גורמים המנבאים תוצאות באם וביילוד לאחר לידה עם פרע כתפיים (Arch Gynecol Obstet)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Gynecology and Obstetrics עולה כי מספר מאפיינים עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסיבוכים באם וביילוד במקרים של לידה עם פרע כתפיים, כולל קומה אימהית נמוכה, סוכרת טרם היריון, לידת ואקום ומאקרוזומיה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מחקרים רבים להערכת גורמי סיכון הקשורים עם תוצאות שליליות באם וביילוד במקרים של פרע כתפיים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לזהות גורמים המנבאים סיבוכים באם וביילוד לאחר לידה עם פרע כתפיים.

החוקרים בחנו את הרשומות הרפואיות של הריונות עם אבחנה של פרע כתפיים בין 2008 עד 2022 ממרכז שלישוני יחיד. המחקר כלל השוואת מאפיינים סוציו-דמוגרפיים, סונוגרפיים ומאפייני לידה בהריונות עם פרע כתפיים שהסתיימו בצורה טובה לעומת הריונות עם תוצאות שליליות באם או ביילוד.

מדגם המחקר כלל 275 הריונות, כאשר ב-111 מקרים (40.3%) תועדו תוצאות שליליות וב-164 (59.7%) הסיום הוגדר כמוצלח מבחינת סיבוכים באם או ביילוד.

מניתוח רב-משתני עלה כי מספר מאפיינים נקשרו באופן בלתי-תלוי עם הסיכון לתוצאות שליליות באם או ביילוד, כולל קומה אימהית נמוכה (יחס סיכויים מתוקן של 1.12, רווח בר-סמך 95% של 1.04-2.01), אבחנה של סוכרת טרם ההיריון (יחס סיכויים מתוקן של 1.22, רווח בר-סמך 95% של 1.03-3.09), לידת ואקום (יחס סיכויים מתוקן של 1.95, רווח בר-סמך 95% של 1.22-4.36), השלמת Wood’s Screw (יחס סיכויים מתוקן של 2.66, רווח בר-סמך 95% של 1.77-6.39) ומאקרוזומיה (יחס סיכויים מתוקן של 1.04, רווח בר-סמך 95% של 1.01-2.77).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר עשויים לסייע לרופאים בתהליכי קבלת החלטות לניהול, ייעוץ וטיפול במקרים של פרע כתפיים בלידה.

Arch Gynecol Obstet, Aug 6, 2024

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

סיכום מקצועי: אסטרטגיות ניהול חבל טבור ביילודים שאינם חיוניים (Non-Vigorous Neonates)

סיכום מקצועי: אסטרטגיות ניהול חבל טבור ביילודים שאינם חיוניים (Non-Vigorous Neonates)

מקור: degruyterbrill
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|07/06/2026

אפילו שחיתוך מושהה של חבל הטבור (Delayed Cord Clamping – DCC) הוא סטנדרט הטיפול המקובל עבור יילודים חיוניים בזכות יתרונותיו הקליניים כגון הגדלת נפח הדם ושיפור רמות ההמוגלובין, יישומו ביילודים שאינם חיוניים שרוי במחלוקת

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

מקור: Human Reproduction Open, PLOS Medicine
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|27/05/2026

ניתוח נתוני עתק שבוצע באוניברסיטת בן־גוריון בנגב וכלל יותר מ־250,000 הריונות של מטופלות כללית מחוז דרום והמרכז הרפואי סורוקה לאורך שני עשורים, הוביל לשני מחקרים המעניקים תשובות חדשות על בטיחות השימוש באקמול ומשככי כאבים (NSAISs) במהלך ההיריון

עקומת גדילה בפגים

עקומת גדילה בפגים

מקור: Seminars in Perinatology
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|12/05/2026

המאמר מציג סקירה מקצועית ומקיפה של המלצות מומחים (הכוללות ארגונים כגון AAP ו־ESPGHAN) בנוגע ליעדי הגדילה של פגים (Preterm neonates), תוך שימת דגש על נטישת הגישה של ‘מידה אחת מתאימה לכולם’ לטובת הערכה מותאמת אישית

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן