול בחולים עם מיגרנה.

 ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Gastrodin elata Blume (GEB), תרופה סינית מסורתית, מצויה בשימוש נרחב לטיפול בסחרחורות, נימול ופרכוסים ביילודים, בין היתר. המרכיב העיקרי ב-GEB הוא Gastrodin. כעת הם השלימו מטה-אנליזה להערכת היעילות והבטיחות של Gastrodin בטיפול במיגרנה.

 החוקרים השלימו חיפוש במאגרים רפואיים אלקטרוניים, כולל Cochrane Library, Embase, EBSCO, PubMed, Web of Science, CENTRAL, Chinese Biomedicine Database, WangFang ו-VIP, לזיהוי מחקרים אקראיים ומבוקרים להערכת Gastrodin לטיפול במיגרנה, אשר פורסמו לפני ספטמבר 2021.

 הסקירה כללה 1,332 משתתפים שלקחו חלק ב-16 מחקרים אקראיים ומבוקרים. מטה האנליזה הראתה כי Gastrodin הינה טיפול יעיל משמעותית למיגרנה (סיכון יחסי של 1.21, רווח בר-סמך 95% של 1.17-1.27), הפחתת עוצמת כאב (הבדל ממוצע של 1.65-, רווח בר-סמך 95% של 2.28- עד 1.02-), הפחתת תדירות התקפי מיגרנה (הבדל ממוצע מתוקן של 2.77-, רווח בר-סמך 95% של 3.92- עד 1.62-), קיצור משך התקפי מיגרנה (הבדל ממוצע מתוקן של 1.64-, רווח בר-סמך 95% של 2.35- עד 0.930-) והאטת מהירות זרימת דם מוחית עורקית (הבדל ממוצע מתוקן של 3.19-, רווח בר-סמך 95% של 5.21- עד 1.17-). עוד עולה מהנתונים כי השימוש ב- Gastrodin היה בטוח.

 החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים ביעילות ובטיחות Gastrodin בטיפול במיגרנה.

 

Front Neurol 2022

 

 

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מחקר River Stent: הרחבה של הסינוסים המוחיים הוורידיים עם סטנט בטוח ויעיל וניתן להערכה מלאה באמצעים לא־פולשניים

מחקר River Stent: הרחבה של הסינוסים המוחיים הוורידיים עם סטנט בטוח ויעיל וניתן להערכה מלאה באמצעים לא־פולשניים

מקור: Journal of NeuroInterventional Surgery
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|05/09/2025

ה־Commentary מציג סקירה מקצועית של ניסוי River Stent, אשר בדק את הבטיחות והיעילות של התקנת סטנט ייעודי בסינוסים הוורידיים התוך־גולגולתיים לטיפול ב־Idiopathic Intracranial Hypertension (IIH)

אפיגלוטיטיס תרמית בילדים: תובנות מבית חולים שלישוני, לזכרו של רס”ן ד”ר איתן מנחם נאמן (Eur J Pediatr)

אפיגלוטיטיס תרמית בילדים: תובנות מבית חולים שלישוני, לזכרו של רס”ן ד”ר איתן מנחם נאמן (Eur J Pediatr)

ד"ר עדי זיו
ד"ר עדי זיו
אין תגובות|26/05/2024

ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מאמר העוסק באבחנה הנדירה שנקראת אפיגלוטיטיס תרמית (מכווית חום), שפורסם בעיתון האירופאי לרפואת ילדים, ונושא הקדשה לזכרו של ד”ר רס”ן נאמן, שהיה מהחוקרים הראשיים במחקר זה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן